Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Autorius Svajojantis Olandas

Šie keksiukai tikra BOMBA!!! Labai rekomenduoju tiems, kas neabejingi šokoladui. O tokių neabejingų tikrai yra!

Nepaprastai skanūs. Ir nepaprastai priverčiantys nugrimzti į „šokoladinę komą“. Po tokio keksiuko jau tikrai nieko daugiau nebesinorės!

Šie keksiukai yra vieni iš tų, kurie kepami ypatingomis progomis. Jei „baltų“ desertų mėgėjams privalomi ir labai laukiami yra vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis, tai šie tiems, kurie dievina šokoladą. Nes yra žmonių, kuriems jie laaabai patinka!

Jei dar neragavote, tuomet labai rekomenduoju išbandyti! O tas žiupsnelis druskos ant keksiukų „kepurėlių“ dar vienas akcentas, kuris subalansuoja skonius. Labai rekomenduoju nepraleisti šio mažo žingsnelio.

Apie receptą: saldūs, sodraus skonio, sotūs ir tikra šokoladinė palaima šokoladinių desertų maniakams. Purūs, minkšti ir šokoladiniai keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokolado – riešutų kremo kepurėlėmis. Labai labai skanūs keksiukai – lyg maži tortukai.

Pastabos ir patarimai:
• Šie keksiukai tikrai sotūs. Vienas keksiukas ir daugiau atrodo nebeįmanoma suvalgyti.
• Iškepa 16 keksiukų. Tai nėra visai patogu, kadangi standartinė forma yra 12 keksiukų forma. Galite bandyti kepti aukštesnėse popierinėse keksiukų formelėse (skirtų mufinams) ir taip iškepsite per vieną kartą. Arba tiesiog kepkite per 2 kartus.
• Paskutiniu metu, man gaminant kremą „šokoladinėms kepurėlėms“, nebereikia papildomai palaikyti šaldytuve. Kremas standus ir iš karto galima dekoruoti. Jūs atsižvelkite į savo kremo konsistenciją ir elkitės savo nuožiūra.
• Labai rekomenduoju „šokoladines kepurėles“ apibarstyti žiupsneliu druskos. Šiek tiek atsveria saldumą ir suteikia dar subtilesnio skonio.

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Šie keksiukai tikra BOMBA!!! Labai rekomenduoju tiems, kas neabejingi šokoladui. O tokių neabejingų tikrai yra! Nepaprastai skanūs. Ir nepaprastai priverčiantys nugrimzti į „šokoladinę komą“. Po tokio keksiuko jau tikrai nieko… Keksai ir keksiukai keksiukai, saldumynai, juodasis šokoladas, žemės riešutų sviestas, grietinėlė, kakava, vanilinis jogurtas, pienas, kava, likeris, šokoladas European Atsispausdinti
Porcijos: 16 keksiukų Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Keksiukams:
100 g sviesto
100 g juodojo šokolado
½ puodelio (40 g) kakavos miltelių
1 puodelis (140 g) miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
¾ puodelio (150 g) cukraus
1 arb.š. vanilės ekstrakto
½ puodelio (125 ml) vanilinio jogurto arba pieno

Sulaistymui:
100 ml paruoštos stiprios kavos
30 ml kreminio kavos likerio

Įdarui:
½ puodelio (125 ml) riebios grietinėlės
150 g juodojo šokolado
15 g sviesto
1 valg. š. kreminio kavos likerio (nebūtinai)
½ arb. š. vanilės ekstrakto

Kremui:
150 g juodojo šokolado
175 g žemės riešutų sviesto
185 ml riebios plakamosios grietinėlės

Gaminimo instrukcijos

Iškepkite keksiukus:
• Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros.
• Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių.
• Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą.
• Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t.y. sudarykite „garų vonelę“.
• Kaitinkite šokoladą ir sviestą, maišydami, kol gausite vientisą masę.
• Atidėkite į šalį.
• Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
• Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
• Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą (pieną) ir išplakite iki vientisos masės.
• Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
• Nepermaišykite.
• Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai iškeps.
• Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
• Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Paruoškite įdarą:
• Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukais.
• Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies.
• Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
• Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps.
• Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
• Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
• Palaikykite šaldytuve (jei reikia), kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.

Paruoškite kremą:
• Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“ arba mikrobangų krosnelėje.
• Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
• Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
• Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.

• Atvėsusių keksiukų centre mažu šaukšteliu išskobkite duobutes.
• Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
• Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
• Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu.
• Papuoškite keksiukų viršų.

Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą