Granola su tahini pasta

Autorius Svajojantis Olandas

Greitiems pusryčiams ar lengvoms savaitgalio akimirkoms, granola yra puikus pasirinkimas! Dažnai pats renkuosi tokius pusryčius, kai nesinori ilgai gaminti ar nežinau ko noriu. Kadangi beveik visada turiu granolos indelį, tai išspręsti pusryčių „problemą“ visai lengva.
Šį kartą pabandžiau įmaišyti tahini pastos ir manau, tai tikrai pasiteisino! Šiek tiek įdomiau, šiek tiek kitaip. Vis šioks toks paįvairinimas. O Jūs, ar esate ragavę granolos su tahini pasta? O gal visai jos nepripažįstate?

Žinoma tokie skanūs pusryčiai tampa dar skanesni iš naujų ir gražių indų, kuriuos galite išsirikti ir Jūs iš Gerduva parduotuvės.

Mano gili lėkštė iš „Gastro“ linijos indų kolekcijos. Ši kolekcija pasižymi:
• moderniu dizainu ir išskirtiniais atspalviais.
• kiekvienas indas unikalus ir išskirtinis, nes pagamintas iš akmens masės keramikos bei padengtas glazūra.
• galima šildyti mikrobangų krosnelėje.
• galima plauti indaplovėje.
• skirtingų dydžių, formų ir spalvų indai yra lengvai derinami tarpusavyje, todėl galėsite susikurti išskirtinę kolekciją pagal savo namų nuotaiką ir valgomojo interjerą.

O dabar keliaukime kepti granolos skaniems pusryčiams!

Granola su tahini pasta

Greitiems pusryčiams ar lengvoms savaitgalio akimirkoms, granola yra puikus pasirinkimas! Dažnai pats renkuosi tokius pusryčius, kai nesinori ilgai gaminti ar nežinau ko noriu. Kadangi beveik visada turiu granolos indelį, tai… Granola granola, avižiniai dribsniai, lazdyno riešutai, anakardžių riešutai, moliūgų sėklos, saulėgrąžos, medus, graikiniai riešutai, pusryčiai, užkandžiai, tahini, sezamų pasta European Atsispausdinti
Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

280 g avižinių dribsnių
60 g anakardžių
60 g graikinių riešutų
60 g lazdyno riešutų
50 g saulėgrąžų branduolių
50 g moliūgų sėklų
50 g kokosų aliejaus
100 g tahini pastos
140 g medaus
1 arb.š. malto cinamono
½ arb.š. druskos
½ arb.š. malto imbiero
¼ arb.š. malto kardamono
¼ arb.š. malto muskato

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
• Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
• Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, riešutus, moliūgų sėklas, saulėgrąžas ir visus prieskonius.
• Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite kokosų aliejų, tahini pastą ir medų.
• Statykite ant nedidelės ugnies ir šiek tiek pakaitinkite, kol visi ingredientai susimaišys.
• Šį plakinį supilkite į sausų produktų mišinį.
• Labai gerai išmaišykite.
• Paruoštą masę tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriaus.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių arba, kol gražiai apskrus.
• Kas dešimt minučių išimkite skardą iš orkaitės ir pamaišykite, kad dribsniai keptų kuo tolygiau, tada kepkite toliau.
• Iškepusius traškius dribsnius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.
• Granolą perkelkite ir laikykite sandariame inde.
• Patiekite su norimais priedais: graikišku jogurtu, uogomis, vaisiais ar kitais priedais.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Gerduva.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą