Avižiniai batonėliai su anakardžiais, vyšniomis ir šokoladu

Autorius Svajojantis Olandas
Avižiniai batonėliai su anakardžiais, vyšniomis ir šokoladu

Dar vienas desertas-užkandis iš temos „du viename“. Norisi sakyti, kad šiek tiek sveikesnis, bet nežinau kiek tame būtų tiesos. Lyg pyragas, lyg avižiniai batonėliai. Bet pati idėja man patiko.

Naudojami pilno grūdai miltai, avižiniai dribsniai, riešutai, o vyšnios ir šokoladas klasikų klasika apie kurią net nereikia žodžių. Jie turi savyje tiek daug skanių ir skirtingų ingredientų, kurie tikrai papildo vienas kitą. Maistinga, sotu, skanu. Labai patogu atsipjauti po gabaliuką ir ramiai sau suvalgyti. Tekstūra šiek tiek kitokia, nes vis dėlto ne pyragas. Nėra nei sodos, nei kepimo miltelių, tad tikrai neverta tikėtis puraus ir švelnaus gabalėlio. Gana tankus, bet turi savyje pakankamai drėgmės. Tikrai nėra, kad valgai ir springsti 😀

Mano slaptas ingredientas naminė karamelė. Ir tikrai nuo jos nėra taip saldu, kaip gali pasirodyti. Bent jau tą, kurią naudojau aš, tokia tikrai nebuvo. Jei po ranka neturite atliekamo stiklainėlio karamelės-nenusiminkite, ją galite pakeisti medumi. Bus šiek tiek kitaip, bet vis tiek skanu.

Tad kaip Jums atrodo-čia labiau pyragas ar avižiniai batonėliai? 😉

Avižiniai batonėliai

Apie receptą: maistingi, pilni riešutų ir džiovintų vyšnių, prie jų derančio juodojo šokolado. Tikrai sotūs. Tankios ir tvirtos tekstūros, bet tuo pačiu pakankamai drėgni. Manau, tikrai puikus užkandis, kai norisi ko nors šiek tiek sveikesnio ir maistingesnio.

Pastabos ir patarimai:
• Jei neturite naminės karamelės, galite naudoti iš parduotuvės. Taip pat galite keisti medumi.
• Riešutus, uogas, šokoladą ir prieskonius galite keisti savo nuožiūra. Rinkitės tai kas Jums patinka.

Avižiniai batonėliai su karamele

Avižiniai batonėliai su anakardžiais, vyšniomis ir šokoladu

Avižiniai batonėliai su anakardžiais, vyšniomis ir šokoladu

Dar vienas desertas-užkandis iš temos „du viename“. Norisi sakyti, kad šiek tiek sveikesnis, bet nežinau kiek tame būtų tiesos. Lyg pyragas, lyg avižiniai batonėliai. Bet pati idėja man patiko. Naudojami… Desertai desertai, užkandžiai, batonėliai, avižiniai batonėliai, viso grūdo miltai, naminė karamelė, karamelė, avižiniai dribsniai, juodasis šokoladas, džiovintos vyšnios, riešutai, anakardžiai, cinamonas, sveikesni užkandžiai European Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 avižiniai batonėliai Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

95 g pilno grūdo miltų
95 g kvietinių miltų
60 g avižinių dribsnių
110 g sviesto
130 g naminės karamelės
50 g rudojo cukraus
3 vidutinių kiaušinių
100 g juodojo šokolado
100 g anakardžių
80 g džiovintų vyšnių
1 arb.š. malto cinamono
½ arb.š. druskos

Gaminimo instrukcijos

• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Orkaitę įkaitinkite iki 150°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Riešutus paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite apie 10 minučių.
• Iškeptus riešutus atidėkite į šalį, kol prireiks.

• Džiovintas vyšnias perplaukite ir pamerkite į vandenį apie 10-15 minučių.
• Nupilkite vandenį, perplaukite dar kartą ir nusausinkite.

• Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną ir druską. Persijokite ir atidėkite į šalį.

• Į kombaino indą sudėkite sviestą, cukrų ir karamelę. Viską išplakite iki šviesios ir purios masės.
• Atskirame inde lengvai išplakite kiaušinius ir pamažu supilkite į kombaino indą. Plakite toliau, kol kiaušiniai įsimaišys į masę.
• Suberkite miltų mišinį ir lengvai išplakite, kol ingredientai susijungs (galite įmaišyti ir mentelės pagalba).
• Suberkite avižinius dribsnius, džiovintas vyšnias, kepintus riešutus ir smulkintą šokoladą. Išmaišykite.
• Orkaitę įkaitinkite iki 170°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Pasiruoškite 20x20 cm dydžio kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir paskleiskite masę. Išlyginkite paviršių.
• Kepkite apie 25-35 minutes.
• Ištraukite iš orkaitės, išimkite iš formos ir leiskite atvėsti ant grotelių apie 10 minučių.
• Supjaustykite gabalėliais arba palaukite, kol atvės galutinai ir tuomet skanaukite.

Batonėliai su riešutais, uogom ir šokoladu

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą