Sūrio tarta su svogūnų džemu

Autorius Svajojantis Olandas

Galiu pasakyti, kad mano laikais, niekas tokių nesaldžių pyragų negamino. Ar bent jau aš tikrai neprisimenu! Negaliu sakyti, kad tai didelis praradimas. Bet, kad didelis atradimas man – tai jau tikrai! Ir toks pyragas gali nustebinti tiek išvaizda, tiek skoniu.

Ir dabar nelabai kas kepa tokius nesaldžius pyragus mano aplinkoje. Bet bent jau aš galiu iškepti ir nustebinti tuo, koks skanus patiekalas tai gali būti. Ir niekas tikrai nesako, kad neskanu, nepatinka ar dar kas nors… Visi valgo ir lieka patenkinti.

Kaip dažnai ir būna, toks pyragas iškepa nemažas… Ir gali būti, kad jo užteks visiems ar net liks kitai dienai. Tuo jis ir puikus, kad kitą dieną, jis toks pat skanus! Nors niekas neprilygsta, ką tik iš orkaitės ištrauktam ir dar garuojančiam maistui, bet būtent šiam nesaldžiam pyragui arba kitaip – tartai, ir reikia laiko „pailsėti“. Žinoma, Jūs galite skanauti ir ką tik ištrauktą. Bet, jei vakare iškepsite, tai ryte Jūsų jau lauks tarta „pasiruošusi“ valgymui.

Tad linkiu išbandyti ir, tikiu, nepasigailėsit!

Apie receptą: trapus pagrindas ir šilkinis įdaras! Toookio švelnumo, tokio skanumo! Kad net ir pats negalėjau įsivaizduoti! Ši tarta nuostabi! Ir galiu pritarti, kad kiaušinienės tikrai neprimena! Aksominis skonis, kuris priverčia užsimerkti ir mėgautis nepakartojamu skoniu… O šalia, esantis svogūnų džemas, šį patiekalą pakelia iki pačių aukštumų!

Pastabos ir patarimai:
• Aš naudojau Džiugo sūrį. Bet Jūs galite rinktis ir kitą, kurį labiausiai mėgstate.
• Naudojau 24 cm kepimo formą.
• Jei turite galimybę, naudokite šviežią čiobrelį. Aš neturėjau, tad naudojau džiovintą.
• Iškepusią tartą atvėsinkite kambario temperatūroje ir palaikykite per naktį šaldytuve. Taip įdaras sutvirtės ir kitą dieną galėsite pašildyti ir valgyti.
• Užtruks, kol pagaminsite svogūnų džemą. Bet turėkite kantrybės ir lėtai virkite ant silpnos ugnies.
• Jei nuspręsite, kad svogūnų džemo nenorite – valgykite be jo. Bus taip pat labai skanu.
• Aš prie tartos patiekiau salotų, vyšninių pomidorų, kriaušių ir tarkuoto sūrio. Buvo tikrai labai skanu! Bet Jūs galite gaminti ir savo mėgstamas salotas.


Sūrio tarta su svogūnų džemu.

Galiu pasakyti, kad mano laikais, niekas tokių nesaldžių pyragų negamino. Ar bent jau aš tikrai neprisimenu! Negaliu sakyti, kad tai didelis praradimas. Bet, kad didelis atradimas man – tai jau… Karštieji patiekalai tarta, nesaldus pyragas, kietasis sūris, Džiugas, raudonieji svogūnai, svogūnų džemas, raudonojo vyno actas, čiobrelis, grietinėlė, kiaušiniai, alyvuogių aliejus, rudasis cukrus, karštieji patiekalai, užkandžiai European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Tartos pagrindui:
300 g miltų
150 g šalto sviesto
1 valg.š. ledinio vandens
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui:
600 ml grietinėlės
6 kiaušinių
140 g kietojo sūrio
1 svogūno
saujelės šviežio ar džiovinto čiobrelio
druskos ir pipirų pagal norus
aliejaus

Svogūnų džemui:
12 raudonųjų svogūnų
50 g alyvuogių aliejaus
80 g sviesto
120 ml raudonojo vyno acto
100 g rudo cukraus
druskos ir pipirų pagal norus

Gaminimo instrukcijos

Paruoškite tartos tešlą:
• Dubenyje sumaišykite miltus ir druską.
• Sudėkite gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą bei pirštais trinkite sviestą su miltais, kol gausite rupią masę.
• Atskirame inde, kiaušinį šiek tiek paplakite ir supilkite į sviesto ir miltų masę.
• Rankomis ar virtuvinių įrankių pagalba, šiek tiek sujunkite mases.
• Įpilkite vieną šaukštą ledinio vandens.
• Minkykite tešlą, kol neliks sausų ingredientų, bet nepersistenkite ir neleiskite tešlai per daug sušilti.
• Iš tešlos suformuokite apskritimą ir įvyniokite į plėvelę.
• Padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
• Tuomet iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma.
• Tešla išklokite formą.
• Subadykite šakute tešlos pagrindą.
• Vėl padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui atvėsti.
• Po pusvalandžio, kepimo formą su tešlos pagrindu, ištraukite iš šaldytuvo.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite apie 10 min.
• Iškepusį pagrindą atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.

Paruoškite tartos įdarą:
• Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
• Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite svogūną, kol suminkštės.
• Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.
• Tuo metu sutarkuokite sūrį.
• Taip pat atidėkite į šalį.
• Grietinėlę ir kiaušinius išplakite.
• Pagardinkite čiobreliais, druska, pipirais, įmaišykit sūrį ir keptus svogūnus.
• Įdarą supilkite ant apkepusio pagrindo ir dar kepkite apie 1 valandą.
• Iškepusią tartą ataušinkite ir palaikykite šaldytuve.
• Per naktį tarta sutvirtės ir galėsite mėgautis skoniu.
• Prieš patiekiant - pašildykite ir patiekite su svogūnų džemu ir daržovėmis, ar daržovių salotomis.

Pasigaminkite svogūnų džemą:
• Svogūnus plonai supjaustykite ir atidėkite į šalį.
• Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą.
• Sudėkite pjaustytus svogūnus, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 15 min.
• Sudėkite cukrų ir dar pakepkite apie 5 min.
• Supilkite actą, sumažinkite ugnį ir lėtai virkite dar apie 20 min., kol džemas sutirštės.

Recepto šaltinis: FOOD AFFAIRS

0 Komentarų
2

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą