Granola su alyvuogių aliejumi ir liofilizuotomis avietėmis

Autorius Svajojantis Olandas

Neseniai „Cukraus dulkės“ pasidalino granolos receptu su rabarbarais! Bežiūrint į nuotraukas tikrai neįmanoma neužsinorėti… Nes tikriausiai daugelis žino kaip tai yra skanu! Ir nors niekada nesu valgęs su rabarbarais, bet įvairių receptų, su įvairiais priedais, esu išbandęs gana nemažai…

Šį kartą dalinuosi granola su alyvuogių aliejumi ir liofilizuotomis avietėmis. Žinoma galima naudoti ne tik šį aliejų, yra ir kitų alternatyvų, bet dažniausiai kepu būtent su juo. Prieš valgant dar pabarsčiau uogomis ir buvo nepaprastai skanu!

Apie receptą: pilno grūdo avižiniai dribsniai, traškantys riešutai, lengvas sezamo dvelksmas ir žiupsnelis druskos… Ar ir Jums tai skamba kaip tobulo ryto pusryčiai? Bent jau man – tikrai!

Pastabos ir patarimai:
• Riešutus ir sėklas rinkitės pagal savo norus.
• Granola gana saldi, jei valgysite su pienu. Kitu atveju, to saldumo tiek nesijaučia.
• Gardinkite liofilizuotomis avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.

Granola su alyvuogių aliejumi ir liofilizuotomis avietėmis

Neseniai „Cukraus dulkės“ pasidalino granolos receptu su rabarbarais! Bežiūrint į nuotraukas tikrai neįmanoma neužsinorėti… Nes tikriausiai daugelis žino kaip tai yra skanu! Ir nors niekada nesu valgęs su rabarbarais, bet… Granola granola, pusryčiai, avižiniai dribsniai, lazdyno riešutai, anakardžių riešutai, moliūgų sėklos, migdolų plokštelės, saulėgrąžos, sezamo sėklos, alyvuogių aliejus, medus, rudas cukrus, kokosų drožlės, liofilizuotos avietės, uogos European Atsispausdinti
Porcijos: 1 kepimo skarda Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

280 g avižinių dribsnių
110 g lazdyno riešutų
60 g anakardžių riešutų
25 g migdolų plokštelių
70 g saulėgrąžų branduolių
60 g moliūgų sėklų
40 g kokoso drožlių
30 g sezamo sėklų
100 g medaus
60 g rudojo cukraus
90 ml alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
liofilizuotų aviečių

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 170°C temperatūros.
• Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
• Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, riešutus, kokosų drožles, moliūgų sėklas, saulėgrąžas, sezamo sėklas, rudąjį cukrų ir druską.
• Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite medų (pašildykite jį virš garų vonelės, jei yra sustingęs) ir alyvuogių aliejų.
• Į šį plakinį suberkite sausų produktų mišinį.
• Labai gerai išmaišykite.
• Paruoštą masę tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriaus.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba, kol gražiai apskrus.
• Kas dešimt minučių išimkite skardą iš orkaitės ir pamaišykite, kad dribsniai keptų kuo tolygiau, tada kepkite toliau.
• Iškepusius traškius dribsnius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.
• Įberkite liofilizuotų aviečių arba įsiberkite prieš valgant.
• Granolą laikykite sandariame inde.
• Patiekite su norimais priedais, pavyzdžiui, graikišku jogurtu, bananais, braškėmis, medumi ar kitais priedais.

0 Komentarų
1

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą