Troškinys su moliūgais

Autorius Svajojantis Olandas

Na, tai moliūgų gerbėjai – kur jūs? Man atrodo, kur nors kampe tikrai guli užmirštas moliūgas… Turiu prisipažinti, aš irgi tokį dar turiu! Bet aš net bijau į jį pažvelgti, nes tai lyg sąžinės priekaištas. Gaminu, gaminu, o jis taip ir nesulaukia savo eilės.

Bet gerai, kad gaminant šį troškinį, to moliūgo galima sunaudoti visai nemažai! Valio! Nors pačio troškinio pavyks pasigaminti taip pat nemažai, tad labai rekomenduoju valgyti su nemaža kompanija. Bent jau man labai patinka, kai nereikia vargti valgant kelias dienas.

Pats troškinys sotus ir su daug įvairių prieskonių, kuriais aprūpino Assorti ( ir jums rekomenduoju! ), kas tikrai labai džiugina. O aš tik pakviesiu šiek tiek skirti savo laiko ir pasigaminti gana nesudėtingą troškinį. Šiek tiek pjaustymo, pjaustymo, pjaustymo, šiek tiek maišymo, maišymo, maišymo ir troškinys paruoštas! Visa tai tikrai nėra sudėtinga kaip gali pasirodyti.

Gaminam?

Apie receptą: skanus, sotus ir šildantis prieskoniais pripildytas troškinys. Šiek tiek saldumo ir įdomumo nuo džiovintų spanguolių ir malonus traškesys nuo kepintų migdolų. Ar gali būti visa tai blogai? Tikrai ne!

Pastabos ir patarimai:
• Prieskonius rinkitės pagal savo norus. Su turimais ingredientais tikrai galite išgauti skonį atitinkantį jūsų skonių receptorius.
• Jei išimsite jautienos faršą ir sultinį, tai galėtų būti ir vegetariškas patiekalas.
• Džiovintas spanguoles galite pakeisti razinomis arba iš vis nieko nedėti.

Troškinys su moliūgais

Na, tai moliūgų gerbėjai – kur jūs? Man atrodo, kur nors kampe tikrai guli užmirštas moliūgas… Turiu prisipažinti, aš irgi tokį dar turiu! Bet aš net bijau į jį pažvelgti,… Karštieji patiekalai troškinys, karštieji patiekalai, moliūgas, sultinys, sviestinis moliūgas, džiovintos spanguolės, jautiena, sultinys, faršas, migdolai, basmati, ryžiai, svogūnas, česnakas, morkos, cinamonas, rūkyta paprika, muskatas, gvazdikėliai European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 porcijos Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

½ sviestinio moliūgo
700 g jautienos sultinio
500 g jautienos faršo
250 g Basmati ryžių
60 g džiovintų spanguolių
40 g kepintų migdolų plokštelių
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 morkų
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
1 arb.š. cinamono
1 arb.š maltos rūkytos paprikos
1 arb.š. saldžios maltos paprikos
¼ arb.š. malto muskato
¼ arb.š. maltų gvazdikėlių
1 - ½ arb.š. druskos ( arba pagal skonį )
¾ arb.š. maltų pipirų
žiupsnelis krapų ( nebūtina )

Gaminimo instrukcijos

• Smulkiai supjaustykite svogūną.
• Česnaką sutrinkite arba smulkiai supjaustykite.
• Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
• Stambiai sutarkuokite morkas.
• Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
• Kepkite jautienos faršą apie 3–4 minutes, kol paruduos.
• Sumažinkite ugnį iki vidutinės kaitros.
• Į faršą įpilkite 50 g sviesto ir maišykite toliau, kol sviestas ištirps.
• Suberkite visus prieskonius ir pakepinkite apie minutę.
• Sudėkite svogūną , česnaką , moliūgą , morką , spanguoles ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
• Suberkite ryžius ir supilkite jautienos sultinį.
• Viską gerai išmaišykite.
• Uždenkite kepimo indą ir užvirinkite.
• Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 15-20 minučių arba tol, kol ryžiai suminkštės ir sultinys susigers.
• Išjunkite ugnį ir uždengę palikite apie 5 minutes.
• Paruoštą troškinį švelniai išmaišykite.
• Paragaukite. Jei trūksta, pagardinkite druska ir pipirais .
• Troškinį padalinkite į dubenėlius ir patiekite.
• Galiausiai apibarstykite krapais ir kepintomis migdolų plokštelėmis.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Assorti“.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą