Obuolių pyragas su graikiniais riešutais

Autorius Svajojantis Olandas
Obuolių pyragas su graikiniais riešutais

Kol dar ruduo, tol noriu obuolių pyragų! Ir jų tikrai bus! Kiekvieną kartą vis ieškau naujų skonių ir tų naujų atradimų, kurie patiktų. Visų pirma man pačiam. Nes dažnu atveju, pirmas ir paragauju. Dažnai dar šiltų kepinių, nes niekaip neatsispiriu norui tam šildančiam kepinių skoniui 🙂

Tuomet ragauji kiti, klausiu jų nuomonės ir patarimų. Dažniausiai viskas visiems patinka, o man nelabai. Aš visada turiu prie ko nors prisikabinti. Tai man per saldus, tai per sausas, tai per stora kepinio plutelė. Būna tikrai visko 🙂 Kartais su tuo susitaikau ir suteikiu galimybę „išeiti į viešumą“ su galimybe, kad kitam tai gali patikti. Bet būna ir tokių atvejų, kai receptas taip ir lieka nesurašytas… Atidedu kitiems bandymams, o tie kiti bandymai ir neateina. Tuomet kepu ką nors naujo ir viskas nukeliauja į užmarštį.

Dar daug visko noriu išbandyti! Ragauti, justi tuos saldžius aromatus… Bet šį kartą ateinu su dar vienu obuolių pyragu. O gal tai tiesiog pyragas su obuoliais ir graikiniais riešutais? Noriu pasidalinti dar vienu nauju skoniu, kuris man patiko. Ir šį kartą pyragas „išeina į viešumą“, nes nepaisant mažytės klaidos, manau, kad jis vis tiek labai skanus ir vertas pasirodyti.

Tad spręsti Jums, ar norėtumėt paragauti ar ne? Aš tik surašiau ką kitą kartą daryčiau kitaip. O Jūs pagalvokit.

Gal ateis toks laikas, kai vėl jį kepsiu, vėl ragausiu. Ir tuomet viskas bus taip kaip ir norėjau 🙂

Obuolių pyargas

Apie receptą: minkštas, drėgnas, su kvepiančiais cinamonu obuolių gabalėliais ir traškančiais riešutais. Daug aromato ir skonio. Ir nepaisant vieno nesklandumo, man vis tiek labai patiko!

Pastabos ir patarimai:
• Viskas turi būti bent jau kambario temperatūros.
• Prieskonius galite pasireguliuoti pagal savo norus.
• Ar būtina naudoti tamsų rudą cukrų? Manau, kad ne. Geriau tokį gerą cukrų pasilikti kitiems kepiniams, kuriuose jis tikrai suteiks daugiau skonio ir tekstūros.
• Galite šiek tiek sumažinti cukraus kiekį, bet nepersistenkite.
• Graikinius riešutus galite keisti savo kitais mėgstamais riešutais.
• Aš viską sverdamas naudoju svarstykles. Taip pat turiu tokias, kurios sveria gramų tikslumu. Tad 1 arb.š. sodos ar kepimo miltelių yra tiek tiek, kiek reikia. Ne daugiau ir ne mažiau. Kitu atveju galite įdėti per daug kildinančių medžiagų ir jausis jų skonis.
• Aš į vidų pribėriau per daug riešutinių trupinių, o ant viršaus beveik neliko. Turi būti atvirkščiai. Nenoriu apgaudinėti ir rodyti nuotraukas neatitinkančias realybės, todėl ir pasakoju Jums. Pyragas tikrai skanus, tik antrą kartą jau neperkepiau, o noriu pasidalinti kaip kitą kartą daryčiau kitaip. Man nemažai viso įdaro nusileido į apačią. Taip neturėtų būti. Kitą kartą berčiau pusė ar net dar mažiau į įdarą, o visa kita ar net daugiau pasilikčiau viršui. Viršutinis sluoksnis turi pilnai pasidengti riešutų mišiniu.

Obuolių pyragas su riešutais

Obuolių pyragas su graikiniais riešutais

Obuolių pyragas su graikiniais riešutais

Kol dar ruduo, tol noriu obuolių pyragų! Ir jų tikrai bus! Kiekvieną kartą vis ieškau naujų skonių ir tų naujų atradimų, kurie patiktų. Visų pirma man pačiam. Nes dažnu atveju,… Pyragai saldumynai, kepiniai, pyragas, obuoliai, obuolių pyragas, graikiniai riešutai, grietinė, cinamonas, sviestas, tamsus rudas cukrus European Atsispausdinti
Porcijos: 16 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Tešlai:
180 g miltų
130 g cukraus
110 g sviesto (kambario temperatūros)
250 g grietinės
200 g obuolių (jau paruoštų)
3 vidutinių kiaušinių
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. sodos
1 arb.š. cinamono
¼ arb.š. druskos

Trupiniams:
150 g tamsaus rudo cukraus (arba paprasto rudo cukraus)
110 g graikinių riešutų
50 g sviesto
2 arb.š. cinamono
¼ arb.š. druskos

Gaminimo instrukcijos

Tešla:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Obuolius supjaustykite kubeliais.
• Į kombaino indą sudėkite sviestą ir kelias minutes paplakite.
• Suberkite cukrų ir gerai išplakite iki minkštos ir purios masės.
• Po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno labai gerai išplakite.
• Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Viską kelis kartus persijokite.
• Suberkite dalį miltų, išmaišykite mentelės pagalba. Supilkite dalį grietinės. Išmaišykite. Taip pakartokite dar du kartus.
• Galiausiai suberkite obuolius supjaustytus kubeliais ir išmaišykite paskutinį kartą.
• Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Pasiruoškite 21x25 cm dydžio kepimo formą.
• Formą lengvai patepkite sviestu ir įtieskite kepimo popierių. Taip popierius neslidinės ir bus patogiau paskirstyti tešlą.
• Dalį tešlos supilkite į skardą. Apibarstykite ½ cukraus ir riešutų mišiniu, supilkite likusią tešlą, išlyginkite ir apibarstykite likusiais trupiniais.
• Kepkite apie 60-70 minučių, kol gražiai apkeps.
• Iškepusį pyragą palikite apie 5-10 minučių atvėsti kepimo formoje.
• Vėliau perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
• Supjaustykite kvadratėliais ir skanaukite 🙂

Trupiniai:
• Orkaitę įkaitinkite iki 150°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Graikinius riešutus perplaukite ir pamerkite vandenyje bent jau 10 minučių.
• Vėliau dar kartą gerai perplaukite, pašalinkite vandens perteklių ir suberkite ant skardos.
• Kepkite riešutus apie 10-15 min., kol išdžius ir lengvai apskrus.
• Leiskite riešutams atvėsti.

• Nedideliame dubenyje sumaišykite cukrų, cinamoną, druską ir smulkintus graikinius riešutus.
• Sudėkite sviestą supjaustytą mažais kubeliais ir trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius.
• Galite palikti šaldytuve, kol prireiks.

Obuolių pyragas

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą