Kreminis lęšių troškinys su pomidorais

Autorius Svajojantis Olandas

Vos keliais laipsniais vėsiau ir jau gana vėsu! Ot, lepumas!… Pavasaris dar mus paerzins, kol sulauksime šiltų ir saulėtų dienų. Bet, kai žinai ko laukti, tai ir tas laukimas daug malonesnis. Aš Jūsų nei erzinsiu, nei priversiu laukti. Bet, kol šiek tiek vėsiau, tai ir maistas turi būti skanus, malonus ir šildantis.

Troškinys subalansuotas daug vėsesniems orams, bet tikrai puikiai tiks ir šiam pavasariui. Tegul salotos dar šiek tiek palaukia, o aš noriu pasidalinti šiuo lęšių troškiniu su pomidorais.

Sotus, kreminis, su daug daug pomidorų ir dar daugiau pačių kvapniausių ir skaniausių prieskonių. Įsivaizduoju kaip turėtų būti skanu su šviežiais, sunokusiais pomidorais… Ir nors kol kas nėra tokios galimybės, bet visa kita tikrai galima rasti „Assorti“ parduotuvėje. Pasirinkimas didelis ir platus ir reikia tik šiek tiek laiko, kol viską išsirinksite. Neužsisvajokite besirinkdami… Nes laikas ten skrieja labai greitai (pats tuo įsitikinau! :D).

Tad keliaukime sušilti?

Kreminis lęšių troškinys su pomidorais

Vos keliais laipsniais vėsiau ir jau gana vėsu! Ot, lepumas!… Pavasaris dar mus paerzins, kol sulauksime šiltų ir saulėtų dienų. Bet, kai žinai ko laukti, tai ir tas laukimas daug… Karštieji patiekalai karštieji patiekalai, troškinys, lęšiai, kokosų pienas, pomidorai, pomidorų pesto, kreminis sūris, špinatai, prieskoniai, vegetariškas maistas European Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 porcijos Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

500 g daržovių sultinio
400 g kokosų pieno
400 g vyšninių pomidorų savo sultyse
250 g raudonųjų lęšių
100 g pomidorų pesto
100 g kreminio sūrio
100 g špinatų
2 valg.š. kokosų aliejaus
2 skiltelių česnako
2 cm imbiero šaknies arba ½ arb.š. malto imbiero
1 arb.š. maltos saldžios paprikos
1 arb.š. maltos ciberžolės
1 arb.š. malto kumino
¾ arb.š. garam masala prieskonių
½ arb.š. kario
½ arb.š. maltos kalendros
½ žaliosios citrinos sulčių
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų

Gaminimo instrukcijos

• Didelėje, gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų.
• Įtarkuokite česnaką, imbierą ir pakepinkite apie minutę.
• Sumaišykite visus prieskonius ir suberkite į keptuvę. Dar šiek tiek pakepinkite nuolat maišydami.
• Suberkite lęšius, pomidorus ir daržovių sultinį.
• Suberkite druską, pipirus ir viską išmaišykite.
• Leiskite masei užvirti ir vėliau sumažinkite ugnį, kad skystis vos burbuliuotų.
• Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant mažos ugnies troškinkite apie 15-20 minučių.
• Po nurodyto laiko sudėkite pomidorų pesto ir kreminį sūrį. Viską gerai išmaišykite.
• Supilkite kokosų pieną, įspauskite žaliosios citrinos sultis ir dar pakaitinkite masę kelias minutes.
• Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus ir viską gerai išmaišykite.
• Uždenkite dangčiu ir leiskite troškiniui pailsėti kelias minutes.
• Vėliau troškinį patiekite į dubenėlius ar sriubos lėkštes, apšlakstykite kokosų pienu ir ragaukite.
• Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Assorti
#reklama

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą