Rugsėjis, kai kuriems asocijuojasi su nauja pradžia. Nauji mokslo metai, studijos, nauji darbai ir projektai. Dar man rugsėjis asocijuojasi su lengvais ir greitais pusryčiais, kai visi dar šiek tiek gyvena vasaros nuotaikomis ir prisiminimais. Dar reikia šiek tiek laiko įsivažiuoti ir pagauti rudenio ritmą.
O, kai už lango vis dar saulėta ir orai lepina savo šiluma, tai ir idėjų norisi labai lengvų ir paprastų. Tik neapsigaukite! Jei viskas paprasta, tai dar nereiškia, kad neskanu.
Sumuštiniai, man tikrai yra tas lengvas ir greitas maistas, ypač skubantiems ryte. Ir tai tikrai gali būti maistinga, skanu ir dar naudinga! Ir savo nauda tikrai nenusileidžia „Garbanoti žalumynai“. Maži daigeliai su savo skonių ir energijos užtaisu! 🙂 Kvapas, skonis ir vitaminai garantuoti!
Tad, kai galva jau užimta dienos planais, turim nepamiršti, kad pusryčiai puiki dienos pradžia. Aš be jų negaliu! O kaip Jūs?
Apie receptą: traškūs duonos sumuštiniai su kreminiu sūriu ir daržovėmis. Labai paprasta, bet tuo pačiu skanu. Idėja pusryčiams ir kai nėra laiko 🙂
Pastabos ir patarimai:
• Sumuštinių duoną rinkitės tokią, kokią mėgstate.
• Galite naudoti bet kokį kreminį sūrį ar net varškę, ar maskarponės sūrį. Tik atminkite, kad kreminis sūris pats jau yra švelniai sūrus, tad naudojant ką nors kito, nepamirškite pagardinti žiupsneliu druskos. Pesto savyje turi sūrumo, tad ragaukite ir nuspręskite patys kaip Jums patinka 🙂
• Salotas ar daigus galite naudoti pagal savo norus. Derinti ir keisti, taip išgaunant vis šiek tiek kitokį skonį.
• Riešutus taip pat rinkitės tokius, kuriuos labiausiai mėgstate. Jei norite, galite šiek tiek pakepinti.
Ingredientai
Sumuštinių duonos
Kreminio sūrio
Salotos lapų
Įvairių daigų
Bazilikų pesto
Humuso
Pomidorų
Avokado
Kedrinių pinijų
Druskos
Pipirų
Gaminimo instrukcijos
• Duoną lengvai apskrudinkite orkaitėje arba sumuštinių skrudintuvėje. Leiskite šiek tiek atvėsti.
• Kreminį sūrį sumaišykite su bazilikų pesto ir aptepkite duonos riekelių vieną pusę.
• Kitą pusę aptepkite humusu.
• Apibarstykite riešutais.
• Išdėliokite daigelius.
• Supjaustykite avokadą ir pomidorus. Išdėliokite ant sumuštinių.
• Apibarstykite druska ir pipirais.
• Uždėkite po salotos lapą ir uždenkite kita duonos riekele.
• Viską lengvai suspauskite ir patiekite.
• Jei norite, galite perpjauti per pusę.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Garbanoti žalumynai”