Karameliniai-imbieriniai sausainiai

Autorius Svajojantis Olandas
Karameliniai-imbieriniai sausainiai

Kai pamažu įžengiame į gruodį, suprantame kaip arti šventės. Ir nors man pats laukimas ir ruošimasis yra daug smagesnis ir malonesnis, bet visas tas laikas vis tiek ypatingas. Ir, kad tas ypatingas jausmas būtų visada šalia, siūlau išsikepti šių karamelinių-imbierinių sausainių. Neabejoju, kad namai iš karto užsipildys saldžiais aromatais. Paruošti juos labai lengva, o suvalgyti dar lengviau 🙂

Šiuos sausainius pagardinau karamele ir nors atrodo, kad gali būti labai saldu, bet taip tikrai nėra. Medų pakeisti karamele sugalvojau visai netikėtai. Ir nors tai visiškai skirtingi produktai, bet galiu užtikrinti, kad sausainiai vis tiek pavyksta. Nors pripažįstu, jie patys iš savęs yra ganėtinai saldūs. Bet jie vis tiek verti to laiko ir saldžių akimirkų. Jų skonį šiek tiek sušvelnina ir atneša naujų skonio ispūdžių naudojami prieskoniai bei tas žiupsnelis druskos, kuris taip ir prašėsi įberiamas.

Imbieriniai sausainiai

Šį mėnesį pasistengsiu pasidalinti dar ne vienu receptu su Jumis. Ir, kad ir kaip norėčiau gaminti mėsos patiekalus ar sūrius užkandžius, aš nejučia vėl iš naujo minkau meduolių tešlą, vėl iš naujo pripildau formas kepiniais ir vėl iš naujo mano namuose ragaujami nauji tortų skoniai. Apie viską dar papasakosiu, bet su šiais sausainiais pradedu savo saldžią kelionę link švenčių. Ir labai tikiuosi, kad Jūs būsite šalia 🙂

Sausainiai

Apie receptą: saldūs, kvapnūs, pripildyti prieskonių ir tikrai kvepiantys šventėmis. Šiek tiek trapūs, šiek tiek minkšti. Ir nors saldumo juose netrūksta, bet suvalgius tokį sausainį, aš noriu dar bent vieno! 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Jei neturite naminės karamelės, naudokite medų. Bus šiek tiek kitaip, bet vis tiek skanu.
• Kiek sausainių iškepsite, priklauso nuo Jūsų. Jei norite didesnių, iškepsite mažiau. Jei norite daugiau sausainių, kepkite mažesnius. Tik būtinai atkreipkite dėmesį į kepimo laiką, nes jis skirsis. Neperkepkite sausainių.
• Aš iškepiau 15 tikrai didelių sausainių. Pirmą partiją kepiau 20 minučių (režimas-viršus-apačia). Antrą partiją kepiau 16 minučių (režimas-konvekcija).
• Jei norite, galite sausainius šiek tiek suploti prieš kepimą. To daryti nebūtina, bet tokiu atveju sausainiai taip pat turėtų iškepti greičiau.
• Jei matote, kad tešla labai lipni, galite rankas lengvai suvilgyti vandeniu. Taip bus lengviau dirbti.
• Sausainiai linkę išsiplėsti, tad palikite tarp jų tarpus.

Karameliniai sausainiai

Karameliniai-imbieriniai sausainiai

Karameliniai-imbieriniai sausainiai

Kai pamažu įžengiame į gruodį, suprantame kaip arti šventės. Ir nors man pats laukimas ir ruošimasis yra daug smagesnis ir malonesnis, bet visas tas laikas vis tiek ypatingas. Ir, kad… Saldumynai saldumynai, sausainiai, imbieriniai sausainiai, imbieras, cinamonas, kepiniai, naminė karamelė, kalėdos European Atsispausdinti
Porcijos: 14-24 sausainiai Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

280 g miltų
2 arb.š. malto imbiero
1 arb.š. malto cinamono
¼ arb.š. gvazdikėlių
1 arb.š. sodos
¼ arb.š. druskos
180 g sviesto
180 g cukraus
1 kiaušinio
70 g naminės karamelės (arba medaus)
2 valg.š. cukraus

Gaminimo instrukcijos

• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
• Vidutinio dydžio inde sumaišykite miltus, imbierą, cinamoną, sodą, gvazdikėlius ir druską. Atidėkite į šalį.
• Į kombaino indą sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Plakite iki minkštos ir purios masės.
• Įmuškite kiaušinį, supilkite karamelę ir dar kartą gerai išplakite iki vientisos masės.
• Suberkite miltų ir prieskonių mišinį. Išmaišykite mentelės pagalba.
• Paruoštą tešlą padalinkite į 13-15 dalių (arba, jei norite mažesnių sausainių-į 22-24 dalis) ir suformuokite rutuliukus.
• Į lėkštę suberkite 2 valg.š. cukraus ir kiekvieną rutuliuką apvoliokite iš visų pusių.
• Rutuliukus išdėliokite ant skardos ištiestos kepimo popieriumi tarp jų palikdami tarpus ir kepkite apie 16-20 minučių (arba apie 10 minučių).
• Iškeptus sausainius palikite apie 2 minutes ant kepimo skardos. Kai sausainiai šiek tiek sutvirtės, perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
• Skanių sausainių! 🙂

Karameliniai-imbieriniai sausainiai

2 Komentarai
0

Jums taip pat gali patikti

2 Komentarai

Jūratė 5 gruodžio, 2023 - 5:47 am

Tikrai puikūs receptai ,nesudetinga ,ir vien pamačius skanu burnoje.

Atsakyti
Svajojantis Olandas 6 gruodžio, 2023 - 5:34 pm

Labai ačiū 🙂 Smagu, kad receptai sulaukia dėmesio. O kartais net noro imti ir visa tai pasigaminsi savo namuose.

Atsakyti

Palikite atsiliepimą