Dailūs sumuštinukai asocijuojasi su jaukiu draugų pasisėdėjimu arba triukšmingu vakarėliu, kuriame pilnas stalas įvairiausių užkandžių. Ir vienas iš užkandžių tikrai galėtų būti apskrudusios duonos gabalėliai pagardinti skaniais ir kokybiškais ingredientais. Tai labai patogu, nes neužtruksite daug laiko viską paruošti. O tuo pačiu labai paprasta tokį sumuštinuką pasiimti į rankas ir valgyti toliau smagiai šnekučiuojantis.
Visa tai sukuria mėgstama duona ir patys skaniausi ingredientai. Tik tiek, ko reikia skaniems sumuštinukams. Paruošti tikrai labai paprasta, o skonis verčia visa tai pakartoti dar ir dar kartą. Ir kaip visada „Assorti“ turi tai kas geriausia 🙂
Tačiau nesvarbu, ar tam yra proga, ar įprasta savaitės diena, bet tokiais sumuštinukais pasilepinti galima bet kada. Ar sutinkate? 😉
Apie receptą: traški duonelė ir daug įvairių gardžių priedų. Visa tai tikrai labai labai gardu. Sūrumo mums suteikia kokybiškas kumpis, o savo saldžiomis natomis nustebina karamelizuoti burokėliai ir kriaušės. Apie visa tai net nereikia pasakoti, nes čia reikia tiesiog paragauti 🙂
Pastabos ir patarimai:
• Svarbiausia čia nesudeginti duonos, tad atidžiai stebėkite ir nepražiopsokite momento, kai viską reikės ištraukti iš orkaitės 🙂
• Duoną rinkitės pagal savo norus. Tikrai galima eksperimentuoti. Bet bagetė čia tikrai labai tinka.
• Kriaušes ruošiame ant gana stiprios ugnies. Mes nenorime jų ilgai troškinti, nes jos vis dar turi išlaikyti savo formą.
• Rikotą galite pakeisti kreminiu sūriu.
Ingredientai
1 bagetės
250 g rikotos
170 g karamelizuotų burokėlių su bruknėmis ir skrudinto sezamo prieskonių mišiniu
100 g Prosciutto kumpio
50 g kedrinių pinijų
1-2 kriaušių
1 valg.š. rudojo cukraus
1 valg.š. balzamiko acto
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
lukštentų kanapių sėklų
gražgarsčių
Gaminimo instrukcijos
• Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (arba kepame ant silikoninio kilimėlio).
• Bagetę supjaustome riekelėmis ir išdėliojame skardoje.
• Apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir pipirais.
• Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (režimas konvekcija) apie 10 min. arba, kol gražiai apskrus.
• Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
• Tuo tarpu kriaušes supjaustome gabaliukais, apibarstome ruduoju cukrumi, supilame šaukštą balzamiko acto ir viską paverdame ant viryklės apie 5 minutes. Kriaušės turi šiek tiek suminkštėti, bet vis tiek laikyti savo formą.
• Viską atvėsiname.
• Duonos riekeles aptepame rikota, uždedame karamelizuotų burokėlių, kriaušių gabaliukų, Prosciutto kumpio, apibarstome kedro riešutais, kanapių sėklomis, druska ir pipirais. Išdėliojame gražgarsčių lapelius ir skanaujame.
Receptas sukurtas su „Assorti”