Citrinų kremas

Autorius Svajojantis Olandas

Nemažai metų praėjo, kai pirmą kartą išbandžiau šį citrinų kremą arba angliškai „lemon curd“. Švelnaus, glotnaus skonio, gaivi rūgštelė tikrai gali pavergti daugelio širdis. Tikrai neužtruksite pasigaminti šio „gėrio“. O panaudojimo galimybės atrodo begalinės: pyragai, tartaletės, sluoksniuoti desertai, keksiukai, blynai… Šis kremas dera (beveik) visur ir su viskuo! Net galva apsisuks ir reikės virti dar vieną indelį, kad būtų galima viską išbandyti!

Nors receptų yra daug daugiau, bet aš pasilieku prie greičiausio ir paprasčiausio varianto! O priežastis labai paprasta – viskas sunaudojama ir nelieka jokių likučių: jokių trynių, baltymų ar kitų ingredientų dėl kurių panaudojimo reikėtų sukti galvą.

Taigi, kol už lango niūru, kviečiu išsivirti šio kremo ir juo pagardinti savo kasdienybę. Tiek skoniu, tiek savo saulėta spalva…

Apie receptą: gaivus, saldus, bet su rūgštele kremas tikrai pagardins bet kokius pusryčius ar desertą. Galima valgyti vieną, bet nemažiau derės su kitais skoniais. Labai rekomenduoju išbandyti, jei dar nesate ragavę.

Pastabos ir patarimai:
• Svarbu šio kremo nepervirti. Kai jau matysite, kad pradeda tirštėti, išjunkite ugnį ir dar šiek tiek pamaišykite.
• Kremui leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Uždenkite maistine plėvele liečiant patį kremą (kontaktas į kontaktą). Tokiu būdu nesusidarys „plutelė“ arba nuo vėstančio kremo, ant puodo dangčio, susidaręs kondensatas nelašės į patį kremą.
• Laikykite šaldytuve, sandariame inde iki 2 savaičių.
• Miltelinio cukraus (cukraus pudros) kiekį pasireguliuokite pagal save: jei mėgstate rūgštesnį ir gaivesnį skonį – įberkite mažiau ir atvirkščiai.


Citrinų kremas

Nemažai metų praėjo, kai pirmą kartą išbandžiau šį citrinų kremą arba angliškai „lemon curd“. Švelnaus, glotnaus skonio, gaivi rūgštelė tikrai gali pavergti daugelio širdis. Tikrai neužtruksite pasigaminti šio „gėrio“. O… Kremai citrinų kremas, citrinos, citrinų žievelė, citrinų sultys, kiaušiniai, miltelinis cukrus, cukraus pudra, sviestas, padažas, įdaras, saldu, rūgštu, gaivu, lemon curd European Atsispausdinti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Citrinų kremui:
2 citrinų, sulčių ir žievelių
120 -150 g miltelinio cukraus (cukraus pudros)
50 g sviesto
2 kiaušiniai

Gaminimo instrukcijos

• Sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje.
• Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
• Citrinas nuplaukite ir nusausinkite.
• Išspauskite citrinos sultis.
• Kitame inde įmuškite kiaušinius, supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinų žieveles (be baltosios dalies), miltelinį cukrų, supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
• Elektriniu plakikliu išplakite viską iki vientisos masės.
• Dėkite prikaistuvį ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami, kaitinkite, kol masė ims tirštėti. Neužvirkite.
• Masei pakankamai sutirštėjus, išjunkite ugnį.
• Paruoštą citrinų kremą atvėsinkite ir supilkite į sandarų indelį ar stiklainėlį.
• Gardinkite košes, varškę, desertus, naudokite pyragų įdarui ar kabinkite šaukšteliu vieną.
• Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.

1 Komentarų
2

Jums taip pat gali patikti

1 Komentarų

Palikite atsiliepimą