Ir tikrai… Kas pasakė, kad burgeris turi būti apvalus? Ir „Lietuvos kepėjas“ tikrai gali pasakyti ir tai paneigti savo burgerių bandelėmis! Jos šiek tiek kitokios formos, bet vis tiek tokios pat skanios, purios ir minkštos bei gausiai apibarstytos sezamo sėklomis.
O aš tuo tarpu, noriu Jūsų paklausti: „Ar burgerių bandėlės skirtos tik jiems?“. Drąsiai sakau, kad „NE!“
Štai Jums ir įrodymas, kad šias bandeles galima pritaikyti kam tik norite. O aš labai norėjau salotų, kai tokias „madas“ diktuoja nuostabūs orai už lango 🙂
Šios daržovių salotos tinka mėgautis esant šiltiems orams, nes jos labai lengvos ir pagaminti labai paprasta. Jei dar turite naminių, saldžių ir prinokusių pomidorų, jie čia labai tiks. Naudokite prinokusį avokadą ir nepagailėkite visų gardžių priedų. Dėl skonio, dėl traškumo, dėl naudingų medžiagų. Viskas tikrai labai tinka. Nepamirškite ir krutonų, nes man atrodo jie čia suteikia labai daug skonio. O gal tik toks pojūtis? Nes kramsnoti juos labai smagu! 🙂
Apie receptą: traškios, maistingos, spalvotos salotos. O spalvos suteikia mums laimės! Tegul ir šios salotos bent akimirkai ir Jums suteikia pačius maloniausius skonio pojūčius 🙂
Pastabos ir patarimai:
• Salotas rinkitės savo nuožiūra. Tikrai galite ką nors keisti ir improvizuoti.
• Naudokite naminius pomidorus, jei tik yra tokia galimybė, nes jie suteiks labai daug malonaus skonio.
• Naudokite prinokusį avokadą. Jo kreminė tekstūra man visada labai tinka salotose.
• Viską gardinkite įvairiomis sėklomis, nes tai suteikia dar daugiau skonio pojūčių.
• Naudojau tik citrinos sultis su įprastais prieskoniais. Jei norite, galite naudoti kitą savo mėgstamą padažą, kuris manote tiks prie šių salotų.

Ingredientai
240 g burgerių bandelių „Lietuvos kepėjas“ (#reklama)
100 g Iceberg salotų
100 gražgarsčių
100 g fetos sūrio
150 g pomidorų
1 avokado
2 valg.š. moliūgų sėklų
2 valg.š. saulėgrąžų branduolių
2 valg.š. kedrinių pinijų
2 valg.š. kanapių branduolių
citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų
alyvuogių aliejaus
Gaminimo instrukcijos
• Burgerių bandeles supjaustome kubeliais ir išdėliojame kepimo skardoje ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio.
• Apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir maltais pipirais.
• Viską permaišome rankomis ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros (režimas konvekcija) apie 10 minučių arba kol gražiais apskrus.
• Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
• Keptuvėje pakepiname sėklas ir riešutus, kol lengvai apkeps. Atidedame į šalį.
• Didelėje lėkštėje išdėliojame salotas, pjaustytus pomidorus, avokadą, apibarstome trupinta feta, krutonais, sėklomis ir riešutais.
• Pagardiname citrinos sultimis, druska ir pipirais. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi.
• Išmaišome ir skanaujame.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lietuvos kepėjas“.