Ar Jums burokėliai ir figos skamba taip pat skaniai kaip ir man? Man, tai dar vienas iš tų tobulų derinių, kurie tinka pačiomis įvairiausiomis savo formomis. Įvairūs užkandžiai, sumuštinukai, desertai ir žinoma salotos! Ne be reikalo šį derinį sujungiau su kitais ingredientais ir paruošiau šias gardžias ir skanias salotas, kuriose susijungia dar viena mano mėgstama skonio pojūčių kombinacija saldu-sūru.
Burokėliai ir figos, man taip pat siejasi su rudens skoniais. Tikriausiai jau daugelis pastebėjo, kokios dabar skanios, sunokusios ir minkštos figos. Tokios figos būtent ir tinka į šias salotas. O burokėliai taip gerai mums pažįstami ir artimi, kad praleisti jų tiesiog nevalia.
Tad neverta daugiau atidėlioti, o geriau laiką skirti skanioms akimirkoms ir šioms salotoms. Ir nors jos puikiai tinka valgyti, kai šviečia saulė ir viskas taip gaivu bei skanu. Bet kas mums draudžia pasigaminti šiltas salotas, kurių šiluma gali pasidalinti burokėliai? Šiek tiek kitaip, bet vis įdomiau, tiesa?
Barstykite moliūgų sėklomis, užberkite trupintos fetos, gausiai apšlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi ir balzamiko kremu. Visa tai galima rasti „Assorti“ parduotuvėse. O gal netyčia viskas jau slepiasi Jūsų namų spintelėse? 🙂
Apie receptą: viskas labai lengvai paruošiama, jei tik turite paruoštų burokėlių. Jau daugelį kartų esu minėjęs kaip man patinka derinys saldu-sūru, tad būtent tai ir galima rasti šiose salotose. Man jos tikrai labai patiko savo skonių deriniu, tad gal patiks ir Jums?
Pastabos ir patarimai:
• Salotos gali būti ir šiltos, jei tik naudosite ką tik paruoštus, virtus arba keptus, burokėlius. Aš valgiau tai kaip šaltą užkandį. Bet visada turite teisę rinktis kaip Jums patinka labiau.
• Galima naudoti tiek virtus, tiek keptus burokėlius. Galima naudoti ir esančius vakuume, jei norite, kad būtų dar greičiau.
• Špinatus galite keisti savo mėgstamomis salotomis.
Ingredientai
100 g jau iškeptų ir paruoštų burokėlių (galima naudoti ir virtus)
100 g fetos sūrio
70 g špinatų
50 g moliūgų sėklų
3-5 figos
½ žaliosios citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
balzamiko kremo
druskos
pipirų
Gaminimo instrukcijos
• Burokėlius supjaustykite griežinėliais.
• Figas taip pat supjaustykite griežinėliais arba ketvirčiais.
• Špinatų lapelius išdėliokite lėkštėje.
• Ant jų išdėliokite pjaustytus burokėlius ir figas.
• Apibarstykite trupinta feta ir moliūgų sėklomis.
• Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzamiko kremu, apibarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
• Patiekite ir skanaukite.
Receptas sukurtas su „Assorti“.
#reklama