Kadangi vienas daržoves man valgyti gana sunku (ir vėl kaip visada apie tą patį jau 100-ąjį kartą :D), tai visada tam pasitarnauja salotos. Jei jau pradedu valgyti, tai mažiausiai valgau dvi dienas. Naudoju tai ką turiu ir mėgaujuosi tiek spalvomis, tiek skoniu. O, kadangi ingredientų visada būna atlikę, tai viskas tampa dar paprasčiau. Vienas kitas skirtingas ingredientas ir jau galima mėgautis dar vienomis skaniomis salotomis. Jei nieko nereikia kepti, tai viską belieka supjaustyti, susmulkinti arba padaryti ką nors, kas reikalauja ypač mažai pastangų ir „voilia!“. Kas dar gali būti paprasčiau nei salotos? 🙂
Šį kartą mano lėkštėje atsirado nauja salotų rūšis, kurios anksčiau nebuvau ragavęs. Tai Radicchio salotos. Tik pažvelkite kokios spalvos ir kokie raštai! Apkerėtas jų grožio, žinojau, kad noriu salotų būtent su jomis. Ir būtent čia į pagalbą ateina „Assorti“. Su savo įdomybėmis ir kitais skaniais dalykais, kuriems labai sunku atsispirti 🙂
Nieko turbūt daug neturėčiau papasakoti, jei ne tas nutikimas su salotomis. Beruošdamas visus ingredientus, tame tarpe ir Radicchio salotas, kurias kruopščiai nuploviau ir tą akimirką sugalvojau paragauti. Ir, o šventas, tu kartume! Kas per skonis?!! Visas jų grožis iš karto nublanko ir pradėjau mąstyti, ar jos nesugadins mano visų salotų… Po gilių apmąstymų, nusprendžiau, kad jos vis tiek pateks į salotas ir (galbūt) viskas bus gerai.
Ir žinoma, kad viskas buvo gerai! 🙂 Saldūs apelsinai, sunokęs granatas ir švelnaus skonio sūris. O kur dar skanus padažas… Visa tai subalansavo skonius ir sukūrė skanias salotas, kurias dar tikrai kartočiau 🙂
Tai ką galima būtų pasakyti iš visos šitos istorijos? Grožis kartais būna apgaulingas, bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera 🙂
Gražios dienos ir skanių atradimų!
Apie receptą: kadangi man labai patinka įvairios salotos, šios ne išimtis. Sočios, gaivios, šiek tiek nustebinančios savo skoniais, bet neabejotinai vertos pakartojimo.
Pastabos ir patarimai:
• Radicchio salotos turi savyje kartumo. Vienų valgyti turbūt nerekomenduočiau, bet sumaišius jas su kitais ingredientais skoniai tobulai susibalansuoja.
• Apelsinus rekomenduoju nulupti ir pašalinti odelę. Tikrai bus daug skaniau 🙂
• Sūris yra švelnaus skonio. Jei norisi, ryškesnio skonio, rinkitės kitą sūrį.
• Aš naudojau raudoną bolivinę balandą, bet tikrai gali būti ir kitokia.
Ingredientai
Salotoms:
270 g Radicchio salotų
100 g karvių ir avių sūrio su apelsinų žievelėmis
80 g raudonos bolivinės balandos
70 g džiovintų spanguolių
2 virtų burokėlių
1-2 apelsinų
1 granato
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
Padažui:
8 valg.š. alyvuogių aliejaus
6 valg.š. apelsinų sulčių
2 valg.š. medaus
2 arb.š. garstyčių su trumais
1-2 arb.š. aguonų
¼ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
Gaminimo instrukcijos
Salotos:
• Burokėlius supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
• Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
• Sudėkite pjaustytus burokėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir maltais pipirais iš abiejų pusių.
• Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros (režimas-konvekcija) ir kepkite apie 10-15 minučių.
• Iškeptus burokėlius atidėkite į šalį, kol prireiks.
• Nedideliame prikaistuvyje užvirkite 210 g vandens.
• Bolivinę balandą nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.
• Vandeniui užvirus, suberkite kruopas ir virkite apie 10-15 minučių.
• Išvirusias kruopas pagardinkite žiupsneliu druskos, išmaišykite, uždenkite puodą dangčiu ir palikite apie 5 minutes.
• Salotas supjaustykite ir sudėkite į lėkštes.
• Sudėkite išvirtas bolivinės balandos sėklas ir keptus burokėlius.
• Nulupkite apelsiną ir nupjaukite visą baltąją žievės dalį, supjaustykite stambiais griežinėliais. Griežinėlius supjaustykite į 4 dalis ir išdėliokite ant salotų.
• Apibarstykite granato sėklomis ir džiovintomis spanguolėmis.
• Sūrį taip pat sulaužykite gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
• Apšlakstykite paruoštu padažu ir viską gerai išmaišykite.
• Pagardinkite druska ir pipirais, jei jaučiate poreikį.
Padažas:
• Visus ingredientus sumaišykite ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
Receptas sukurtas su „Assorti”
#reklama