Tarta su krabų lazdelėmis

Autorius Svajojantis Olandas
Tarta su krabų lazdelėmis

Kai prieš kurį laiką klausiau, kuriuo receptu pasidalinti pirmiausia, Jūs nubalsavote už saldų variantą ir sūrio pyragą su juodaisiais serbentais. Bet dabar ateinu pasidalinti, kiek kitokiu receptu. Jis paprastesnis, lengvesnis ir visiška priešingybė saldžiam pyragui.

Tarta su krabų lazdelėmis. Tokio varianto dar nebuvau išbandęs. Labai mėgstu tokius nesaldžius pyragus, bet anksčiau visad kepdavau tik su vištiena, lašiša ar pagal kitą gerai pažįstamą ingredientą. Ar dera krabų lazdelės tokiame pyrage? Žinoma! Ir kodėl neturėtų?

Krabų lazdelės švelnaus skonio. Įdaras taip pat švelnus ir derantis. O dar tas trapios tešlos krepšelis. Mmm… Labai skanu! Šie pyragai tuo ir žavi, kad jie skanūs tiek ką tik ištraukti iš orkaitės, tiek jau atvėsę.

O kokius skonių derinius esate atradę Jūs? Ir kas labiausiai patinka? 🙂

Nesaldus pyragas su krabų lazdelėmis

Apie receptą: trapus krepšelis tirpstantis burnoje ir gardus įdaras su krabų lazdelėmis. Švelnaus skonio tarta, bet tikrai labai gardi.

Pastabos ir patarimai:
• Nenurodžiau ledinio vandens kiekio, nes viskas labai individualu. Gali prireikti 3 šaukštų, o gali reikėti ir visų 5 ar 6 šaukštų tikrai ledinio vandens. Pasireguliuokite pagal save ir matysite kiek tiksliai reikės.
• Druskos kiekį tešloje, tiek įdare nurodžiau taip pat individuliai. Vieni mėgsta sūriau, kiti švelnesnį skonį. Jūs patys geriausiai žinote kaip Jums patinka.
• Krabų lazdeles galite perpjauti per pusę arba kubeliais. Didelio skirtumo nėra. Įtakos skoniui tai tikrai neturės 🙂 Kaip Jums patinka, taip ir darykite.
• Sūrį rinkitės pagal savo norus. Tai gali būti parmezanas ar kitas mėgstamas sūris. Jei nieko panašaus neturite, naudokite paprastą fermentinį sūrį.
• Krepšelį tartai galite rinktis pagal savo norus. Jei turite savo seną, gerą ir jau laiko patikrintą receptą, naudokite jį.

Tarta su krabų lazdelėmis

Tarta su krabų lazdelėmis

Tarta su krabų lazdelėmis

Kai prieš kurį laiką klausiau, kuriuo receptu pasidalinti pirmiausia, Jūs nubalsavote už saldų variantą ir sūrio pyragą su juodaisiais serbentais. Bet dabar ateinu pasidalinti, kiek kitokiu receptu. Jis paprastesnis, lengvesnis… Karštieji patiekalai tarta, nesaldus pyragas, patiekalai, užkandžiai, krabų lazdelės, sūris, pienas, grietinėlė, trapi tešla European Atsispausdinti
Porcijos: 8 gabalėliai Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Trapiai tešlai:
250 g miltų
150 g sviesto
¼ -½ arb.š. druskos
ledinio vandens

Įdarui:
300 g krabų lazdelių
190 g riebios grietinėlės
50 g pieno
50 g tarkuoto sūrio
3 vidutiniai kiaušiniai
2 tryniai
½ arb.š. malto muskato
¼ - ½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų

Gaminimo instrukcijos

Paruoškite trapią tešlą.
• Miltus ir druską persijokite į virtuvinio kombaino indą (antgalis mentelė).
• Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite tol, kol susidarys smulkūs trupiniai.
• Įpilkite ledinio vandens ir maišykite tik tiek, kad tešla susijungtų.

• 24 cm tartos formą lengvai sutepkite riebalais.
• Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į apskritimą ir atsargiai perkelkite į kepimo formą, kad dengtų dugną ir sieneles. Tešlos perteklių nupjaukite.
• Kepimo formą uždenkite maistine plėvele, kad neturėtų kontakto su oru ir perkelkite į šaldytuvą 30 minučių.
• Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros.
• Paruoštą kepimo formą ištraukite iš šaldytuvo, nuimkite maistinę plėvelę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba, kol lengvai apskrus.
• Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tie atvėsti.
• Temperatūrą sumažinkite iki 160°C .

Paruoškite įdarą.
• Krabų lazdeles supjaustykite išilgai ir išdėliokite ant tartos pagrindo.
• Dubenyje sumaišykite grietinėlę, pieną, kiaušinius, trynius ir prieskonius. Viską išplakite.
• Paruoštą plakinį supilkite į tartą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite apie 35-40 minučių, kol taps gražios, auksinės spalvos arba, kol įdaras sutvirtės.
• Iškepusią tartą ištraukite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
• Patiekite vieną arba su mėgstamomis daržovėmis.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą