Tik praeitais metais atradęs biskočius, negaliu nustoti stebėtis kur aš buvau anksčiau? Taip viskas paprasta, o taip skanu! (atsiprašau, jei kas nors su šiuo teiginiu nesutiktų 🙂 ). Taip jau sutapo, kad praeitais metais taip pat kepiau žiemos sezonu. O šiandien ateinu su dar vienu skoniu, kuris mane užbūrė ir dėl kurio negaliu nustoti jų valgyti! Žodžiu, tikra priklausomybė 😀 Jei ir Jums gali būti sunku sustoti, traukite juo kuo toliau nuo akių, nes kitaip nieko neliks 😀
Biskočiai su kepintais pekano riešutais ir jų nuostabiu skoniu ir aromatu. Čia daugiau nieko ir nereikia apie juos sakyti. Negalėjau jų taip palikti vienų, tad į jų draugiją prisijungė aguonos. Tai lyg kūčiukai tik kitu pavidalu 🙂 Susijungę du ingredientai, sukūrė dar vieną naują skonį, kuris labai džiugina 🙂
Rekomenduoju išbandyti ir Jums! 🙂
Apie receptą: trapūs, traškūs ir nuostabaus skonio biskočiai su pekano riešutais ir aguonom. Man atrodo, jų neįmanoma atsivalgyti, nes tik paragavęs nori dar!
Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Alyvuogių aliejų galite keisti riešutų aliejumi.
• Kiaušinius atskirai lengvai išsiplaku ir pamažu supilu į masę.
• Jei neturite kukurūzų miltų, juos pakeiskite įprastais miltais.
• Pekano riešutus rekomenduoju pakepinti ir laikyti juos šiltai prieš įmaišant į tešlą. Bet jokiu būdu neįmaišykite į tešlą dar karštų! Taip daryti nereikia.
• Pekano riešutus nuplaukite ir kepkite iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (režimas-konvekcija) apie 10 minučių.
• Pekano riešutus galite keisti ir kitais savo mėgstamais riešutais.
• Pekano riešutų nereikia stipriai susmulkinti. Arba galite visai to nedaryti.
• Mano kiekvienas kepaliukas tešlos svėrė maždaug 230 g.
• Aš visus kepiau ant vienos skardos.
• Nesupjaustykite per plonomis riekelėmis. Tai bus sunku padaryti ir viskas labai trupės.
• Kepimo laikas gali skirtis, tad atraskite savo kepimo laiką.
Ingredientai
110 g sviesto
180 g cukraus
2 vidutinių kiaušinių
15 g alyvuogių aliejaus
1 apelsino žievelė
350 g miltų
70 g kukurūzų miltų
1 ½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
1 valg.š. aguonų
100 g kepintų pekano riešutų
Gaminimo instrukcijos
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Orkaitę įkaitinkite iki 150°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Į kombaino indą sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Plakite iki purios masės (mažiausiai 5 minutes).
• Toliau plakdami supilkite alyvuogių aliejų, pamažu supilkite kiaušinių masę. Suberkite apelsino žievelę ir plakite toliau, kol viskas gerai susimaišys.
• Atskirame inde sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius, druską. Persijokite. Įmaišykite aguonas.
• Miltų mišinį suberkite į kombaino indą ir viską gerai išmaišykite. Suberkite smulkintus pekano riešutus ir dar kartą išmaišykite.
• Suformuokite minkštą, tolygią ir prie rankų nelimpančią tešlą. Ją perkelkite ant kilimėlio ir perpjaukite į 4 dalis.
• Iš kiekvieno tešlos gabaliuko suformuokite 4 pailgus maždaug 18 cm ilgio ir 5 cm pločio kepaliukus ir perkelkite ant kepimo popieriaus (arba perforuoto kilimėlio).
• Kepkite apie 35 minutes.
• Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 10 minučių.
• Perkelkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis.
• Visas riekeles perkelkite atgal ant skardos ir kepkite apie 10-20 minučių.
• Ištraukite iš orkaitės, leiskite atvėsti ir galite skanauti 🙂