Moliūginis sūrio pyragas

Autorius Svajojantis Olandas
Moliūginis sūrio pyragas

Moliūgų sezonas jau kaip reikiant įsisuko. Parduotuvės pilnos įvairiausių dydžių moliūgų, o aš vis dar galvoju ką iš jų gaminti. Pastebėjau, kad kai kas jau spėjo jų ir atsivalgyti 😀 Pjovė, kepė, trynė, maišė. Oho, kiek reikalų atsiranda, kai namuose pūpso net ir vienas vienintelis moliūgas! Bet kaip sakant, kiekvienas juda savo ritmu ir galbūt vis dar atsiras tokių, kam visa tai dar nenusibodo ir kas su džiaugsmu pažvelgs į receptą su moliūgais.

Jau galvojau nieko nespėsiu! Bet prisiminiau, kad dar turiu receptą, kuriuo nesidalinau ir kuris puikiai tinka šiam metų laikui. Ir tai yra moliūginis sūrio pyragas, kurį padėjo sukurti „Assorti“. Ten rasite ne tik moliūgą sau, bet ir kvepiančius vanilės aromatus, rikotą ir švelnų kreminį sūrį. Paprasčiau nebūna!

Kepiniai su moliūgais būna ypatingai drėgni ir minkšti (jei turėsime omeny keksus ir pyragus). Negalima pamiršti ir apie spalvą, kuri priklauso nuo moliūgo. Jei jūsiškis ypatingai ryškus, kepinys taip pat džiugins gražia spalva. Taip pat moliūgas labai mėgsta įvairius prieskonius, tad pagardinus bent žiupsneliu cinamono, visi namai prisipildys kvapnių aromatų.

Pats sūrio pyragas su tradiciniu sausainių pagrindu ir žiupsneliu cinamono. Į sūrio masę taip pat įmaišiau prieskonių, kad viskas būtų dar jaukiau. Ir labai tikiuosi, dar skaniau 🙂

Sūrio pyragas su moliūgu

Apie receptą: kadangi dažniausiai man viskas, kas su moliūgu labai patinka, tai negaliu teisingai vertinti ir šio sūrio pyrago. Įmaišiau moliūgų tyrės, įbėriau kvepiančių prieskonių ir man to užtenka. Tiek skonio, tiek aromato.

Pastabos ir patarimai:
• Galite keisti sūrius, tik atminkite, kad skonis ir tekstūra gali šiek tiek skirtis. Bet žinoma vis tiek bus skanu 🙂
• Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės. Bet sūrio pyrago pasistenkite neperkepti, kitaip jis per daug išsausės ir bus sprangus. Pyrago kraštai turi sutvirtėti, o vidurys gali dar šiek tiek lengvai judėti.
• Jei nenorite, galite ir nenaudoti vandens vonelės.
• Prieskonius rinkitės pagal savo norus.
• Sūrio masės labai intensyviai nemaišykite. To nereikia. Tik, kol viskas susijungs.
• Jei moliūgų tyrė labai skysta-nuvarvinkite skystį per sietelį (tam naudokite marlę).
• Jei norite, galite naudoti ir didesnę kepimo formą. Tik tokiu atveju, pyragas bus žemesnis.

Pasiruoškite moliūgų tyrę:
• Moliūgą perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir šiek tiek patepkite aliejumi.
• Įdėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180-190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Tai gali užtrukti apie 40-50 minučių. Bet visada galite patikrinti šakutės pagalba. Jei šakutė lengvai įsminga į moliūgo gabalėlius-viskas, moliūgas iškepė. Išėmę iš orkaitės leiskite šiek tiek atvėsti ir nulupkite odelę.
• Moliūgą sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės-tyrės.

Sūrio pyragas

Moliūginis sūrio pyragas

Moliūginis sūrio pyragas

Moliūgų sezonas jau kaip reikiant įsisuko. Parduotuvės pilnos įvairiausių dydžių moliūgų, o aš vis dar galvoju ką iš jų gaminti. Pastebėjau, kad kai kas jau spėjo jų ir atsivalgyti 😀… Pyragai saldumynai, sūrio pyragas, kreminis sūris, rikota, cinamonas, meduolių prieskoniai, grietinė, moliūgas, moliūgų tyrė, sausainiai European Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 gabalėlių Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Pagrindui:
150 g sausainių
70 g sviesto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cinamono

Sūrio masei su moliūgu:
250 g rikotos
150 g kreminio sūrio
100 g grietinės
100 g cukraus
3 vidutinių kiaušinių
150 g moliūgo tyrės
1 arb.š. vanilės aromato (vanilinio cukraus ar pastos)
1 arb.š. meduolių prieskonių

Gaminimo instrukcijos

Pagrindas:
• Sviestą ištirpinkite ir leiskite pravėsti.
• Sausainius sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki smulkių trupinių.
• Suberkite druską ir cinamoną. Išmaišykite.
• Supilkite sviestą ir viską gerai išmaišykite.

• 16 cm kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus lengvai patepkite riebalais ir priklijuokite kepimo popieriaus juostą. Tokiu būdu sūrio pyragas iškeps gražesniais kraštais.
• Paskleiskite sausainių masę ir suformuokite pagrindą. Galite suformuoti ir neaukštas sieneles.
• Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia) ir kepkite 10 minučių.
• Ištraukite iš orkaitės ir leiskite pravėsti.

Sūrio masė su moliūgu:
• Orkaitę įkaitinkite iki 150°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
• Atskirai pasiruoškite indą su verdančiu vandeniu ir įdėkite į orkaitės apačią. Būkite ATSARGŪS! Neapsideginkite!
• Į kombaino indą (antgalis mentelė) sudėkite rikotą, kreminį sūrį, grietinę, cukrų, kiaušinius ir vanilę.
• Viską lengvai išmaišykite iki vientisos masės.
• Sudėkite moliūgų tyrę ir prieskonius. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
• Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo.
• Paruoštą sūrio pyragą kepkite apie 60-80 minučių.
• Išjunkite orkaitę ir šiek tiek praverkite dureles. Leiskite jam šiek tiek atvėsti orkaitėje apie 30 minučių.
• Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
• Pyragą perkelkite į šaldytuvą ir leiskite pilnai sutvirtėti per naktį.
• Kitą dieną pyragą ištraukite iš šaldytuvo, papuoškite pagal fantaziją ir skanaukite.

Moliūginis sūrio pyragas

Receptas sukurtas su „Assorti”

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą