Galiu prisipažinti, kad atsiradus vaflių keptuvei namuose, kiti blynai liko nustumti į šoną. Turbūt priežastys yra tos, kad:
• labai patogu naudotis.
• vafliai iškepa labai greitai.
• nereikia stovėti prie keptuvės.
• tiesiog patys vafliai yra nuostabūs, gražūs ir labai skanūs! 🙂
Per visą šį laiką vaflių iškepta tikrai nemažai. Saldžių, sūrių, su priedais ir be jų. Ir kiekvieną kartą vis stengiuosi atrasti ką nors naujo.
Nors prieš kurį laiką jau dalinausi vafliais su sūriu. Bet šį kartą, šie vafliai pagardinti ne tik sūriu, bet ir kreminiu sūriu! Man jie patiko dar labiau! Dar skanesni, dar traškesni ir labai džiaugiausi, kad pavyko. O pavyko tik atsitiktinumo dėka.
Šaldytuve turėjau šiek tiek kreminio sūrio, atlikusį trynį, šiek tiek pieno ir grietinėlės. Kur visa tai dėti? O gi į vaflius! Tokiu būdu ir pavyko atrasti naują receptą, kuris labai gardus.
O kokius vaflius kepate Jūs? Sūrius ar saldžius? Ką derinate prie jų ir kokius skanius atradimus esate atradę? Pasidalinkite… 🙂
Apie receptą: tokie traškūs ir gardūs, kad kepiau juos jau ne vieną kartą. Pagardinti ne tik sūriu, bet ir kreminiu sūriu. Šiek tiek prabangiau, bet gal taip dar skaniau? 😉
Pastabos ir patarimai:
• Sūrį rinkitės pagal savo norus. Tai gali būti tiek parmezanas (kas buvo mano atveju), tiek paprasčiausias fermentinis ar kitas Jūsų mėgstamas sūris.
• Sūrį tarkuokite su smulkia tarka.
• Druskos kiekį pasireguliuokite pagal save. Vieni mėgsta sūriau, kiti švelnesnį skonį. Tai dar priklauso nuo naudojamo sūrio rūšies.
• Kartais patinka tešlą, kurį laiką, palaikyti šaldytuve. Tokiu atveju, vafliai būna dar traškesni. Bet čia tik mano pastebėjimas. Nežinau, ar tikrai taip yra, ar tik atrodo 🙂
Ingredientai
120 g miltų
90 g kreminio sūrio
70-80 g pieno
60 g grietinėlės
50 g sūrio (kokį tik mėgstate)
50 g sviesto
1 vidutinis kiaušinis
1 trynys
1 arb.š. kepimo miltelių
¼ - ½ arb.š. druskos
Gaminimo instrukcijos
• Sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje ir atidėkite į šalį. Leiskite pravėsti.
• Kiaušinį, trynį ir druską gerai išplakite.
• Sudėkite kreminį sūrį ir dar kartą gerai išplakite.
• Supilkite pieną, grietinėlę ir toliau plakite.
• Plakimo greitį sumažinkite.
• Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į indą. Viską išplakite iki vientisos masės.
• Supilkite tirpintą ir atvėsusį sviestą ir viską išmaišykite mentelės pagalba.
• Suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartą išmaišykite.
• Toliau vadovaukitės savo vaflinės instrukcija ir kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje, kol vafliai gražiai apkrus.
• Skanių vaflių!