Laikas link švenčių skrieja nepastebimai. Norėčiau tai bent šiek tiek pristabdyti, bet galiu tik pats viską taip susidėlioti, kad galėčiau sustoti ir giliau įkvėpti. Viskas vienaip ar kitaip bus gerai.
Tuo tarpu ir toliau bandau surinkti mintis ką dar turiu padaryti. Manau, viena ar kita mintis kur nors pabėgs-bet tebūnie! Ir, kad tas laikas būtų malonesnis, turiu Jums torto receptą, kurį buvau paruošęs su „Assorti“. Man beliko tik sugalvoti ką paruošti iš jų skanių ir kokybiškų produktų. Įdomu? Tai keliaukime toliau link skonių ir aromatų! 🙂
Sodrūs kakaviniai biskvitai sulaistyti intensyvaus skonio kavos sirupu. Jei mėgstate puresnį ir švelnesnio skonio biskvitą, rinkitės jau savo patikrintą receptą. Tarp sluoksnių slepiasi lengvas ir švelnaus skonio karamelinis kremas su kokosais ir migdolais. Kvapnu ir subtilu. O papildomų skonio natų suteikia papuošimai ant torto: uogos, saldainiai su migdoliniu įdaru ir kokosiniai traškučiai su karamele. Čia galite eksperimentuoti ir pasitelkti į pagalbą savo fantaziją.
Apie receptą: sodrus ir intensyvaus skonio tortas, kuriam švelnumo suteikia karamelinis migdolų kremas. Atrodo, kad daug tokio torto nesuvalgysi. Bet iš lėkštės suvalgomi paskutiniai trupinukai, o akys jau vėl žvelgia į tortą… 🙂
Pastabos ir patarimai:
• Biskvitas gana sunkus ir tankus. Manau, kitą kartą rinkčiausi puresnį biskvitą arba dar stipriau sulaistyčiau kavos sirupu.
• Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės.
• Jei turite laiko, iškepusį biskvitą geriau atvėsinti, išimti iš formų, įvynioti į plėvelę ir palikti bent kelioms valandoms arba per naktį ir tik tuomet supjaustyti.
• Ingredientai biskvitui turi būti kambario temperatūros. O kremui-atvirkščiai. Viskas turi būti šalta ir gerai atvėsinta.
• Pasistenkite neperplakti kremo. Maskarponė to nemėgsta. Jis neišsiplaks iki purios ir standžios masės. Jis tik šiek tiek sutirštės. Kadangi naudojama želatina, tai ji ir atliks visą darbą.
Ingredientai
Biskvitams:
320 g miltų
360 g cukraus
290 ml pieno
200 g sviesto
65 g kakavos miltelių
40 g tirpios kavos granulių
4 vidutinių kiaušinių
1 arb.š. vanilinio cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
Sirupui:
2 valg.š. šaukštai tirpios kavos granulių
200 g verdančio vandens.
100 g cukraus
Kremui:
250 g maskarponės sūrio
300 g kokosų grietinėlės
150 g migdolų kremo
120 g karamelės
10 g želatinos
50 g vandens
Papuošimams:
šviežių aviečių
šilauogių
saldainių su migdolų kremo įdaru
kokosų traškučių su karamele.
Gaminimo instrukcijos
Biskvitai.
• Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
• Dvi 18 cm formas ( arba žiedus ) išklojame kepimo popieriumi, o šonus patepame sviestu.
• Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo ( mažiausiai 5 minutes ).
• Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno labai gerai išplakame masę.
• Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį persijojame bent kelis kartus.
• Pieną sumaišome su tirpios kavos granulėmis ir šiek tiek pašildome, kol kava ištirps. Atidedame į šalį, kol prireiks.
• Į sviesto ir kiaušinių masę suberiam pusę miltų mišinio ir išmaišom.
• Supilame pieną, išmaišom.
• Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišom iki vientisos masės.
• Paruoštą tešlą paskirstom į dvi kepimo formas ir kepame iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 50 minučių.
• Iškeptus biskvitus ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
• Atvėsusius biskvitus ištraukiame iš formų ir perpjauname per pusę. Turi būti 4 lygūs biskvitai.
• Atidedame į šalį, kol prireiks.
Sirupas.
• Į nedidelį prikaistuvį supilam kavą ir suberiam cukrų.
• Užverdam, sumažinam ugnį iki minimalios ir verdam apie 15 minučių.
• Paruoštą sirupą atvėsinam iki kambario temperatūros.
Kremas.
• Želatiną užmerkiame vandenyje ir palaukiame, kol išbrinks.
• Į dubenį sudedame maskarponės sūrį, migdolų kremą, karamelę ir kokosų grietinėlę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
• Išbrinkusią želatiną ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės ( neperkaitinkite ) ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
• Atsargiai ir nuolat maišydami, pamažu supilame želatiną.
• Ant tortinės ar padėkliuko uždedame konditerinį žiedą arba kepimo formą, kurioje surinksime tortą ir įdedame acetato juostą aplink vidinius torto kraštus.
• Dedame pirmąjį biskvitą ir konditerinio teptuko pagalba gausiai sutepame pasiruoštu sirupu, dedam ¼ kremo ir išlyginam.
• Tokiu principu susluoksniuojame visą tortą, kol viską sunaudosime.
• Biskvitas – sirupas – kremas.
• Paruoštą tortą uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą. Paliekame per naktį, kol skoniai subręs.
• Kitą dieną nuimame konditerinį žiedą ( arba formą ), atsargiai nuimame acetato juostą ir puošiame pagal fantaziją.
• Aš papuošiau kremo bokšteliais, šviežiomis avietėmis ir šilauogėmis, saldainiais su migdolų kremo įdaru bei kokosų traškučiais su karamele.
• Skanaus!
Receptas sukurtas su „Assorti”.
#reklama