Nuostabios salotos su rūkyta vištiena ir feta

Autorius Svajojantis Olandas

Man vis dar sunku kalbėti apie artėjančias šventes… Ir tą nuotaiką, kuri sklando ore! Žinau, kad yra žmonių, kurie jau nemažai įsitraukė į visą šitą „linksmybių šokį“. Bet man pačiam dar sunku apie tai kalbėti. Tarsi jaučiu ir suprantu, nes ir pats kartais užsimenu… Bet kol kas dar ne laikas. Ir jaučiu, kad kiekvienais metais tampa vis sunkiau.

Nežinau, kur dingo visas tas jaukus laukimas. Juk dar net ne gruodis! Tad gal normalu? O gal trūksta sniego? Juk iš dangaus krintančios snaigės tikrai sugeba sukurti ypatingą nuotaiką. O gal dar negirdžiu kalėdinės muzikos, kuri priverstų niūniuoti pagal jau seniai žinomą melodiją. N-E-Ž-I-N-A-U!!!

Ką tikrai jaučiu, tai… pamažu vykstančius mažus (ir ne tik) eksperimentus virtuvėse. Maistas tikrai labai svarbus mūsų visų gyvenimo „ingredientas“. Ir matau kaip daugelis stengiasi kuo nors nustebinti ar sukurti naujų receptų, kurie priverstų skonio receptorius šokinėti iš džiaugsmo.

Pamažu galvoju ir aš… Bet tik pamažu! Noriu dar suprasti ir apsispręsti, ko noriu ne tik aš, bet ir kiti. Tad gerai, kad yra tokių patiekalų apie kuriuos daug galvoti nereikia! Žinau, kad jie buvo ir bus toliau ant mūsų šventinio stalo kaip ir kasmet. Jie bus laukiami ir būsiu užtikrintas, kad nenuvils.

Šis salotų receptas ir yra būtent toks! Jis „atkeliavo“ paragavus jų vienoje maisto maitinimo vietoje. O, kadangi visi ingredientai aiškūs, nesunku buvo pasigaminti ir namuose. Ir jos taip prigijo mūsų namuose, kad jau nemažai metų jokios šventės neapsieina be šių salotų. Jų visi labai laukia ir žino, kad visada bus. O skonis garantuotas. Tad labai rekomenduoju išbandyti per šias šventes!!!… ar net anksčiau. Ir nors jas pagardinti galima įvairiais kitais ingredientais, aš pasilieku prie bazinio recepto.

Apie receptą: aš neturiu daugiau ką pasakyti apie šias salotas, nes jos yra nuostabios! Labai skanios, sočios ir nepaliekančios abejingų! Aš surašiau bazinį receptą, o kaip jas gaminsite Jūs – Jūsų pasirinkimas. Bet tikiu, tikrai nenusivilsite bet kokiu atveju! Jei kas nors nepatinka iš ingredientų, o gal nevalgote – tiesiog praleiskite. Manau, tai tikrai nepakenks skoniui, jei tik visko nepakeisite ir neišimsite iš šių nuostabių salotų.

Pastabos ir patarimai:
• Ingredientų kiekį reguliuokite pagal save priklausomai nuo valgytojų skaičiaus, nes šių salotų pagaminsite labai daug. Kiekiai taip pat nurodyti tik apytiksliai. Jei ką nors labai mėgstate, galite įmaišyti ir daugiau.
• Pekino kopūstą galite keisti Iceberg salotomis, įmaišyti špinatų ar kitų mėgstamų salotų.
• Rūkytos vištienos odelę ir rudąją dalį rekomenduoju nulupti. Kitiems tai netrukdo, bet man nepatinka, nes ji gana kieta.
• Rūkytą vištieną galite keisti virta vištiena, tunu arba gaminti visai be mėsos.
• Vyšninius pomidorus keiskite savo mėgstamais, prinokusiais pomidorais.
• Marinuotus pievagrybius rinkausi būtent šios firmos, nes jie tvirti ir ganėtinai traškūs (jei galima taip pavadinti).
• Švelnias pikantiškas peperoni paprikas rinkausi būtent šios firmos, nes jos gana švelnaus skonio ir nėra tokios aitrios kaip kitos (kas man nepatinka), tad neužgožia kitų skonių. Kol kas jos man skaniausios!
• Netiks ir paprastas majonezas (išbandyta!). Rinkitės iš mano siūlomų variantų ir tikrai nepasigailėsite. Kitas variantas – gaminti naminį majonezą, bet pats dar nesu išbandęs.
• Padažas arba užpilas gali būti iš aliejaus ir citrinų sulčių. Toks padažas ypač tiks, jei gaminsite su tunu arba be jokios mėsos. Bus lengvesnis variantas nei su majonezu.
O gal turite savo mėgstamo padažo receptą? Puiku! Išbandykite!
• Dėl drėgmės iš salotų ir pomidorų, sumaišytos salotos turi vieną minusą. Su laiku atsiranda papildomo skysčio, jei jos nesuvalgomos iš karto. Tad rekomenduoju salotų neruošti per anksti arba daugiau skysčių turinčius produktus įmaišyti pačioje pabaigoje.
• Aš mėgstu salotas sumaišyti ir bent pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Salotos atvėsta ir skoniai dar labiau susimaišo.
• Fetos sūrį su visais ingredientais sumaišau, kai visi ingredientai jau būna išmaišyti su majonezu. Tai darau dėl to, kad feta yra gana trapi ir minkšta ir „išnyksta“ salotose, jei yra per daug maišoma.
• Skirtingus variantus su kuo galite gaminti šias salotas, surašiau prie ingredientų skliausteliuose.


Nuostabios salotos su rūkyta vištiena ir feta

Man vis dar sunku kalbėti apie artėjančias šventes… Ir tą nuotaiką, kuri sklando ore! Žinau, kad yra žmonių, kurie jau nemažai įsitraukė į visą šitą „linksmybių šokį“. Bet man pačiam… Salotos salotos, užkandžiai, rūkyta vištiena, feta, sūris, pekino kopūstas, marinuoti pievagrybiai, pomidorai, paprika, majonezas European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 3.9/5
( 7 Balsavo )

Ingredientai

1 pekino kopūstas (Iceberg salotų, špinatų, ar kitų salotų)
540 g marinuotų pievagrybių stiklainėlis (rekomenduoju ir patinka „Bonduelle“)
500 g rūkytos vištienos (virtos vištienos, tuno arba nieko)
250 g vyšninių ar slyvinių pomidorų (ar kitų pomidorų)
250 g švelniai pikantiškų peperoni paprikų (rekomenduoju šias)
200 – 300 g fetos sūrio
420 - 500 ml majonezo (rekomenduoju Hellmann‘s ar Remoulade)
žiupsnelio maltų pipirų

Gaminimo instrukcijos

• Salotas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite arba suplėšykite rankomis pagal norus.
• Sudėkite į didelį dubenį.
• Toliau į dubenį keliaus ir visi kiti ingredientai.
• Vištienos odelę nulupkite (rekomenduoju nulupti ir rudąją dalį, nes bent jau man ji nepatinka).
• Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
• Marinuotus pievagrybius išimkite iš stiklainėlio ir šiek tiek nuvarvinkite.
• Pievagrybius perpjaukite į keturias dalis.
• Paprikas išimkite iš pakuotės ir nuvarvinkite skystį.
• Supjaustykite arba sukarpykite nedideliais gabalėliais.
• Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis.
• Sudėkite majonezą, maltus pipirus ir viską išmaišykite.
• Galiausiai supjaustykite ar sutrupinkite fetos sūrį ir vėl viską gerai permaišykite.
• Padėkite paruoštas salotas kuriam laikui į šaldytuvą, kad skoniai kuo geriau susimaišytų.
• Po kurio laiko, salotas išimkite iš šaldytuvo ir patiekite į lėkštes ar dubenėlius! Ir skanaukite.

0 Komentarų
3

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą