Vaniliniai keksiukai su citrinų įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Autorius Svajojantis Olandas
Vaniliniai keksiukai su citrinų įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Vasara suskaičiavo savo paskutines minutes… Jai galas! Nebebus saulėtų dienų, tik vaidensis apniukęs dangus. Tas… Cepelininis. Taip jį vadina žmonės… Aplinkui vaikščios žmonės paniurusiais veidais. O šypsena taps tabu! Visi giliai nugrims į savo gilius vidinius apmąstymus. O šviesa tunelio gale jau seniai bus pranykusi…

Kur bepažvelgsi viskas primins vasaros likučius ir seniai praėjusias šiltas dienas. Medžiai mes savo lapus, o mes sluoksniuosimės kaip tie svogūnai vis daugiau ir daugiau! Pamažu puškuosime su savo bėdomis dar pilkesnėmis gatvėmis, o ta pilkuma dar stipriau atsispindės mūsų veiduose.

Ruduo… Tai ruduo. Atminkite tai ir niekada nepamirškite! Nes jis bus visada šalia. Visada… Net, kai to nenorėsite. Jis apglėbs jus ir nepaleis…

Vaniliniai keksiukai

O dabar ramiai! Aš žinoma juokauju 😀 Bet, kai rugpjūtį jau visi (tiksliau visos!) pradėjo dalintis apie rudenį, tai galvojau išprotėsiu! Liko dar visas mėnesis vasaros ir net neleidžia pasidžiaugti. Kam čia dabar apie jį kalbėti ir varyti stresą?! 😀 Bet dabar jau sąžiningai ir teisėtai galima šnekėti, tai ir aš nesusilaikiau. Kerštas! 😀

Bet nors vasara praėjo, bet išsikepti keksiukų niekas nedraudžia. Tai va, dalinuosi receptu ta proga 🙂

Vaniliniai keksiukai su citrinų įdaru

Apie receptą: man atrodo, šie keksiukai tokie turtingi savo skoniu, kad blogai negali būti. Minkšti, drėgni ir purūs. Nėra iš tų pačių puriausių, bet tikrai to užtenka. Tuo labiau, kad viskas sulaistoma gaiviu sirupu, kuris dar papildomai suteikia drėgmės. Apie citrinų kremą jau net nereikia nieko kalbėti. Jis čia dera nuostabiai. O viską užbaigia labai skanus kremas! Daug kremo. Pasaka, o ne keksiukai! 😀

Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Dėl kildinimo medžiagų. Iš tikrųjų, aš viską labai atidžiai ir sąžiningai sveriu. Jei tiksliai, naudojau 5 g kepimo miltelių ir 2 g sodos. Žinau, kad retai kas sveria taip tiksliai, bet svarbu nepadauginti kildinimo medžiagų. Geriau naudoti mažiau nei vėliau jausite jų poskonį. Tad jokiu būdu nedėkite kupinų šaukštelių!
• Limoncello likeris tikrai nėra būtinas, tad galite praleisti. Bet, jei norite ir patinka-tikrai nepakenks 🙂
• Sūrio kremą pagardinau liofilizuotų uogų milteliais. Kai plakiau kremą, aš juos subėriau pačioje pabaigoje, todėl mano spalva labai blanki. Manau, galima (taip ir nurodžiau recepte) iš karto sumaišyti su kitais ingredientais ir išplakti. Taip spalva bus ryškesnė.
• Keksiukų iškepa daugiau nei yra formelių kepimo formoje. Tai šiek tiek nepatogu, nes reikia kepti per du kartus. Jei Jums netinka, galite sumažinti ingredientų kiekį.

Vaniliniai keksiukai su citrinų įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Vaniliniai keksiukai su citrinų įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Vaniliniai keksiukai su citrinų įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Vasara suskaičiavo savo paskutines minutes… Jai galas! Nebebus saulėtų dienų, tik vaidensis apniukęs dangus. Tas… Cepelininis. Taip jį vadina žmonės… Aplinkui vaikščios žmonės paniurusiais veidais. O šypsena taps tabu! Visi… Keksai ir keksiukai keksiukai, vaniliniai keksiukai, citrinų kremas, lemon curd, citrinų įdaras, citrinos, Limoncello, juodieji serbentai, liofilizuoti uogų milteliai, sūrio kremas, kreminis sūris, grietinėlė, cukraus pudra, kiaušiniai European Atsispausdinti
Porcijos: 12-16 keksiukų Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Keksiukų tešlai:
230 g miltų
180 g cukraus
125 g sviesto
120 g grietinės
2 vidutiniai kiaušiniai
2 valg.š. Limoncello likerio (nebūtinai)
1 arb.š. vanilinio cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. sodos
½ arb.š. druskos

Sirupui:
100 g vandens
1 citrinos sultys
2 valg.š. cukraus
1-2 valg.š. Limoncello likerio (nebūtina)

Citrinų kremui:
120 g citrinų sulčių
130 g cukraus
2 vidutinių kiaušinių
2 vidutinių kiaušinių trynių
1 citrinos žievelės
110 g sviesto

Papuošimui:
400 g kreminio sūrio
200 g riebios grietinėlės
80 g cukraus pudros
1-2 arb.š. liofilizuotų juodųjų serbentų miltelių

Gaminimo instrukcijos

Keksiukai:
• Į plakimo indą (antgalis šluotelė) sudėkite kambario temperatūros sviestą ir suberkite cukrų, vanilinį cukrų. Viską išplakite iki purios masės.
• Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami masę iki vientisos konsistencijos.
• Sudėkite grietinę ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
• Į didelį dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
• Suberkite miltus ir išmaišykite. Nepermaišykite.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
• Pasiruoškite keksiukų formą ir 14-16 popierinių keksiukų formelių.
• Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba, kol keksiukai bus iškepę.
• Išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Sirupas:
• Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite vandenį ir cukrų
• Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps.
• Išjunkite ugnį, supilkite citrinos sultis ir likerį. Viską išmaišykite.

• Keksiukų paviršiuje peiliu ar nedideliu šaukšteliu išskobkite po duobutę.
• Sulaistykite keksiukų paviršių paruoštu sirupu.

Citrinų kremas:
• Kiaušinius, trynius, cukrų, ir citrinos žievelę išplakite iki vientisos masės.
• Viską supilkite į vidutinio dydžio indą ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
• Įmaišykite šaltą sviestą, uždenkite maistine plėvele į kontaktą ir palikite atvėsti.
• Paruoštą kremą supilkite į stiklainėlį ir laikykite šaldytuve apie 1-2 savaites.

Kreminio sūrio papuošimas:
• Į plakimo indą sudėkite kreminį sūrį, grietinėlę, cukraus pudrą ir uogų miltelius.
• Viską išplakite iki vientiso ir standaus kremo. Neperplakite!
• Perdėkite kremą į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.
• Papuoškite pagal norus ir fantaziją.
• Skanaus!

Vaniliniai keksiukai su citrinų įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą