Apie receptą: paprastas ir lengvai paruošiamas makaronų apkepas, kuris nepareikalaus nei daug laiko, nei didelių įgūdžių. Viskas greitai paruošiama, o ir skonis neturėtų nuvilti. Daug sūrio ir tirštas padažas, kuriame „maudosi“ makaronai. Skanus ir traškus apkepo viršus yra tai, ko verčiau nepraleisti. Man tikrai patiko, tad ir Jus kviečiu išbandyti.
Pastabos ir patarimai:
• Makaronus rinkitės pagal savo norus. Svarbu tik nepervirti.
• Šis apkepas gali būti ir be mėsos. Tiesiog nedėkite šoninės.
• Šoninę galite keisti kumpiu ar kitais mėsos gabalėliais.
• Naudojau Panko džiūvėsėlius, nes jie garsėja savo didesniu traškumu nei įprasti džiūvėsėliai. Bet, jei jų neturite, galite pabandyti su paprastais.
• Sūrį rinkitės savo nuožiūra arba pagal tai ką turite savo namuose. Tinka tiek fermentinis, tiek kitos sūrio rūšys.
• Druskos ir pipirų kiekis nurodytas tik orientacinis. Jūs pasireguliuokite pagal savo skonį.
Ingredientai
Viršui:
20 g sviesto
15 g Panko džiūvėsėlių
25 g sūrio
Makaronams:
250-300 g makaronų
300 ml pieno
200 ml grietinėlės
200 g sūrio
185 g šoninės (arba pagal norus)
30 g miltų
20 g sviesto
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. pipirų
Gaminimo instrukcijos
Viršus:
• Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir leiskite atvėsti.
• Po kurio laiko sumaišykite su džiūvėsėliais ir sūriu.
• Atidėkite į šalį, kol prireiks.
Makaronai:
• Išvirkite makaronus pagal gamintojo instrukcijas.
• Nukoškite ir atidėkite į šalį.
• Tuo tarpu supjaustykite šoninę nedideliais gabalėliais.
• Atidėkite į šalį.
• Vidutinio dydžio puode ar keptuvėje, ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą.
• Suberkite miltus ir pakaitinkite apie minutę.
• Supilkite pieną, grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.
• Nepamirškite pagardinti druska ir pipirais.
• Nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su tarkuotu sūriu.
• Viską gerai išmaišykite.
• Į sūrio padažą sudėkite išvirtus makaronus, šoninę ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.
• Pasiruoškite 25x11 cm dydžio kepimo indą.
• Indą ištepkite riebalais ir sudėkite makaronus.
• Apibarstykite paruoštais sūrio ir džiūvėsėlių trupiniais ir pašaukite į orkaitę.
• Kepkite apie 30-40 minučių arba, kol apkepas gražiai apskrus.
2 Komentarai
Ačiū, kabai skanus mac&cheese apkepo variantas! Dėjau saulėje džiovintų pomidorų vietoje šoninės – irgi įtikina 🙂
Kaip smagu, kad patiko! 🙂 Tikiu, kad džiovinti pomidorai puikiai derėjo su visais kitais skoniais. Tad labai smagu, kad gaminate ir pasidalinote savo įspūdžiais 🙂