Citrinų kremas. „Lemon curd“. Ar dar yra neragavusių? Prisipažinkit 😉
Šį kremą verdu jau visai nemažai metų (ach, tie bėgantys metai!). O prieš pora metų jau dalinausi vienu iš receptų. Tačiau nusprendžiau, kad noriu išbandyti ką nors naujo. Nes kas gali nenorėti ko nors naujo? 😀
Pirmasis receptas man patiko tuo, kad ten naudojamas visas kiaušinis. Sunaudojai viską ir ramu. O šis šiek tiek kitoks. Jis kremiškesnis, kurio jam suteikia papildomi tryniai. Ir jau galiu pamiršti tuos laikus, kai reikėdavo sukti galvą kur sunaudoti atliekamus ingredientus. Viskas pas mane eina į trasą, tik spėk gaminti 😀 Jis nemažiau, o gal dar net skanesnis! Jis toks pats vasariškai gaivus, su rūgštele, bet nepaprastai gardus.
Ir kas tai? Kremas? Pagardas? O gal viskas kartu? Jis patogiai įsitaiso tarp torto sluoksnių. Puikiai užpildo keksiukų „viduriukus“. Labai skanus su jogurtu ir košėmis. O vieną ragauti-nuodėmė! Bet niekas nesakė, kad mes labai šventi, tad drąsiai kabiname šaukšteliais ir nesukame galvos.
Sudomino? Tai keliaukime gaminti! Nes viskas labai paprasta 🙂
Apie receptą: tai lyg mažas stiklainėlis besibaigiančios vasaros. Tik vasara baigiasi, o citrinų kremo galima išsivirti ir dar! Čia, jeigu jau baigėsi… :)) Kremiškas, gaivus ir nepaprastai gardus.
Pastabos ir patarimai:
• Cukraus kiekį galite pasireguliuoti pagal save. Jei mėgstate saldžiau, galite naudoti daugiau.
• Citrinų kremo panaudojimas labai platus: galite naudoti tortuose, pripildyti keksiukus ar kitus kepinius, naudoti su jogurtu ar košėmis.
• Aš verdu ant vidutinės ugnies, nes taip greičiau išverda. Bet virti reikia atsargiai, nes kitu atveju galima ir sugadinti kremą.

Ingredientai
120 g citrinų sulčių
130 g cukraus
2 vidutinių kiaušinių
2 vidutinių kiaušinių trynių
1 citrinos žievelės
110 g sviesto
Gaminimo instrukcijos
• Kiaušinius, trynius, cukrų, ir citrinos žievelę išplakame iki vientisos masės.
• Viską supilame į vidutinio dydžio indą ir verdame ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
• Įmaišome šaltą sviestą, uždengiame maistine plėvele į kontaktą ir paliekame atvėsti.
• Paruoštą kremą supilame į stiklainėlį ir laikome šaldytuve apie 1-2 savaites.