Citrinų kremas. „Lemon curd“. Ar dar yra neragavusių? Prisipažinkit 😉
Šį kremą verdu jau visai nemažai metų (ach, tie bėgantys metai!). O prieš pora metų jau dalinausi vienu iš receptų. Tačiau nusprendžiau, kad noriu išbandyti ką nors naujo. Nes kas gali nenorėti ko nors naujo? 😀
Pirmasis receptas man patiko tuo, kad ten naudojamas visas kiaušinis. Sunaudojai viską ir ramu. O šis šiek tiek kitoks. Jis kremiškesnis, kurio jam suteikia papildomi tryniai. Ir jau galiu pamiršti tuos laikus, kai reikėdavo sukti galvą kur sunaudoti atliekamus ingredientus. Viskas pas mane eina į trasą, tik spėk gaminti 😀 Jis nemažiau, o gal dar net skanesnis! Jis toks pats vasariškai gaivus, su rūgštele, bet nepaprastai gardus.
Ir kas tai? Kremas? Pagardas? O gal viskas kartu? Jis patogiai įsitaiso tarp torto sluoksnių. Puikiai užpildo keksiukų „viduriukus“. Labai skanus su jogurtu ir košėmis. O vieną ragauti-nuodėmė! Bet niekas nesakė, kad mes labai šventi, tad drąsiai kabiname šaukšteliais ir nesukame galvos.
Sudomino? Tai keliaukime gaminti! Nes viskas labai paprasta 🙂
Apie receptą: tai lyg mažas stiklainėlis besibaigiančios vasaros. Tik vasara baigiasi, o citrinų kremo galima išsivirti ir dar! Čia, jeigu jau baigėsi… :)) Kremiškas, gaivus ir nepaprastai gardus.
Pastabos ir patarimai:
• Cukraus kiekį galite pasireguliuoti pagal save. Jei mėgstate saldžiau, galite naudoti daugiau.
• Citrinų kremo panaudojimas labai platus: galite naudoti tortuose, pripildyti keksiukus ar kitus kepinius, naudoti su jogurtu ar košėmis.
• Aš verdu ant vidutinės ugnies, nes taip greičiau išverda. Bet virti reikia atsargiai, nes kitu atveju galima ir sugadinti kremą.
Ingredientai
120 g citrinų sulčių
130 g cukraus
2 vidutinių kiaušinių
2 vidutinių kiaušinių trynių
1 citrinos žievelės
110 g sviesto
Gaminimo instrukcijos
• Kiaušinius, trynius, cukrų, citrinų sultis ir citrinos žievelę išplakame iki vientisos masės.
• Viską supilame į vidutinio dydžio indą ir verdame ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
• Įmaišome šaltą sviestą, uždengiame maistine plėvele į kontaktą ir paliekame atvėsti.
• Paruoštą kremą supilame į stiklainėlį ir laikome šaldytuve apie 1-2 savaites.
4 Komentarai
Sultis, tikriausiai, plakti kartu su kitais ingredientais pirmame žingsnyje? 🙂
Oi, tikrai!… Atrodo viską atidžiai rašau, o vis tiek ką nors praleidžiu! 🙈
Ačiū už pastebėjimą! 😊
Sveiki! O sviestą ištirpinti ir atvėsintą supylus išmaišyt? Gal galite patikslinti dalį „įmaišome šaltą sviestą”? 🙂 Iš ankto ačiū!
Sveiki 🙂 Sviesto tirpinti nereikia. Šį kartą sviestą įmaišome šaltą, t.y. iš šaldytuvo. Žinoma gali šiek tiek pabūti ir kambario temperatūroje, didelės įtakos tai nepadarys. Aš dar kartais mėgstu pertrinti rankiniu trintuvu iki vientisos masės. Tuomet esu tikras, kad šaltas sviestas tikrai gerai išsimaišys iki vientisos, glotnios masės 🙂
Tikiuosi labai nepavėlavau su atsakymu 😋