Tortas „Raffaello“

Autorius Svajojantis Olandas

Tikriausiai jau nėra žmogaus, kuris nebūtų ragavęs šio torto! Ar bent jau apie jį girdėjęs… Bėgant metams, dažnai keičiamės mes, mūsų pomėgiai ir įpročiai. Bet tam tikri dalykai išlieka. Ir jie pasilieka gana ilgam…

Jau nežinau, kiek kartų esu gaminęs šį tortą. Bet nuo pat pirmo kąsnio, kai gabalėlis torto atsidūrė mano lėkštėje, jis tapo tuo išskirtiniu tortu, kurio laiks nuo laiko vis kas nors laukia… Nuo pat pirmo kąsnio jis sužavėjo tiek mane, tiek artimuosius. Ir žinau, kad yra tokių žmonių, kuriems jis tik paprastas tortas ir „yra skanesnių“. Bet yra namų, kuriuose tokio torto gabalėlis visada labai laukiamas.

Todėl ir šį kartą, savo artėjančio gimtadienio proga, pasirinkau tortą, kuris jau tapo klasika. Tortas, kuris niekada nenuvilia. Tas, kuris visada pavyksta! Atrodo, toks paprastas, bet iš tikrųjų toks nepaprastas!

Taip ir žingsniuojame per gyvenimą… Vieni – ramiai, kiti – skrieja šuoliais nesustodami. Bet aš noriu sustoti. Noriu mėgautis ir džiaugtis gyvenimu. Nenoriu, kad jis praskrietų. Noriu matyti ir pastebėti. Noriu pilnai kvėpuoti ir mėgautis gyvenimu.
Ir tik tam tikromis akimirkomis, mes susimąstome. Leidžiame sau sustoti. Jei tik gyvenimas mūsų pačių nesustabdo…

Nors mano gimtadienis dar tik rytoj… Ir pasakyti noriu tiek daug! Bet mintys pabėgusios… Tad palinkėsiu sau to, ką galėčiau prisiminti:

• Daugiau drąsos. Nes kartais baimė per daug surakina ir neleidžia judėti į priekį.
• Nebijoti ir mažiau dvejoti. Geriau išdrįsti nei vėliau spėlioti „Kaip būtų buvę…“.
• Išdrįsti ir patikėti. Nors ir mažais žingsneliais, nors ir savo ritmu, kuris atrodo netinka šiems laikams…
• Tikėti svajonėmis ir savimi. Nes dvejonių bus visada.
• Nekaltinti savęs, jei kas nors nepavyksta. O pasimokyti iš to, ką sužinau, iš savo klaidų ar nesėkmingų bandymų.
• Noriu mokytis ir sužinoti. Noriu žinių ir nestovėti vietoje. Eiti tolyn…
• Norėčiau „naujų vėjų“ ir profesinėje srityje! (tu čia rimtai?!) Ko nors naujo ir labiau įkvepiančio! Ar galima to norėti, jei šiuo metu esi ne ten, kur norėtum? Ne ten, kur jautiesi laimingas?…
• Noriu daugiau laisvės. Kūrybos. Noriu daugiau džiaugsmo ir laimės.
• Noriu žmonių ir nuoširdaus bendravimo. Tokio, kuris įkvėptų ir pakylėtų.
• Daug norų, tiesa?…

Bet man atrodo tie norai tokie žmogiški ir visiems suprantami. Linkiu norėti ir Jums! Daugiau ir dažniau svajoti! Mažiau abejoti ir tikėti savimi. Suprantu, kad daug lengviau, kai yra tikinčių žmonių tuo, ką darai. Bet kartais daug geriau nuslopinti kitų žmonių balsus ir išgirsti SAVE.

MYLĖKIT SAVE.

… nes mylėdami save, ta meile galėsite dalintis ir su kitais!

Apie receptą: man atrodo, šiam tortui jau nereikia jokių apibūdinimų! Juk visi jau ragavo, tiesa? Bet, jei esate iš tų žmonių, kurių šis tortas nepasiekė, tai žinokit… Kad jis minkštas kaip debesėlis! Valgai ir nesupranti, kad valgai. Net ir suvalgyti milžinišką gabalą šio torto – ne kliūtis! Nors jis gana saldus… Bet juk tai tortas! Tikrų tikriausias tortas!
Jis drėgnas. Tik nepamirškit ir nepagailėkit gerai sulaistyti citrinų sirupu!
Tai tortas jau tapęs KLASIKA! Tiek išbandytas, tiek išgirtas, kad belieka tik pasiraitoti rankoves ir gaminti!

Pastabos ir patarimai:
• Aš visada tortą pjaustau į tris dalis, t.y., man visuomet išeina trys biskvitai. Nors ir kaip bandyčiau, kaip bežiūrėčiau, bet į keturis – niekaip! Tad šį kartą gaminau mažesnėje formoje (20cm). Tortas išėjo keturių sluoksnių, bet labai aukštas.
• Amžina problema – lygūs biskvito lakštai. Tad ir mano tortas ne visai idealus. Nors skoniui tai įtakos neturi.
• Citrinų sirupo galite viso nesunaudoti, jo gali ir likti. Priklausomai nuo to, ar labai mėgstate drėgnus tortus.
• Kremui skirtas sviestas ir kondensuotas pienas turi būti kambario temperatūros, tad nepamirškite jų ištraukti iš vakaro.
• Kremas yra lengvas ir tikrai ne riebus. Bent jau valgantys tuo nesiskundžia.


Tortas „Raffaello“

Tikriausiai jau nėra žmogaus, kuris nebūtų ragavęs šio torto! Ar bent jau apie jį girdėjęs… Bėgant metams, dažnai keičiamės mes, mūsų pomėgiai ir įpročiai. Bet tam tikri dalykai išlieka. Ir… Saldumynai saldumynai, tortas, kokosas, kokosų drožlės, grietinėlė, sviestas, kondensuotas sviestas, citrinos, citrinų sultys, vanilinis cukrus European Atsispausdinti
Porcijos: 15 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 3.5/5
( 10 Balsavo )

Ingredientai

Biskvitams:
5 didelių kiaušinių
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb.š. vanilės ekstrakto
¼ stiklinės (65 ml) aliejaus
1 ½ stiklinės (230 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių

Kremui:
1 indelio (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
400 - 450 g grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
50 - 100 g kokoso drožlių

Biskvitų sulaistymui:
¾ stiklinės (190 ml) vandens
2 citrinų sulčių
2 arb.š. cukraus

Gaminimo instrukcijos

IŠKEPKITE BISKVITUS

• Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros.
• Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
• Toliau plakant, silpna srovele supilkite aliejų.
• Minutę paplakite.
• Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišykite nuo dugno link viršaus, kol tešla taps vientisa.
• Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 45 minutes.
• Leiskite atvėsti praviroje orkaitėje.
• Atvėsusį biskvitą, perpjaukite į tris - keturias dalis, taip pasiruošdami tris - keturis torto biskvitus.

PARUOŠKITE KREMĄ

• Kambario temperatūros sviestą išplakite su tokios pat kambario temperatūros kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje).
• Suberkite kokoso drožles ir išmaišykite.
• Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir per kelias dalis lengvais judesiais įmaišykite į sviestinį kremą.
• Turite gauti lygios vientisos konsistencijos kremą.
• Kol sluoksniuosite tortą, laikykite šaldytuve.

PARUOŠKITE SIRUPĄ BISKVITŲ SULAISTYMUI

• Visus produktus sumaišykite, kol cukrus ištirps.

SURINKITE TORTĄ
• Pirmąjį biskvitą gausiai sulaistykite pasiruoštu sirupu.
• Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite trečdalį (ketvirtadalį) paruošto kremo.
• Dėkite antrąjį biskvitą, šiek tiek paspauskite delnais.
• Sulaistykite citrinų sirupu.
• Dar kartą paskleiskite dalį kremo.
• Lygiai taip pat susluoksniuokite likusius biskvitus (-ą) ir kremą.
• Viršutinis sluoksnis turi būti kremo.
• Torto paviršių išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
• Po kelių valandų, nuimkite kepimo formos šonus ir išlyginkite.
• Sustingusio torto viršų ir šonus apibarstykite kokoso drožlėmis.
• Papuoškite pagal fantaziją.

Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė

0 Komentarų
4

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą