Blyneliai su obuoliais

Autorius Svajojantis Olandas
Blyneliai su obuoliais

Su šiais blyneliais istorija buvo tokia.

Pirmą kartą šiuos blynelius išsikepiau be obuolių. Buvo minkšti, purūs ir (beveik) skanūs. Deja man ten kai kas nepatiko, tai nusprendžiau viską šiek tiek pakoreguoti. Kadangi ruduo ir obuoliai užvaldę visus namus (deja čia ne apie save), tai akys mirga nuo įvairiausių receptų su jais. Tokiu būdu ir kilo mintis obuolius įmaišyti į tešlą. Tad ten jie ir atsirado.

Pirmą kartą juos supjausčiau gabaliukais. Skanu, tinka ir matosi obuolių gabaliukai. Bet viduje kažkas kirbėjo padaryti kitaip, tad kitą kartą obuolį paprasčiausiai sutarkavau. Obuoliai tarsi išnyksta, bet vis tiek priduoda drėgnumo. Kas mano manymu yra tikrai labai gerai ir skanu.

Pirmą kartą kepdamas tikrai nepagailėjau tešlos keptuvėje. Buvo tokių, kurie (ne)gražiai sulipo ir vaidino, kad jie yra labai naminiai ir natūralūs. Deja obuoliai, tai ne EKO, tai kam čia dar apsimetinėti… Vadinasi ir blynai visai ne EKO. Bet tiek to. Man toks jų natūralumas visiškai netiko, tad sugalvojau genialią mintį kaip juos iškepti TOBULUS!

Blynai su obuoliais

Turiu mažą keptuvėlę ir viską kepiau joje! Po vieną blyną! Tiesiog kosmiškai beprotiška mintis! Gerai, kad tešlos ne tiek ir daug, nes galima užtrukti ir iki vakaro!

Tiesą sakant to blynų tobulumo nelabai ir matosi (nes kam blynams tobulumas?!), bet dar kartą tiek to. Negana to, 2 blynai neapsivertė taip kaip aš norėjau. Ėmė ir nudribo ant keptuvėlės krašto ir už krašto! Tokio negrakštumo net nesitikėjau. Manau, reikės eiti į blynų vartymo kursus. Jei kas nors žinote kur jie vyksta-labai prašau man pranešti.

2 tokius negrakščius blynus pavyko paslėpti tarp kitų blynų klosčių. O paskutinis blynas, iš likusios tešlos, pasikaitino šiek tiek daugiau keptuvėje (nes tuo metu jau buvau pradėjęs ruoštis šitų žvaigždžių įamžinimui ir pamiršau). Deja šis blynas nesuspindės ekranuose, nes buvo tyliai ir be įkalčių pašalintas…

Tai tokios tos blynų istorijos. O dabar receptas 🙂

Blyneliai

Apie receptą: purūs, minkšti ir labai skanūs blynai! Obuoliai tiek viduje, tiek išorėje. Jaukiai kvepiantys prieskoniais ir nuo to tik dar skanesni. Labai rekomenduoju.

Pastabos ir patarimai:
• Obuolius galite tiek tarkuoti, tiek pjaustyti kubeliais. Jei visiškai nesinori vargti, galima ir plonais griežinėliais. Aš tarkavau burokine tarka.
• Įtarkavau tik pusė obuolio. Bet tikrai nepakenks ir visas obuolys. Bus tik dar skaniau. Tiesa, mano obuolys buvo gana didelis. Jei Jūsų obuoliai maži, naudokite 2 obuolius.
• Prieskonius galite rinktis pagal savo norus. Tai gali būti tik cinamonas, bet tinka ir meduolių prieskoniai. Svarbu naudoti tai kas patinka.
• Blynelių iškepa tikrai nedaug. Jei Jūsų šeimyna didelė, didinkite tešlos kiekį.
• Gamindami lengvai karamelizuotus obuolius, nesudeginkite sviesto ir cukraus. Jei toks variantas atrodo rizikingas, sviestą ištirpinkite keptuvėje, obuolius sumaišykite su cukrumi ir cinamonu, viską suberkite į keptuvę ir kaitinkite, kol cukrus ištirps ir karamelizuosis. Bet tokiu atveju, obuoliai gali per daug suminkštėti.
• Nebijokite, jei subėrus obuolius, karamelė sulips. Tai įvyksta dėl temperatūrų skirtumo. Kaitinkite ir viskas pamažu ištirps.

Blynai

Blyneliai su obuoliais

Blyneliai su obuoliais

Su šiais blyneliais istorija buvo tokia. Pirmą kartą šiuos blynelius išsikepiau be obuolių. Buvo minkšti, purūs ir (beveik) skanūs. Deja man ten kai kas nepatiko, tai nusprendžiau viską šiek tiek… Blynai, lietiniai, vafliai blynai, blyneliai, obuoliai, pusryčiai, karamelizuoti obuoliai, kefyras, prieskoniai, cinamonas European Atsispausdinti
Porcijos: 8 dideli blyneliai Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Tešlai:
250 g kefyro
1 vidutinio kiaušinio
2 valg.š. aliejaus
1 valg.š. rudojo cukraus
150 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. sodos
¼ arb.š. druskos
1 valg.š. citrinos sulčių
½ - 1 arb.š. cinamono
½ -1 obuolio

Lengvai karamelizuotiems obuoliams:
1 obuolio
1 valg.š. cukraus
¼ arb.š. cinamono
15 g sviesto
šiek tiek citrinos sulčių

Gaminimo instrukcijos

Tešla:
• Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
• Į dubenį supilkite kefyrą, aliejų, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Viską išplakite.
• Miltų mišinį suberkite prie šlapių ingredientų ir viską lengvai išmaišykite.
• Obuolį supjaustykite kubeliais , apšlakstykite citrinos sultimis ir viską sudėkite į paruoštą tešlą. Dar kartą lengvai išmaišykite.

• Įkaitinkite keptuvę su lašeliu aliejaus ant vidutinės ugnies. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

Lengvai karamelizuoti obuoliai:
• Obuolius nulupkite (jei norite), išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis.
• Apibarstykite cinamonu ir išmaišykite.
• Ant vidutinės (arba žemesnės) ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir palaukite, kol viskas pamažu pradės karamelizuotis: keisti spalvą ir gardžiai kvepėti. Galite šiek tiek pamaišyti.
• Suberkite pjaustytus obuolius ir maišykite toliau, kol viskas lengvai pasidengs karamele.
• Karamelizuotus obuolius išimkite iš keptuvės ir patiekite indelyje prie blynelių arba viską kraukite tiesiai ant jų. Kuo obuolių daugiau, tuo skaniau 🙂

Blyneliai su obuoliais

0 Komentarų
1

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą