Kyjivo kotletas su bulvių koše ir daržovių salotomis

Autorius Svajojantis Olandas

Ar Jūs mėgstate Kyjivo kotletus? Bent jau aš, tai NE!

Bet taip buvo kadaise!… Kai pirmą kartą jų paragavau, man buvo nesuprantama, kodėl visi juos taip mėgsta? Aš šaltu veidu pro juos praeidavau ir man net nebuvo įdomu jų paragauti. Žinoma vėliau vis tiek teko. Mano nuomone jie buvo valgomi, bet didelio įspūdžio nepaliko.
Ir taip karts nuo karto jie atsidurdavo mano lėkštėje dėl kitų „kaltės“. Ir nežinau kada tiksliai įvyko tas lūžis, bet labai gerai prisimenu, kai juos pagamino draugė! Savo rankomis! Tą kartą man tikrai buvo „Vau!“.

Ir nors dabar netenka jų dažnai valgyti, bet tikrai džiaugiuosi, jei atsiranda tokia proga! Ir šį kartą mane nudžiugino „Food Stories“.

Food Stories“ – tai šeimos verslas, todėl nieko keisto, kad savo produkcijai taiko aukštus reikalavimus. Ir ypač skoniui. Nuostabu yra ir tai, kad viskas gaminama rankomis. O toks maistas iš karto yra daug skanesnis.

Dar vienas dalykas, kuris labai žavi yra tai, kad jų produkcija visiems labai gerai žinoma. Jie gamina patiekalus, kuriuos gaminame ir patys savo namuose!

Ir nors negaliu atsakyti už Jus, bet Kyjivo kotletas tikrai buvo nuostabus! Minkštas, švelnaus skonio ir tirpstantis burnoje. Tad labai nekantrauju išbandyti ir daugiau jų produkcijos. Ir žinoma apie viską būtinai pasidalinsiu.

Nors Kyjivo kotletą būtų galima valgyti ir vieną, bet man garnyras buvo būtinas dėl sotumo ir papildomų vitaminų. Juk vasara! Pats salotų maišymo metas. Tad aš pasirinkau patiekti su bulvių koše bei česnakiniu sviestu ir lengvomis salotomis.

Apie receptą: Kyjivo kotletas tikrai labai skanus. O su bulvių koše ir lengvomis salotomis dar skaniau. Salotų padažas labai gaivus. Bet citrinos sultis galite pasireguliuoti pagal save. Man patiko šiek tiek daugiau rūgštelės.

Pastabos ir patarimai:
• Bulvių košę gaminkite kaip mokate ir kaip Jums patinka. Aš tik užrašiau savo būdą.
• Salotas galite gaminti ir iš didesnės normos. Tik tuomet pasigaminkite šiek tiek daugiau padažo.
• Druską, citrinos sultis ar kitus prieskonius ir ingredientus galite pasireguliuoti pagal savo skonį.
• Česnakinį sviestą galite patiekti šalia arba ištirpdyti ir patiekti su bulvių koše.

Kyjivo kotletas su bulvių koše ir daržovių salotomis

Ar Jūs mėgstate Kyjivo kotletus? Bent jau aš, tai NE! Bet taip buvo kadaise!… Kai pirmą kartą jų paragavau, man buvo nesuprantama, kodėl visi juos taip mėgsta? Aš šaltu veidu… Karštieji patiekalai Kyjivo kotletas, juodosios pupelės, vyšniniai pomidorai, agurkas, salotos, bulvės, bulvių košė, sviestas, česnakų granulės, krapai, persiladas, citrinos sultys, agavų sirupas, konservuoti kukurūzai, pienas, grietinėlė, avokadas, kanapių aliejus European Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 4.3/5
( 4 Balsavo )

Ingredientai

Pakuotė „Food stories“ Kyjivo kotletų

Bulvių košė:

700 – 800 g bulvių
50 g sviesto
100 ml pieno
100 ml riebios grietinėlės
druskos

Česnakinis sviestas:

100 g minkšto sviesto
1 arb.š. česnako granulių
1 arb.š. persilado
½ arb.š. druskos
žiupsnelis krapų ( jei norisi )

Daržovių salotos:

50 g salotų mišinio ( ar kitų mėgstamų salotų )
100 g konservuotų kukurūzų
70 g juodųjų pupelių
70 g vyšninių pomidorų
1 avokadas
1 trumpavaisis agurkas
½ citrinos sulčių
2 - 3 valg.š. kanapių aliejaus ( tinka ir alyvuogių )
1 - 2 valg.š. agavų sirupo
žiupsnelis druskos ir pipirų

Gaminimo instrukcijos

Bulvių košė:

• Bulves nulupame ir išverdame pasūdytame vandenyje.
• Vandenį išpilame ir puodą su bulvėmis grąžiname ant silpnos ugnies šiek tiek pasikaitinti, kad vandens likutis išgaruotų. Karts nuo karto pajudiname.
• Sudedame sviestą ir triname su bulvių grūstuve iki minkštos masės.
• Pieną su grietinėle supilame į prikaistuvį ir pakaitiname. Užvirti nereikia.
• Per kelis kartus supilame skysčius ir toliau triname iki vientisos masės.
• Jei reikia, dar šiek tiek pasūdome.

Česnakinis sviestas:

• Minkštą, kambario temperatūros sviestą išsukame mediniu šaukštu.
• Suberiame prieskonius ir viską dar kartą gerai išsukame iki vientisos masės.

Daržovių salotos:

• Salotas sudėkite į dubenį.
• Avokadus supjaustykite. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite per pusę. Agurką supjaustykite nedideliais kubeliais ar griežinėliais.
• Viską sudėkite į dubenį.
• Ten pat suberkite konservuotus kukurūzus ir pupeles.
• Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant salotų.
• Viską permaišykite ir skanaukite.

• Kyjivo kotletą ištraukite iš pakuotės ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-22 minutes.
• Į lėkštę įdėkite bulvių košės, česnakinio sviesto, šalia patiekite iškeptą Kyjivo kotletą ir daržovių salotų.
• Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant suFood Stories

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą