Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Autorius Svajojantis Olandas
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Kiekvienais metais namai prisipildo prieskonių aromato. Ir kiekvienais metais kepu imbierinius sausainius ar panašiai kvepiančius meduolius. Tiksliai jau neprisimenu kada prasidėjo ši mano tradicija, bet vaikystėje tokių niekas nekepė 🙂 Todėl dabar už visą šią dalį esu atsakingas aš ir su mielu noru juos kepu ir jais dalinuosi.

Receptų išbandytas tikrai ne vienas. Imbieriniai, meduoliniai, brandinti ir su vaisių gabaliukais, kvepiantys karamele ir cinamonu. Visko tiek daug. Kaip ir pačių sausainių. Vieni juos suvalgo vos spėjusius iškepti, kiti-tyliai slepia namų spintelėse, kad bent kiek liktų iki pačių švenčių, o dar kiti-puošia eglutes.

Nežinau kas labiau patinka Jums, bet noriu pasidalinti labai lengvu ir paprastu receptu. Visko gali būti, kad Jums taip pat patiks ir namus pripildysit nuostabiais aromatais 🙂

Imbieriniai sausainiai

Apie receptą: kiekvienas trupinėlis gardus ir labai skanus. O sklindantys aromatai iš karto pripildys namus jaukumo. Dievinu tą kvapą 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Prieskonius naudokite savo nuožiūra. Jei mėgstate ne tokį intensyvų skonį ir aromatą, naudokite mažiau, t.y. po 1arb.š. prieskonių ir atvirkščiai. Jei mėgstate ryškų skonį, naudokite po 2 arb.š. prieskonių.
• Tiesą sakant, pirmą kartą kepdamas naudojau po 1 arb.š. prieskonių. Sausainiai vis tiek kvepia, bet man norėjosi stipresnio aromato 🙂
• Kiaušinį lengvai išplakite atskirame inde, kad supilant į karštą medaus sirupą, nesutrauktų baltymo ir jis neišvirtų.
• Sodos naudojau 2 arb.š., t.y. 10 g. Tai labai paprasta, kai naudoju svarstykles 🙂
• Jūsų sausainiai gali kepti skirtingą laiką, nes viskas priklauso nuo Jūsų orkaitės. Stebėkite ir atraskite savo kepimo laiką.
• Tešlos nebūtina vėsinti, jei jaučiate, kad ji gerai minkosi ir nelimpa.
• Kočiojant tešlą, aš visiškai nenaudojau miltų, nes man tešla visiškai nelipo ir buvo labai lengva dirbti. Nežinau, ar kilimėlis turėjo įtakos, bet turiu ir visada naudoju „Tupperware“ firmos.
• Sausainiai iškepa trapūs. Jei norite minkštų sausainių, į indą įdėkite obuolio skiltelę, uždenkite ir vėliau mėgaukitės minkštais sausainiais 🙂
• Sausainius galima dekoruoti.

Imbieriniai meduoliai

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Kiekvienais metais namai prisipildo prieskonių aromato. Ir kiekvienais metais kepu imbierinius sausainius ar panašiai kvepiančius meduolius. Tiksliai jau neprisimenu kada prasidėjo ši mano tradicija, bet vaikystėje tokių niekas nekepė 🙂… Saldumynai saldumynai, kepiniai, sausainiai, imbieriniai sausainiai, imbieras, cinamonas, medus, meduoliai, kalėdos, gvazdikėliai, sviestas European Atsispausdinti
Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

200 g medaus
80 g rudo cukraus
1-2 arb.š. malto imbiero
1-2 arb.š. malto cinamono
¼ arb.š. maltų gvazdikėlių
¼ arb.š. druskos
110 g sviesto
2 arb.š. sodos
1 vidutinio kiaušinio
500 g miltų

Gaminimo instrukcijos

• Į didelį ir gilų puodą sudėkite medų, cukrų, prieskonius ir druską. Kaitinkite viską ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Kartais vis pamaišykite.
• Išjunkite ugnį.
• Sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite.
• Suberkite sodą ir labai gerai išmaišykite.
• Atskirame inde lengvai išplakite kiaušinį ir supilkite į medaus masę. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
• Suberkite miltus, išmaišykite ir minkykite iki vientisos masės.
• Paruoštą masę, uždenkite maistine plėvele ir galite 30 min. padėti į šaldytuvą atvėsti.
• Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
• Tešlą padalinkite į 4 dalis. Imkite vieną dalį tešlos ir iškočiokite apie 3mm storio lakštą ant stalo kilimėlio (arba tarp kepimo popieriaus lapų). Likusią tešlą laikykite įvyniotą į maistinę plėvelę, kad tešla neapdžiūtų.
• Sausainių formelių pagalba išspauskite sausainius ir perkelkite ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi.
• Sausainius kepkite apie 8-9 minutes arba, kol gražiai apkeps iki auksinės spalvos.
• Iškeptus sausainius kurį laiką palikite ant kepimo skardos. Vėliau perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

Kalėdiniai sausainiai

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą