Mane tikrai labai džiugina visos spalvos ir įvairių daržovių gausa šiame bowls‘e su falafeliais, kurį pavyko sukurti „Assorti“ netikėtai pašnibždėjus idėją augaliniam sausiui. Ir nors augalinis sausis jau pasibaigė, bet tai nereiškia, kad reikia sumažinti daržovių kiekį savo lėkštėse 🙂
Tokį dubenėlį valgiau pirmą kartą ir taip patiko, kad atrodo, kodėl tokius skonių atradimus atrandu taip vėlai? 🙂 Ir paskutiniu metu man taip gana dažnai. Išbandau ką nors naujo, patinka ir stebiuosi. O gal tai normalu? Didelis kiekis maisto informacijos kasdien praslenka pro akis ir visko neįmanoma nei prisiminti, nei išragauti.
Šiame dubenėlyje atsirado daržovių, ankštinių, kruopų. Daug įvairių skonių ir tekstūrų, kas man visada labai patinka. Ir visa tai tikrai labai norėčiau prisiminti, nes taip galėčiau valgyti kasdien. Ar bent jau kol nenusibostų 🙂
Šios porcijos užteks dviems valgytojams ir bus taip sotu ir maistinga, kad dar ilgai nebesidairysite į virtuvės pusę.
O kaip Jūs? Ar toks dubenėlis galėtų atsirasti ant Jūsų stalo? O gal visko per daug ir tai tikrai ne Jūsų maistas? 🙂
Apie receptą: maistingas, spalvingas ir džiuginantis ne tik spalvomis, bet ir skoniu. Toks yra šis bowls‘as su falafeliais. Skoniais galima „žaisti“ kaip tik nori, bet net neabejoju, kad bus skanu.
Pastabos ir patarimai:
• Ryžius ir Edamame pupeles virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Skirtingi gamintojai nurodo skirtingą virimo laiką, tad atsižvelkite į tai.
• Ryžius galite keisti ir kitomis kruopomis.
• Daržoves taip pat rinkitės savo nuožiūra arba pagal sezoniškumą.
• Padažas yra gana tirštas. Man tai patiko, tad tokį ir gaminau. Jei Jums norisi skystesnio padažo, įpilkite papildomai vandens 1-2 valg.š.

Ingredientai
160 g falafelių
125g sultenių
100 g Edamame pupelių
80 g virtų basmati ryžių
1 avokado
1 paprikos
1 ilgavaisio agurko
fermentuotų morkų su imbieru
humuso su paprikomis
šviežiai maltų pipirų
druskos
Padažui:
40 g sezamų pastos
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 valg.š. citrinos sulčių
1 valg.š. agavų sirupo
¼ arb.š. druskos (arba pagal skonį)
¼ arb.š. šviežiai maltų pipirų (arba pagal skonį)
Gaminimo instrukcijos
• Nedideliame prikaistuvyje ir nedideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite pupeles. Virkite apie 3-4 minutes, nukoškite vandenį ir atidėkite į šalį.
• Į nedidelį puodą supilkite 250 g vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite ryžius. Virkite apie 10-12 minučių ant mažos ugnies (arba kaip nurodyta ant pakuotės). Nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
• Į lėkštę sudėkite sultenės lapelius, virtus ryžius, plonomis juostelėmis pjaustytą papriką, pjaustytą avokadą, agurką, įdėkite pora šaukštų fermentuotų morkų ir humuso, apibarstykite Edamame pupelėmis.
• Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įjunkite ugnį. Kepkite falafelius apie 5 minutes. Išimkite iš keptuvės ir išdėliokite į lėkštes.
• Viską apipilkite padažu ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais.
Paruoškite padažą:
• Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
Receptas sukurtas su „Assorti”