Patinka granola? Patinka dovanos? O kam dar patinka valgomos dovanos? 🙂 Jei visi atsakymai teigiami, tai štai Jums idėja, kuria galite pradžiuginti kitus. Ar net save! 😉
Viskas atrodo labai paprasta ar net per paprasta? Nieko panašaus! Šiek tiek pasakojimų apie tai kaip viskas gaminta su meile, apie praleistas naktis viską maišant, kepant, apie pačius geriausius ir kvapniausius prieskonius ir tikrai visus papirksit! Tik prašau neišsiduokit, kad prie visko užtrukot mažiau nei valandą 🙂 Išlaikykit tą paslaptį ir tą magišką atmosferą ir patikėkit visi tikrai bus labai laimingi 🙂
Ir taip jau nutiko, kad mano receptuose vis įsimaišo karamelė. Manau, šios šventės ir bus apie tai! Kad būtų dar jaukiau ir šventiškiau, įmaišiau aguonų, o apelsino žievelė tik dar labiau sustiprino visus skonius ir aromatus 🙂 Skanu, neatsivalgoma ir labai skani dovana 🙂
Apie receptą: granola, kuri kvepia Kalėdomis. Ar gali būti dar geriau? 🙂 Daug riešutų, daug sėklų. Gali būti užkandis, gali būti kaip dovana. Paruošti labai paprasta, o skonis džiugins ne vieną rytą.
Pastabos ir patarimai:
• Jei neturite karamelės, naudokite medų.
• Riešutus ir sėklas rinkitės pagal savo norus.
• Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės.
• Prieskonių naudokite tiek, kiek norite ir tokius, kurie Jums labiausiai patinka.
• Meduoliai gana greitai suminkštėja, jei užpilate pienu. Atsižvelkite į tai prieš valgydami.
Ingredientai
280 g avižinių dribsnių
100 g anakardžių
50 g saulėgrąžų branduolių
50 g moliūgų sėklų
50 g migdolų plokštelių
30 g aguonų
10 g kanapių sėklų
120 g karamelės (arba medaus)
60 g kokosų aliejaus
2 arb.š. malto cinamono
¼ arb.š. druskos
1 apelsino žievelės
meduolių
Gaminimo instrukcijos
• Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
• Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, riešutus, saulėgrąžas, moliūgų, kanapių ir aguonų sėklas, cinamoną ir druską.
• Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite kokosų aliejų ir karamelę. Įtarkuokite apelsino žievelę ir viską pakaitinkite, kol viskas ištirps ir susimaišys.
• Paruoštą masę supilkite ant sausų ingredientų.
• Viską labai gerai išmaišykite.
• Paruoštą masę suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Kas 10 minučių skardą su granola ištraukite ir permaišykite.
• Iškepusią granolą ištraukite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti. Įmaišykite meduolius arba įmaišykite prieš valgydami.
• Granolą suberkite ir laikykite sandariame inde.
• Skanios granolos ir skanių dovanų 🙂