Nesaldus pyragas su vištiena, špinatais ir maskarponės sūriu

Autorius Svajojantis Olandas

Apie receptą: skanus, trapus, lengvai sūrus pagrindas ir ne mažiau skanus įdaras. Paprasti ir gerai pažįstami skoniai. Skanus tiek šaltas, tiek ką tik iškepęs. Puikiai tinka valgymui namuose, bet ne mažiau patogu įsidėti gabalėlį į darbą ar kelionę.
Man tokie nesaldūs pyragai labai patinka ne tik skoniu, bet ir galimybe improvizuoti. Tad rinkitės kas patinka ir sukurkit savo skaniausio pyrago variantą.

Pastabos ir patarimai:
• Ką tik paruošta pagrindo tešla gana riebi ir ganėtinai sudėtinga suformuoti sieneles, nes jos „čiuožia“ žemyn. Galite šį žingsnį ir praleisti. Bus tik pagrindas. Taip net greičiau ir patogiau. Bet, jei sugalvosite, kad Jums reikia „sienelių“, tuomet ant suformuoto pagrindo suberkite žirnius, pupeles ar kitą, mažesnę kepimo formą. Taip turėsite pyrago „sieneles“.
• Vištienos kiekį galite pasirinkti pagal savo norus ar šaldytuvo turinį.
• Aš naudojau mažus pomidoriukus ir ne visada juos perpjaunu per pusę. Taip pomidorai nepaleidžia savo sulčių. Jie čia labai dera ir suteikia daugiau drėgmės ir skonio pačiam pyragui.
• Jei norite, galite pyragą pagardinti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis. Jos čia puikiai derės.


Nesaldus pyragas su vištiena, špinatais ir maskarponės sūriu

Apie receptą: skanus, trapus, lengvai sūrus pagrindas ir ne mažiau skanus įdaras. Paprasti ir gerai pažįstami skoniai. Skanus tiek šaltas, tiek ką tik iškepęs. Puikiai tinka valgymui namuose, bet ne… Karštieji patiekalai nesaldus pyragas, patiekalai, vištiena, kiaušiniai, špinatai, muskatas, pienas, sūris, maskarponė, pomidorai, vištienos krūtinėlė European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Pagrindui:
230 g miltų
140 g sviesto
4 valg.š. vandens
2 valg.š. aliejaus
1 valg.š. cukraus
1 arb.š. druskos

Įdarui:
400 g vištienos krūtinėlės
200 g špinatų
200 g sūrio + 30 g viršui
125 g maskarponės
100 g pomidorų
4 kiaušinių
250 ml pieno
1 arb.š. druskos
½ arb.š. maltų pipirų
½ arb.š. malto muskato

Gaminimo instrukcijos

Pagrindas
• Į dubenį sudėkite sviestą, aliejų, vandenį, cukrų ir druską.
• Kaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje, kol viskas ištirps ir masė ims burbuliuoti.
• Išimkite dubenį ir greitais judesiais suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
• Kepimo popieriumi išklokite 26 cm. skersmens kepimo indą (jei naudosite atsegamą kepimo formą).
• Kepimo indo dugną išklokite paruošta tešla ir suformuokite neaukštas sieneles.
• Pagrindą subadykite šakute.
• Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros ir pagrindą kepkite apie 15-20 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.
• Iškepusį pagrindą atidėkite į šalį ir leiskite bent šiek tiek atvėsti.

Įdaras
• Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir atidėkite į šalį.
• Špinatus nuplaukite, nusausinkite, šiek tiek susmulkinkite ir sudėkite į dubenį su pjaustyta vištiena.
• Sūrį sutarkuokite ir taip pat sudėkite į dubenį.
• Viską gerai išmaišykite.
• Paruoštą įdarą sudėkite ant apkepusio pagrindo.
• Ant įdaro išdėliokite perpjautus per pusę (arba ne) pomidorus.
• Kiaušinius, maskarponės sūrį, pieną, druską, maltus pipirus ir muskatą išplakite ir supilkite ant įdaro.
• Apibarstykite tarkuotu sūriu.
• Paruoštą pyragą pašaukite į 190°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
• Galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.
• Skanaus!

0 Komentarų
1

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą