Varškės apkepas IV

Autorius Svajojantis Olandas

Jei virtuvę „užkariauja“ varškės patiekalai, tai didelė tikimybė, kad tai bus varškės apkepas! Ir, jei atrodo, kad dar vieno recepto gali būti per daug, tai galvokit iš naujo!

Manau, kad jau ne vienas yra atradęs šį receptą, ir ne vienas išbandęs bei įsitikinęs skoniu. Bet vis tiek verta gaminti, kartoti, ragauti ir kas ten žino… Gal kitą kartą vėl bus naujas varškės apkepo receptas?! Juk jų negali būti per daug… Tik vieni labai skanūs, o kiti – nelabai.

Ar Jūs jau turite savo receptą?

Bet kokiu atveju, jei ir Jums dar nenusibodo varškės patiekalai, tai šiek tiek atvėsus orams, tikrai galima bandyti įjungti orkaitę ir išsikepti šio nuostabaus varškės apkepo!

Apie receptą: labai skanus, purus, minkštas ir tiesiog nuostabus varškės apkepas. Daug žodžių tokiems patiekalams nereikia. Tiesiog reikia gaminti, ragauti ir mėgautis…

Pastabos ir patarimai:
• Vieną kartą kepiau su kukurūzų krakmolu, o kitą kartą – su bulvių. Skirtumo nepastebėjau, tad rinkitės tą, kurį turite namuose.
• Pirmą kartą kepiau kaip nurodyta recepte. Žemesnė temperatūra ir ventiliatoriaus pagalba apkepą išpūtė ir šiek tiek „subangavo“, jei galima taip pavadinti. Bet galutiniame rezultate ištrauktas iš orkaitės, jis buvo įprastas, lygus varškės apkepas. Tiesa, man šiek tiek įtrūko.
Antrą kartą kepiau be ventiliatoriaus ir 180 laipsnių temperatūroje. Iškepė taip pat gerai. Tad Jūs atkreipkite dėmesį į savo orkaitę ir kepkite kaip Jums labiau patinka.
Abiem atvejais man vis tiek prireikė ilgiau pakepti ir įjungti kepimo funkciją iš viršaus, kad apkepas įgautų spalvą ir gražiai apkeptų. Bet tai gali būti tik mano orkaitės problema.
• Aš migdolų nemaliau, o naudojau migdolų miltus.

Varškės apkepas IV

Jei virtuvę „užkariauja“ varškės patiekalai, tai didelė tikimybė, kad tai bus varškės apkepas! Ir, jei atrodo, kad dar vieno recepto gali būti per daug, tai galvokit iš naujo! Manau, kad… Apkepai apkepas, varškės apkepas, varškė, patiekalai, razinos, vanilė, vanilinis cukrus, migdolai, migdolų miltai, kiaušiniai, maskarponės sūris, sviestas, bulvių krakmolas, kukurūzų krakmolas European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

540 g riebios varškės
250 g maskarponės sūrio ( kambario temperatūros )
3 kiaušinių
60 g sviesto
50 g cukraus
1 - 2 arb.š. vanilinio cukraus
2 ½ valg.š. bulvių krakmolo ( arba kukurūzų krakmolo )
60 g maltų migdolų
razinų ( jei tik norisi )

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių su ventiliatoriaus funkcija.
• Nedideliame puode ištirpinkite sviestą.
• Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
• Baltymus šiek tiek paplakite ir toliau plakdami suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.
• Išplakite iki standžių putų.
• Trynius supilkite į gilų dubenį.
• Sukrėskite maskarponės sūrį, trintą varškę, suberkite krakmolą ir išplakite elektriniu plakikliu.
• Supilkite sviestą ir suberkite migdolus.
• Išmaišykite iki vientisos masės.
• Galiausiai įmaišykite išplaktus baltymus.
• 20 - 22 cm skersmens gilią kepimo formą patepkite sviestu.
• Sukrėskite tešlą ir kepkite 40 - 50 minučių, kol apkepas išsipūs ir dailiai pagels.

Recepto šaltinis: Duonos ir žaidimų

3 Komentarai
1

Jums taip pat gali patikti

3 Komentarai

Laima 4 liepos, 2023 - 12:10 pm

Oho, koks pūrutis! Neprašoviau tiekdama su ledais ir trintomis braškėmis! Be šaukšto cukraus desertas!

Atsakyti
Laima 4 liepos, 2023 - 12:17 pm

atsiprašau, purutis 🙂

Atsakyti
Svajojantis Olandas 10 liepos, 2023 - 7:58 pm

Pūrutis ar purutis ne taip ir svarbu! 😀 Nes Jūsų derinys su braškėmis ir ledais skamba beprotiškai skaniai!

Atsakyti

Palikite atsiliepimą