Blyneliai su maskarponės sūriu (arba rikota)

Autorius Svajojantis Olandas

Ar Jūs valgote blynus?… Ar mėgstate juos? Ir, koks Jūsų požiūris į tokį maistą?

Jeigu patinka ieškoti naujų receptų, užmaišyti tešlą ir pamažu laukti, kol iš lėto kiekvienas blynelis apskrus ir iškeps – tai Jūs iš tų, kuriems tikrai patinka blynai! Nors tas laukimas ir stovėjimas prie viryklės nėra pats maloniausias užsiėmimas. Bet vien dėl to atsisakyti blynų, tikrai neverta.

O pačių blynų… Visa galybė! Net galva gali apsisukti! Ir tikriausiai viso gyvenimo neužtektų iškepti pagal skirtingą receptą! Sūrūs, saldūs, pikantiški, vegetariški ar net veganiški! O kur dar priedai!… Ir kiekvienas gali pasirinkti su kuo valgyti: vaisiais ir šviežiomis uogomis, daržovėmis, riešutais, sėklomis ar paprasčiausia grietine.

Tuo blynai ir nuostabūs! Ir tokie universalūs, nes kiekvieną kartą galima sukurti naują skonį. Tereikia „įjungti“ fantaziją ir skonių gausa gali nustebinti iš naujo.

Tačiau gal Jūs iš tų, kurie blynų vengia, nemėgsta ir net negali pažiūrėti į tą pusę? Miltai! Pilna miltų! O kur dar cukrus!… Ir kiti nereikalingi priedai. Juk kam valgyti kažkokią keptą tešlos masę?!… Sunkumas po tokio maisto, energijos 0, tad kaskart sau prižadate daugiau nebevalgyti TŲ BLYNŲ!!!

Tikiu, kad jau esat atradę savo „tobulų“ blynų receptą ir žinote kas Jums ir artimiesiems patinka. Bet bent jau aš, būsiu iš tų, kuriems blynai patinka nuo pat mažens! Ir nieko su tuo negaliu padaryti… Man patinka išbandyti naujus receptus ir ragauti. Ne visi blynai skanūs ir ne visi patinka. Bet tuo ir gerai, kad receptų tiek daug, kad kaskart turime galimybę bandyti iš naujo. Ir dar kartą surasti, dar vieną skanių blynų receptą.

Būtent tokie ir yra šie blynai! Labai skanūs ir jau laiko patikrinti. Blynų mėgėjai tikriausiai jau seniai išbandė receptą. Bet, jei Jūs dar tik ieškote – tai šie blynai puikus pasirinkimas!

Apie receptą: blyneliai labai skanūs, minkšti ir purūs. Ir tikrai nepasigailėsite juos išbandę. Atrodo, tokie paprasti ingredientai, bet maža detalė ar neįprastas ingredientas – šiuo atveju maskarponė, juos paverčia nuostabaus skonio pusryčių pradžia.

Pastabos ir patarimai:
• Maskarponę galite keisti rikota. Vis tiek bus labai skanu.
• Manau, geriau kepti ant silpnos ugnies, kitaip blyneliai gali per greitai apskrusti ar net sudegti.
• Aš naudojau šiek tiek riebalų. Manau, iškepa geriau ir mažesnė rizika, kad sudegs.
• Šiuos blynelius galima kepti ir čirvinėje keptuvėje. Būtinai reikės pabandyti ateityje.
• Jei norite, galite į vidų įdėti šiek tiek banano griežinėlių ar šokolado lašelių.
• Patiekite su mėgstamais priedais: vaisiais, uogomis, riešutais, grietine, tirštu jogurtu, medumi, klevų sirupu ar valgykite tiesiog vienus.


Blyneliai su maskarponės sūriu (arba rikota)

Ar Jūs valgote blynus?… Ar mėgstate juos? Ir, koks Jūsų požiūris į tokį maistą? Jeigu patinka ieškoti naujų receptų, užmaišyti tešlą ir pamažu laukti, kol iš lėto kiekvienas blynelis apskrus… Blynai, lietiniai, vafliai pusryčiai, blynai, maskarponės sūris, rikota European Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 3.9/5
( 34 Balsavo )

Ingredientai

140 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių (nubrauktų)
¼ arb.š. druskos
2-3 valg.š. cukraus
2 kiaušiniai
½ arb.š. vanilės esencijos ar vanilinio cukraus
120 ml pieno
250 g maskarponės (arba rikotos)

Gaminimo instrukcijos

• Dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
• Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite.
• Kitame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
• Sudėkite maskarponę ir supilkite pieną.
• Viską dar kartą išplakite.
• Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo.
• Į plakinį įmaišykite miltus.
• Nepermaišykite.
• Atsargiai įmaišykite iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
• Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies be riebalų.
• Patiekite su mėgstamais priedais.

Recepto šaltinis: Širšių lizdas

12 Komentarai
7

Jums taip pat gali patikti

12 Komentarai

Simona 18 lapkričio, 2021 - 5:34 pm

Skanesnių blynų nesu valgiusi net kavinėse!!! Nerealus receptas…

Atsakyti
Svajojantis Olandas 22 lapkričio, 2021 - 6:38 pm

Vau! Labai džiaugiuosi, kad blyneliai pavyko ir taip patiko! O, kad skanesni nei kavinėje – tai dar vienas malonus komplimentas 🙂 Ačiū!

Atsakyti
Auksė 18 gegužės, 2023 - 4:57 pm

Labai skanūs blynai 🙂

Atsakyti
Svajojantis Olandas 19 gegužės, 2023 - 2:32 pm

Ačiū! Labai smagu girdėti, kad jie taip patinka 🙂

Atsakyti
KRISTINA 26 birželio, 2022 - 1:44 pm

Dekoju uz si recepta! skanesniu blyneliu ir mes neesame valge!!

Atsakyti
Svajojantis Olandas 30 liepos, 2022 - 4:56 pm

Kaip smagu girdėti, kad patiko! Jei jau ne vienas žmogus bandė ir atsiliepimai tokie geri, tai, matyt, tikrai verti dėmesio 🙂

Atsakyti
Jolita 22 liepos, 2022 - 5:15 am

Tobuli blynai! Tiek su rikota, tiek su maskarpone išeina labai geri ir pavyksta visada 🙂

Atsakyti
Svajojantis Olandas 30 liepos, 2022 - 4:59 pm

Džiaugiuosi, kad blynai pavyko ir Jums 🙂 Jų skonis tikrai nuostabus! Aš pats jau senokai juos kepiau… Reikėtų ir pačiam prisiminti jų skonį 😀

Atsakyti
Dovilė 24 rugsėjo, 2023 - 7:55 am

Blynai kabai skanūs, kepiau cirvineje keptuvėje. Bet vienas minusas pagal šį receptą gaunasi labai mažai blynų, jau šeimynai neužtektų 🙂

Atsakyti
Svajojantis Olandas 24 rugsėjo, 2023 - 7:45 pm

Šaunu, kad išbandėt kepti ir čirvinių blynų keptuvėje! Šie blynai tikrai labai skanūs. Bet tuo pačiu turiu pritarti, kad jais geriau mėgautis paslapčia nuo visų 😀 Jų tikrai nedaug ir tokiais skaniais blynais sunku dalintis 🙂 Bet ačiū, kad parašėte. Ir tikiuosi, kad blynais pavyko pasidalinti 🙂

Atsakyti
Auksė 11 kovo, 2023 - 8:12 am

Pirma karta kepiau, neturėjau svarstyklių,iš akies viska.ir vistiek gavosi super skanūs.ačiū 🙂

Atsakyti
Svajojantis Olandas 12 kovo, 2023 - 10:15 am

Tai Jums ačiū, kad parašėte! 🙂 Nors aš gyvenimo be svarstyklių jau neįsivaizduoju… 😀 Bet smagu, kad Jums viskas pavyko!

Atsakyti

Palikite atsiliepimą