Blyneliai su maskarponės sūriu (arba rikota)

Autorius Svajojantis Olandas

Ar Jūs valgote blynus?… Ar mėgstate juos? Ir, koks Jūsų požiūris į tokį maistą?

Jeigu patinka ieškoti naujų receptų, užmaišyti tešlą ir pamažu laukti, kol iš lėto kiekvienas blynelis apskrus ir iškeps – tai Jūs iš tų, kuriems tikrai patinka blynai! Nors tas laukimas ir stovėjimas prie viryklės nėra pats maloniausias užsiėmimas. Bet vien dėl to atsisakyti blynų, tikrai neverta.

O pačių blynų… Visa galybė! Net galva gali apsisukti! Ir tikriausiai viso gyvenimo neužtektų iškepti pagal skirtingą receptą! Sūrūs, saldūs, pikantiški, vegetariški ar net veganiški! O kur dar priedai!… Ir kiekvienas gali pasirinkti su kuo valgyti: vaisiais ir šviežiomis uogomis, daržovėmis, riešutais, sėklomis ar paprasčiausia grietine.

Tuo blynai ir nuostabūs! Ir tokie universalūs, nes kiekvieną kartą galima sukurti naują skonį. Tereikia „įjungti“ fantaziją ir skonių gausa gali nustebinti iš naujo.

Tačiau gal Jūs iš tų, kurie blynų vengia, nemėgsta ir net negali pažiūrėti į tą pusę? Miltai! Pilna miltų! O kur dar cukrus!… Ir kiti nereikalingi priedai. Juk kam valgyti kažkokią keptą tešlos masę?!… Sunkumas po tokio maisto, energijos 0, tad kaskart sau prižadate daugiau nebevalgyti TŲ BLYNŲ!!!

Tikiu, kad jau esat atradę savo „tobulų“ blynų receptą ir žinote kas Jums ir artimiesiems patinka. Bet bent jau aš, būsiu iš tų, kuriems blynai patinka nuo pat mažens! Ir nieko su tuo negaliu padaryti… Man patinka išbandyti naujus receptus ir ragauti. Ne visi blynai skanūs ir ne visi patinka. Bet tuo ir gerai, kad receptų tiek daug, kad kaskart turime galimybę bandyti iš naujo. Ir dar kartą surasti, dar vieną skanių blynų receptą.

Būtent tokie ir yra šie blynai! Labai skanūs ir jau laiko patikrinti. Blynų mėgėjai tikriausiai jau seniai išbandė receptą. Bet, jei Jūs dar tik ieškote – tai šie blynai puikus pasirinkimas!

Apie receptą: blyneliai labai skanūs, minkšti ir purūs. Ir tikrai nepasigailėsite juos išbandę. Atrodo, tokie paprasti ingredientai, bet maža detalė ar neįprastas ingredientas – šiuo atveju maskarponė, juos paverčia nuostabaus skonio pusryčių pradžia.

Pastabos ir patarimai:
• Maskarponę galite keisti rikota. Vis tiek bus labai skanu.
• Manau, geriau kepti ant silpnos ugnies, kitaip blyneliai gali per greitai apskrusti ar net sudegti.
• Aš naudojau šiek tiek riebalų. Manau, iškepa geriau ir mažesnė rizika, kad sudegs.
• Šiuos blynelius galima kepti ir čirvinėje keptuvėje. Būtinai reikės pabandyti ateityje.
• Jei norite, galite į vidų įdėti šiek tiek banano griežinėlių ar šokolado lašelių.
• Patiekite su mėgstamais priedais: vaisiais, uogomis, riešutais, grietine, tirštu jogurtu, medumi, klevų sirupu ar valgykite tiesiog vienus.


Blyneliai su maskarponės sūriu (arba rikota)

Ar Jūs valgote blynus?… Ar mėgstate juos? Ir, koks Jūsų požiūris į tokį maistą? Jeigu patinka ieškoti naujų receptų, užmaišyti tešlą ir pamažu laukti, kol iš lėto kiekvienas blynelis apskrus… Blynai, lietiniai, vafliai pusryčiai, blynai, maskarponės sūris, rikota European Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

140 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių (nubrauktų)
¼ arb.š. druskos
2-3 valg.š. cukraus
2 kiaušiniai
½ arb.š. vanilės esencijos ar vanilinio cukraus
120 ml pieno
250 g maskarponės (arba rikotos)

Gaminimo instrukcijos

• Dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
• Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite.
• Kitame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
• Sudėkite maskarponę ir supilkite pieną.
• Viską dar kartą išplakite.
• Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo.
• Į plakinį įmaišykite miltus.
• Nepermaišykite.
• Atsargiai įmaišykite iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
• Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies be riebalų.
• Patiekite su mėgstamais priedais.

Recepto šaltinis: Širšių lizdas

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą