Vieno puodo patiekalai tikrai yra daugelio mėgstami. Dažnu atveju, viskas paruošiama labai lengvai ir paprastai. Vienas puodas ir viena skani, soti vakarienė. Arba pietūs 🙂
Kadangi jau ruduo, o šiandien net ir mažais ledukais krenta iš dangaus, tai niekas negali pakeisti to šilto ir jaukaus maisto, kurio norisi vis dažniau.
Visa tai dar geriau, nes po tokios maisto gamybos nereikia plauti ir šveisti visų virtuvės indų ir kitų rakandų. Juk kartais jų prisirenka tikrai nemažai! O šildančiais prieskoniais gali pasirūpinti „Assorti“. Jų asortimentas tikrai gausus ir platus, tad ir laiko sutaupyti galite ne tik gamindami, bet ir apsipirkdami vienoje vietoje.
Šis troškinys šildantis ir jaukus, nes pasistengiau pagardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais, kurių čia tikrai netrūksta. Sotus ir maistingas, nes ryžiai ir daržovės tikrai naudingi mūsų organizmui. Dar alyvuogių dėl ryškesnio skonio ir kokosų grietinėlė, kuri visa tai šiek tiek sušvelnintų.
Apie receptą: sotus, išraiškingas troškinys, kurio užteks ilgam. Daug įvairių prieskonių, kurie suteiks daug skonio ir kvapo Jūsų patiekalui. Alyvuogės suteiks šiek tiek pikantiškesnio skonio. Tik atsargiai! Jų skonis gana ryškus. Bet, jei esate alyvuogių fanai, tai visa tai tikrai patiks 🙂
Pastabos ir patarimai:
• Troškinio bus tikrai nemažai. Jei jaučiate, kad gali būti per daug-sumažinkite porciją.
• Alyvuogės tikrai jaučiasi gana ryškiai. Jei mėgstate švelnesnį skonį, naudokite mažiau arba visai praleiskite.
• Prieskonius derinkite pagal savo norus. Jei ko nors nemėgstate, naudokite kitus arba visai praleiskite.
• Alyvuoges geriau rinkitės be kauliukų.
Ingredientai
2 šaukštai kokosų aliejaus
1 svogūnas (naudojau saldųjį)
2 skiltelės česnako
2 morkos
1 arb.š. džiovintų čiobrelių
1 arb.š. džiovinto raudonėlio
1 arb.š. rūkytos paprikos
1 arb.š. druskos (arba pagal skonį)
½ arb.š. maltų pipirų
200 g ilgagrūdžių ryžių
1 l daržovių sultinio
400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
50 g špinatų
100 g žaliųjų alyvuogių
100 g juodųjų alyvuogių
100 g kokosų grietinėlės
Gaminimo instrukcijos
• Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
• Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite apie 3-4 minutes, kol suminkštės.
• Į puodą sudėkite smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas.
• Pakepinkite apie 4-5 minutes.
• Sumaišykite čiobrelius, raudonėlį, rūkytą papriką, druską ir pipirus ir suberkite į puodą. Šiek tiek pamaišykite.
• Į puodą suberkite ryžius, sultinį, pomidorus ir užvirkite.
• Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite puodą ir troškinkite apie 20 minučių arba kol ryžiai suminkštės.
• Sudėkite špinatus, pjaustytas alyvuoges ir supilkite kokosų grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.
• Skanaus!
Receptas sukurtas su „Assorti”