Ryžių dribsnių košė

Autorius Svajojantis Olandas

Vasara priminė apie save visu savo karščiu! Ir visi lyg išprotėję „užėmė“ vandens telkinius. Juk karšta, tiesa? O kur gali būti geriau, jei ne prie vėsinančio vandens. Mirksti sau ir vargo nematai! Na, tik tie patys kukliausieji, įmerkia kojeles ar kelis pirštelius ir pasako, kad „man nekaršta“. Ar yra tokių? Ar Jums viskas gerai?… Juokauju žinoma!

Na, dar galima užjausti tuos, kurie turi dirbti! Taip, taip! Savaitgalį! Ir net sekmadienį! O varge… Žliaugia prakaitas, bet dirbi! Juk dirbti reikia! Darbas žmogų puošia – taip yra sakoma? Taigi visas gražus ir pasipuošęs užsiimi savo veikla ir prakaituoji!… Savotiškos maudynės, argi ne?

Bet tikiuosi Jūs šį kartą smagiai leidžiat laiką kur nors atsipalaidavę! Nors ir ne tokie pasipuošę…

Maistas šiuo metu gal ir ne pats aktualiausias dalykas. Bet valgyti vis tiek reikia! Jei kartais prabudote anksti ryte ir užsukote į virtuvę, o valgyti nelabai yra jėgų ir noro. Arba „noriu“, bet ko nors lengvo… tai košės yra lengvų pusryčių variantas. Žinoma, jei pusė dubenėlio prikrausit įvairiausių priedų, tai pavyks netgi visa soti, gardi ir iki apsivalgymo nuodėminga košė! Čia jau pagal norus. Tad, jei saulė dar neperkepė visų smegenų pusrutulių, kviečiu į virtuvę košės!

Pastabos ir patarimai:
• Virkite, kai norisi lengvų pusryčių. Bet primenu, kad priklausomai nuo pasirinktų priedų kiekio, košė gali būti netgi labai soti.
• Rinkitės savo mėgstamus vaisius ir uogas.
• Košės aš nesaldinu, nes man saldumo užtenka ir nuo vaisių. Jei jaučiate, kad trūksta saldumo, košę pasaldinkite ruduoju cukrumi, medumi, klevų ar agavų sirupu.
• Jei turite daug pieno, tai lengvas būdas jį sunaudoti.
• Išsivirti košę užtruks šiek tiek daugiau laiko, nes naudojamas gana didelis kiekis pieno.
• Aš esu įpratęs, verdant košę, ją nuolat maišyti. Taip apsidraudžiu, kad ji neprisvils. Bet tai daugiau mano įsitikinimas ir noras nei būtinybė.


Ryžių dribsnių košė

Vasara priminė apie save visu savo karščiu! Ir visi lyg išprotėję „užėmė“ vandens telkinius. Juk karšta, tiesa? O kur gali būti geriau, jei ne prie vėsinančio vandens. Mirksti sau ir… Košės košė, ryžių dribsniai, ryžiai, pusryčiai, pienas, dribsniai, vaisiai, uogos European Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 4.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

1l pieno
120g ryžių dribsnių
1arb.š. vanilinio cukraus
¼ arb.š. druskos
mėgstamų vaisių ir uogų

Gaminimo instrukcijos

• Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų ir druską.
• Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies kol beveik užvirs.
• Suberkite ryžių dribsnius ir išmaišykite.
• Sumažinkite ugnį.
• Virkite nuolat maišydami košę kol dribsniai sugers skystį, išbrinks ir pasidarys vidutinio tirštumo košė.
• Išvirtą košę patiekite į dubenėlius ir valgykite su mėgstamais vaisiais ir uogomis.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą