Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Autorius Svajojantis Olandas

„Atvykau ten, kur niekada nebuvau. Mano laivas negrabiai nutūpė ant žemės sukeldamas dulkių debesis. Nors danguje debesų nebuvo… Pūtė ramus, šiltas vėjas ir salsvas gėlių kvapas sklandė ore. Išgirdęs žmonių kalbas apie stebuklingą gėlę, panorau ir aš pamatyti ją. Žmogiškas smalsumas vedė į priekį ir noras pamatyti tai apie ką visi šneka.

Gėlių čia netrūko. Tad akimirką sudvejojau kaip man pavyks ją rasti, nes net nenutuokiau, kur jos ieškoti. Bet žmonių čia taip pat buvo. Ir daugelis iš jų keliavo ta pačia kryptimi.

Ėjau pro žaliuojančias pievas, pro mėlynuojančius vandenis ir kartais girdėjau žmonių kalbas. Visi jie ėjo to pačio tikslo link. Susimąstę ir linksmi. Su džiaugsmo šypsenomis veide ar susirūpinimo kupinais veidais. Jauni ir seni. Visi ėjo ir kažko tikėjosi.

Žmonės ėjo, bet buvo ir grįžtančių… Ir jie kalbėjo. Vieni apie tai, kad tiesą žmonės kalbėjo apie jos grožį. Jų veidai spinduliavo džiaugsmu ir su tuo, mano nekantrumas vis labiau augo. Kiti verkė džiaugsmo ašaromis ir dėkojo Danguj, kad čia atkeliavo. Žmonės tikėjo tuo ką mato, tik negalvojo, kiek stipriai juos paveiks šis įvykis.

Bet buvo ir tokių, kurie grįžo niūriais veidais. Jų akyse matėsi nusivylimas ir pyktis. „Yra ir gražesnių gėlių“, „Paprastas žiedas ir tiek. Niekuo neypatinga“ – kartojo jie.

Ir netikėtai, net nejausdamas aš pats priartėjau netoli stebuklingos gėlės! Prieš akis atsivėrė žaliuojanti pieva lyg vandenynas, vienas palinkęs medis šalia gėlės žiedo. Ir viskas. Daugiau nieko. Bet daugiau nieko ir nereikėjo.

Stebėjau einančius žmones link jos ir pačią gėlę. Nekantravau, kuo greičiau priartėti, kad galėčiau geriau apžiūrėti. Mačiau skirtingus žmones ir kaip skirtingai juos priima gėlė. Vieniems ji atverdavo savo žiedą ir žmonių akyse galėjai pamatyti laimės akimirką. Jie priimdavo tai kaip stebuklą! Kitiems – atvirkščiai. Gėlės žiedas likdavo užvertas. Ir žmonės nesupratę, kiti pikti – nueidavo į šalį piktais žvilgsniais nužvelgdami… Ir tik palinkusio medžio šakos, lyg žmogaus rankos, nutįsdavo šalia gėlės tarsi norėdamos apsaugoti stebuklingą žiedą nuo piktų žvilgsnių ir kalbų… O ji nebyliai glaudėsi lyg trokšdama tos užuovėjos.

Kai po visų stebėjimų, priartėjau šalia stebuklingos gėlės taip arti, kad galėjau pasiekti ranka, gėlė ir toliau sau siūbavo nuo švelnaus vėjo gūsių. Užvertas žiedas pamažu vėrėsi ir su tuo mano akys tik dar labiau plėtėsi nežinodamos ką pamatys. Bet gėlės žiedas šiek tiek prasiskleidęs taip ir liko užvertas…

„Dar ne laikas“ – pagalvojau pats sau. Ir nuėjau tolyn per žaliuojančią pievą lyg vandenynas.“

Istorija apie „Stebuklingą gėlę“

Apie receptą: labai purūs, labai minkšti ir labai skanūs vaniliniai keksiukai, pripildyti citrinų kremo, su minkštu ir puriu grietinėlės – maskarponės kremu nuskraidina iki dangaus! Tai mažas, purus, saldus debesėlis pavirtęs keksiuku! Nuostabiai nuostabūs! Ir prieš juos atsilaikyti labai sunku! Pakylėjantys iki dangaus – tokie yra šie keksiukai. Nemeluoju!
Jau ne vienerius metus šie keksiukai yra TOP‘iniai! Ir jų su džiaugsmu laukia ne tik artimieji, bet ir kiti, kas jų ragavo. Jie tikrai labai skanūs ir nusipelno pačių didžiausių aplodismentų.

Pastabos ir patarimai:
• Citrinų sirupo ir citrinų kremo gali ir likti. Jei visko nesunaudojate, viskas gerai. Citrinų kremą galima valgyti ir vieną.
• Keksiukų kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės.
• Puoškite: pabarstukais, uogomis arba pagal fantaziją.


Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

„Atvykau ten, kur niekada nebuvau. Mano laivas negrabiai nutūpė ant žemės sukeldamas dulkių debesis. Nors danguje debesų nebuvo… Pūtė ramus, šiltas vėjas ir salsvas gėlių kvapas sklandė ore. Išgirdęs žmonių… Desertai saldumynai, desertai, kepiniai, keksiukai, citrinų kremas, citrinos, vanilė, grietinė, jogurtas, miltelinis cukrus, kreminis sūris, maskarponė, grietinėlė European Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 3.7/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

Keksiukams:
180 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. sodos
½ arb.š. druskos
90 g sviesto, kambario temperatūros
150 g cukraus
2 kiaušiniai
170 g grietinės arba tiršto vanilinio jogurto
1 arb.š. vanilės ekstrakto

Sirupui:
100 ml vandens
1 citrinos sultys
2 valg.š. cukraus

Citrinų kremui:
2 citrinos, sultys ir žievelės
100 g miltelinio cukraus
50 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
2 kiaušiniai

Papuošimui:
125 g kreminio sūrio
100 g miltelinio cukraus
½ arb.š. vanilinio cukraus arba esencijos
125 ml plakamosios grietinėlės

spalvoti pabarstukai

Gaminimo instrukcijos

Keksiukai
• Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros.
• Pasiruoškite keksiukų formą ir 12 popierinių keksiukų formelių.
• Į didelį dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
• Atidėkite į šalį.
• Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės.
• Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami masę iki vientisos konsistencijos.
• Supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
• Per kelis kartus suberkite miltus ir išmaišykite.
• Nepermaišykite – maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų.
• Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
• Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai bus iškepę.
• Patikrinkite mediniu pagaliuku: įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
• Išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Sirupas
• Nedideliame puodelyje sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukrų, kol cukrus ištirps.
• Keksiukų paviršiuje peiliu ar nedideliu šaukšteliu išskobkite po duobutę.
• Sulaistykite keksiukų paviršių paruoštu sirupu

Citrinų kremas
• Į prikaistuvį supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite kiaušinius.
• Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės.
• Dėkite prikaistuvį ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami, kaitinkite, kol masė ims tirštėti.
• Neužvirkite!
• Masei sutirštėjus, išjunkite ugnį.
• Paruoštą citrinų kremą atvėsinkite, o tuomet juo pripildykite keksiukuose išskobtas duobutes.

Papuošimas
• Dubenyje suplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės.
• Kitame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų.
• Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišykite į kreminio sūrio masę.
• Perdėkite kremą į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.

• Apibarstykite keksiukus spalvotais pabarstukais ir patiekite.
• Skanaus!

Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė

1 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

1 Komentarų

Palikite atsiliepimą