Rikotos apkepas

Autorius Svajojantis Olandas
Rikotos apkepas

Nenoriu nieko per daug pasakoti ar rašyti, bet šis apkepas NUOSTABUS! Ir, kad ir kiek žodžių sudėčiau į tekstą, tai nieko nekeičia. Gal tik šiek tiek gaila, kad tai tik mano nuomonė ir žmonių, kurie valgė.

Purus kaip debesėlis, minkštas, o kiekvienas kąsnelis tirpstantis burnoje. Nepaprastai skanus. Ir keptas jau ne kartą. Kartotas ir vis dar neatsivalgomas.

Išsikepkit savaitgalį ir mėgaukitės. Paprašykit antros pusės, kad iškeptų 🙂 Mėgaukitės ryte lovoje ar prie pusryčių stalo. Bet jis to vertas. Kaip ir Jūs 🙂

Apkepas su rikota

Apie receptą: nuostabus rikotos apkepas. Labai labai skanus. Purus it debesėlis!

Pastabos ir patarimai:
• Kiaušinių trynius ir baltymus būtina atskirti. Taip pavyks iškepti purų ir burnoje tirpstantį apkepą.
• Baltymus naudokite kambario temperatūros.
• Baltymus BŪTINAI plakite švariame ir sausame inde! Plakimo šluotelė taip pat turi būti švari ir sausa. Taip pat jokiu būdu į baltymus negali patekti trynio!
• Baltymų nereikia išplakti iki labai labai tvirtų ir standžių putų. Išplakta masė turi laikyti formą, bet tuo pačiu būti minkšta.
• Kepimas žemoje temperatūroje apkepui neleis per daug ir per greitai iškilti ir sutrūkinėti. Jei vis dėlto taip nutiko galite dar šiek tiek sumažinti temperatūrą. Bet kokiu atveju skoniui tai įtakos neturės 🙂
• Razinų galite ir nenaudoti, jei nemėgstate.
• Razinas mėgstu nuplauti ir palaikyti vandenyje. Tuomet jos būna minkštesnės ir bent jau man skanesnės 🙂
• Kartais razinas sumaišau su žiupsneliu miltų ar krakmolu. Tokiu būdu razinos nesukrenta į kepimo indo apačią.
• Razinas galima sumaišyti su bendra mase arba supilti pusė paruoštos masės, apibarstyti razinomis ir supilti likusią masę.
• Kepimo indą galima sutepti sviestu ir pabarstyti manų kruopomis, džiūvėsėliais arba kukurūzų miltais.
• Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės. Prisiderinkite pagal ją.

Rikotos apkepas su razinomis

Rikotos apkepas

Rikotos apkepas

Nenoriu nieko per daug pasakoti ar rašyti, bet šis apkepas NUOSTABUS! Ir, kad ir kiek žodžių sudėčiau į tekstą, tai nieko nekeičia. Gal tik šiek tiek gaila, kad tai tik… Apkepai rikotos apkepas, apkepas, rikotos sūris, rikota, kukurūzų krakmolas, kiaušiniai, pusryčiai, razinos, grietinė, vanilės pasta European Atsispausdinti
Porcijos: 6 porcijos Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

500 g rikotos sūrio
4 vidutiniai kiaušiniai
80 g grietinės
70 g cukraus
30-40 g kukurūzų krakmolo
½ arb.š. vanilės pastos
žiupsnelis druskos
razinų (pasirinktinai)

Gaminimo instrukcijos

• Orkaitę įkaitinkite iki 160-170°C temperatūros (režimas viršus+apačia).
• Kvadratinę 20x20 cm dydžio formą ištepkite sviestu ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
• Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Apvoliokite su žiupsneliu miltų ar kukurūzų krakmolu.
• Į plakimo indą (antgalis mentelė) sudėkite rikotą, trynius, grietinę, suberkite cukrų ir įpilkite vanilės pastos.
• Viską maišykite lėtu greičiu, kol ingredientai susijungs iki vientisos masės.
• Suberkite kukurūzų krakmolą ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
• Į kitą indą (antgalis šluotelė) supilkite kambario temperatūros baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki minkštų, bet standžių putų (plakti iki labai tvirtų putų nereikia!).
• Išplaktus baltymus, per kelis kartus, silikoninės mentelės pagalba, atsargiai įmaišykite į bendrą masę.
• Paruoštą masę supilkite į formą ir pašaukite į orkaitę kepti apie 45-60 minučių.
• Skanių akimirkų! 🙂

Rikotos apkepas

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą