Dar vienas tobulas duetas desertų pasaulyje-matcha ir avietės. Manau, abu skoniai turi savo „charakterį“. O aš juos pabandžiau sujungti ir tuo pačiu pasiūlyti dar vieną idėją Jūsų šventėms 🙂
Šiek tiek skubėjimo, šiek tiek abejonių… Bet, manau, pavyko visa tai sujungti į lengvą ir subtilų desertą, kuris gali patikti ir Jums. Žinoma viskas galėjo apsiriboti tik vanilės skoniu ir aromatais, nes tokia idėja taip pat galėtų būti. Bet padariau, kad būtų šiek tiek įdomiau.
Ar įdomiau ir skaniau? Čia jau galite nuspręsti tik paragavę 🙂
Apie receptą: lengvas, kreminis desertas. Matcha sluoksnis švelnaus ir subtilaus skonio. O aviečių sluoksnis papildo savo uogiškomis natomis.
Pastabos ir patarimai:
• Masę kaitinkite iki 80° temperatūros ir pasistenkite neužvirti, kad išsaugotumėte naudingąsias medžiagas. Tam geriausiai tinka kontaktinis termometras. Bus lengviau ir paprasčiau.
• Jei neturite, galite nenaudoti nei matcha miltelių, nei liofilzuotų uogų miltelių. Bus vanilinis desertas 🙂
• Masė stingsta gana ilgai, tad turėkite kantrybės.
• Nesupilkite per karšto II sluoksnio ant I sluoksnio. Kitu atveju viskas pradės tirpti.
• Prieš ragaujant, rekomenduoju, bent pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje. Sluoksniai bus švelnesnio skonio.
• Man pavyko pagaminti 3 stiklines. Jei Jūsų stiklinės, taurės ar kiti indeliai mažesni, desertą galima padalinti mažesnėmis porcijomis.
• Cukraus kiekį pasireguliuokite pagal save.
Ingredientai
Matcha sluoksniui:
180 g grietinėlės
80 g pieno
20-30 g cukraus
1 arb.š. matcha miltelių
4 g želatinos
25 g vandens
½ arb.š. vanilės pastos
Aviečių sluoksniui:
180 g grietinėlės
80 g pieno
20-30 g cukraus
1 arb.š. liofilizuotų aviečių miltelių
4 g želatinos
25 g vandens
½ arb.š. vanilės pastos
Gaminimo instrukcijos
Matcha sluoksnis.
• Želatiną užmerkite labai šaltame vandenyje ir palikite išbrinkti.
• Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, pieną, vanilės pastą, suberkite cukrų, matcha miltelius, viską išmaišykite ir pakaitinkite iki 80° temperatūros.
• Sudėkite išbrinkusią želatiną ir viską gerai išmaišykite.
• Paruoštą masę supilkite į stiklines.
• Leiskite sluoksniui sustingti (mažiausiai valandą).
Aviečių sluoksnis.
• Želatiną užmerkite labai šaltame vandenyje ir palikite išbrinkti.
• Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, pieną, vanilės pastą, suberkite cukrų, aviečių miltelius, viską išmaišykite ir pakaitinkite iki 80° temperatūros.
• Sudėkite išbrinkusią želatiną ir viską gerai išmaišykite.
• Paruoštą masę supilkite į stiklines.
• Leiskite sustingti sluoksniui.
• Viršutinį sluoksnį apibarstykite liofilizuotų aviečių milteliais, papuoškite avietėmis ar pagal fantaziją.
• Skanaus!