Jau minėjau kaip man patinka tiramisu. Tas skonis, aromatai ir tekstūros. Švelnūs skoniai, kurie priverčia mėgautis kiekvienu kąsneliu. Man tai tikrai vienas skaniausių desertų. Ir ne vienu receptu jau esu pasidalinęs (tiramisu ir tiramisu II . Receptais, kurie pavyko, patiko ir laiko patikrinti.
Ir neatsispyręs šiai pagundai, šįkart noriu pasidalinti šiek tiek kitokia šio deserto versija. Nes taip smagu ragauti naujus skonius ir jų derinius, kurie yra ne mažiau skanūs už originalą.
Tiramisu su sausainių kremu ir sviestiniais sausainiais.
Visą laiką gaminau gana įprastą variantą. Savoiardi sausainiai (arba kitaip mums žinomi kaip damų piršteliai) išmirkyti kavos ir romo sirupe ir maskarponės kremas. Tačiau, kai „Assorti“ pasiūlė panaudoti sviestinius sausainius, aš žiūrėjau gana skeptiškai. Ar tikrai derės? Ar bus skanu? Patys sausainiai nepaprastai aromatingi, trapūs ir skanūs. Bet deserte? Tačiau man kilo idėja prie šių sausainių priderinti ir papildomai kremą pagardinti sausainių kremu. Ir galiu pasakyti, kad skonis NUOSTABUS! Labai švelnu, labai skanu ir tiramisu versija, kuri tikrai nepaprastai patiko.
Kviečiu ir Jus išbandyti šį tiramisu. Arba išsisaugokite receptą artėjančioms šventėms… 🙂
Apie receptą: labai švelnus ir purus kremas. Sviestiniai sausainiai išmirkyti kavoje puikiai dera, o maskarponės kremas pagardintas sausainių kremu sukuria dar švelnesnius skonius. Labai skani, nors ir šiek tiek kitokia tiramisu versija.
Pastabos ir patarimai:
• Kremas yra labai purus. Jei norite, galite naudoti tik vieną kiaušinio baltymą.
• Sausainių nemirkykite labai ilgai. Tik kelias sekundes. Kitu atveju sausainiai per daug išmirks ir nebus taip skanu.
• Neperplakite kremo. Kitu atveju, desertas bus sugadintas. Maskarponė nemėgsta ilgo plakimo.
• Atskirdami baltymus nuo trynių, būkite ypatingai dėmesingi. Negali patekti jokio trynio! Taip pat indai, šluotelės ir visa kita prie ko liesis baltymas turi būti ypatingai sausi ir švarūs. Jei pateks bent lašelis vandens, baltymų neišplaksite. Jei prieš tai naudojote indus ir atrodo, kad viską švariai nuvalėte ir neliko vandens likučių po plovimo, vis tiek būkite labai atidūs. Tai labai svarbu.
• Baltymus plakite kambario temperatūros.
• Kavos sirupo atliks, bet galite sunaudoti kur nors kitur.
Ingredientai
250 g maskarponės sūrio
150 g sviestinių sausainių
150 g paruoštos stiprios kavos
40-50 g sausainių kremo „Biscoff“
30-40 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
5 valg.š. tamsaus romo
kakavos
Gaminimo instrukcijos
• Trynius išplakite su cukraus pudra, kol masė pabals.
• Sudėkite maskarponės sūrį, sausainių kremą ir viską gerai išplakite iki vientisos masės.
• Supilkite 1 valg.š. tamsaus romo ir dar kartą gerai išmaišykite.
• Atskirame inde išplakite baltymus iki standžių, tvirtų putų.
• Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į bendrą masę.
• Jau paruoštą kavą sumaišykite su 5 valg.š. tamsaus romo.
Susluoksniuokite desertą.
• Sviestinius sausainius labai trumpam merkite į kavą ir įdėkite į stiklinės dugną.
• Ant viršaus uždėkite pora šaukštų paruošto kremo, apibarstykite kakava ir taip kartokite, kol sunaudosite visus sausainius ir visą kremą.
• Paruoštą desertą uždenkite maistine plėvele ir kelioms valandoms ar per naktį palikite šaldytuve, kol skoniai susigers ir susimaišys.
• Prieš patiekiant desertą apibarstykite kakava ir papuoškite sviestiniu sausainiuku.
• Skanaus!
Receptas sukurtas su „Assorti”
#reklama