Pikantiški belgiški vafliai

Autorius Svajojantis Olandas
belgiški vafliai

Virtuvė – ta stebuklinga vieta, kur gimsta skaniausi skonių deriniai, kur eksperimentai virsta skaniais atradimais, kur susipina žmonių gyvenimai. Ne veltui Gerduva skyrė šį mėnesį „Jūsų stalo istorijoms“.

O prie stalo susijungia tiek daug gyvenimų ir mūsų visų istorijų. Ir nors vasarą paliekame už nugaros, bet galima ir toliau drąsiai žengti į vis labiau artėjantį rudenį. Į rudenį, kuris pasitiks mus naujomis savo istorijomis…

O aš tik galiu pasakyti, kad ir toliau būsiu čia. Rečiau ar dažniau, bet vis tiek pasistengsiu. Su savo skoniais, su senais ir laiko patikrintais receptais, su atradimais ar net nusivylimais. Ir toliau kursiu savo istorijas. Tikiuosi ir Jūs būsite čia.

Taigi…

Įdomaus artėjančio rudenio… 🙂

Apie receptą: traškūs išorėje ir minkšti viduje. Ką tik ištraukti iš keptuvės skleidžia tą lengvą traškėjimą, kurio taip tikiesi. Tik nepalikite ilgam, nes gana greitai praranda tą savo žaismingą skambesį. O valgykite su mėgstamais priedais, nes fantazijai ribų nėra. Skanūs, sotūs ir puikiai tinkantys pusryčiams ( ir ne tik! ).

Pastabos ir patarimai:
• Kaip ir visi vafliai, jie labai greitai prarandą savo traškėjimą. Nesudėkite visko į vieną, didelę vaflių stirtą, o kiekvieną iškeptą vaflį palikite ant grotelių. Taip ilgiau išsaugosite traškumą.
• Nežinau, ar čia koks nors atradimas, ar kas. Bet vaflių tešla palaikyta per naktį, suteikia vafliams daugiau traškumo. Gal tešla labiau subręsta – nežinau. Ir negaliu tiksliai atsakyti. Bet kepiau tiek saldžius, tiek nesaldžius ir man šis būdas pasiteisino.

Vafliai

belgiški vafliai

Pikantiški belgiški vafliai

Virtuvė – ta stebuklinga vieta, kur gimsta skaniausi skonių deriniai, kur eksperimentai virsta skaniais atradimais, kur susipina žmonių gyvenimai. Ne veltui Gerduva skyrė šį mėnesį „Jūsų stalo istorijoms“. O prie… Blynai, lietiniai, vafliai vafliai, belgiški vafliai, nesaldu, receptas, sūris, pusryčiai, kefyras European Atsispausdinti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

270 g kefyro
140 g miltų
80 g sūrio
50 g sviesto
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. sodos
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų

Gaminimo instrukcijos

• Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius.
• Supilkite kefyrą ir dar šiek tiek paplakite.
• Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir pipirus.
• Suberkite miltų mišinį į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
• Supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir išmaišykite.
• Galiausiai suberkite smulkiai tarkuotą sūrį ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
• Belgiškų vaflių keptuvę įkaitinkite pagal instrukcijas.
• Dėkite po 2-3 valgomus šaukštus tešlos į keptuvę ir kepkite, kol apskrus.
• Iškepusius vaflius perkelkite ant grotelių.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Gerduva“

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą