Pusryčių idėja. Arba, kai nėra ką valgyti.
Kartais taip jau būna, kad vaikštau iš kampo į kampą, varstau šaldytuvo dureles, o ko noriu ir pats gerai nežinau. Tada lyg nerami siela klaidžioju po namus ir svarstau amžiną klausimą „Tai ką čia dabar suvalgyti?“. Košės nenoriu, blynų nenoriu, granola jau seniai sukramsnota, sumuštiniai neįdomu… Bet pala? O gal tikrai sumuštiniai? Lengva, paprasta ir galvoti per daug nereikia.
Sugalvojau, tai sugalvojau. Bet duonos nėra anei sudžiūvusio kriaukšlelio! Į parduotuvę, tai jau tikrai neisiu! Bet gal verta pasidairyti po spinteles kas galėtų bent jau atstoti duoną? Ir bingo! Kur buvę, kur nebuvę prieš akis pasirodė gyvenimo užmiršti trapučiai. Juk tinka? Tinka! (sužinojau tik paragavęs, kad tinka!).
O visa kita prasidėjo visiška improvizacija. Užsitepiau humuso, pasipjausčiau ridikėlių, pomidoriukų, išsikepiau kiaušinį „sunny side up“ , pabarsčiau šviežiai maltais pipirais ir Maldon druska. Ir lyg to dar būtų negana viską vainikavo žalumynai: maži ir dailūs daigeliai. Maistingi, skanūs, kvapnūs ir pilni geriausių vitaminų! Juos man parūpino „Garbanoti žalumynai“. Ir nors vasara pilna kitų įvairių skonių, bet jiems tiesiog negalima atsispirti! Juk visa tai ne tik skonis, bet ir grožis akims!
Tai kaip? Ar bent jau panašų į labai šiuolaikišką sumuštinį? O gal visa tai toli nuo klasikos?…
Ingredientai
Reikės:
Trapučių
Kiaušinių
Humuso
Daigų (mano iš „Garbanoti žalumynai“)
Pomidoriukų
Ridikėlių
Druskos
Pipirų
Gaminimo instrukcijos
• Trapučius aptepame humusu.
• Ant silpnos ugnies ištirpiname ghee sviestą (keptuvė neturi stipriai įkaisti).
• Įmušame kiaušinį ir kepame, kol baltymas sutvirtės, o trynys dar liks skystas.
• Iškeptą kiaušinį uždedame ant trapučio, apibarstome druska ir pipirais, supjaustome daržoves ir viską patiekiame lėkštėse. Papuošiame daigeliais ir nepamirštame jų suvalgyti.
• Skanių ir maistingų pusryčių! (o gal ne tik?)
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Garbanoti žalumynai”