Ir kas taip mėgsta šokoladinius kepinius, kad negali atsispirti sodriems šokolado skoniams? 🙂 Labai seniai kepiau braunį, šis pavyko toks skanus, kad viską užsirašiau, jog nei viena detalė nepasimirštų.
O gal skanus todėl, kad seniai kepiau? 🙂
Taip norėjau paragauti, kad net nelaukiau, kol atvės! Valgiau dar šiltą (ko niekada nesu daręs!) ir turėjau valdytis, kad nesuvalgyčiau dar bent vieno gabaliuko.
Šokoladas labai dera kartu su apelsinu, tad įtarkavęs žievelės tikrai džiaugiausi tokiu savo pasirinkimu. Nepaprastai skaniai viskas suderėjo, o apie tą malonų aromatą net nereikia žodžių…
Skanus, saldus, sodrus ir kvepiantis apelsinais… Tas maskarponės sluoksnis švelniai tirpsta burnoje. Ir lyg atsvara šokolado skoniams sušvelnina jo intensyvumą. Dar subtilesniam skoniui išgauti ir deserto užbaigimui, žiupsnelis druskos užbaigia visą deserto skonių kelionę burnoje…
Skanu. Ir dar būtinai kartosiu!… 🙂
Apie receptą: mažas gabaliukas ir širdis laiminga iki dangaus 🙂 Saldus, bet tuo pačiu toks subalansuotas. Maskarponės sluoksnis tirpstantis burnoje ir labai švelnus. Galėtų jo ir nebūti, bet jis čia labai skaniai dera su šokoladinėmis natomis. O pasklidus visiems šokolado ir apelsino aromatams namai prisipildo tokių kvapų, kad galima išeiti iš proto. Žinoma tik iš malonumo… 😉
Pastabos ir patarimai:
• Naudokite kokybišką juodąjį šokoladą. Bet kokiu atveju bus skanu, bet tai tikrai turi įtakos.
• Rinkitės šokoladą su daug kakavos procentų. Kuo jų daugiau, tuo šokoladas intensyvesnio skonio.
• Neperkepkite! Tai labai svarbu. Kitu atveju turėsite paprasčiausią pyragą. Gal ir bus skanu, bet skonis ir pojūčiai tikrai skirsis.
Ingredientai
Braunio masei:
130 g rudojo cukraus
110 g juodojo šokolado
110 g sviesto
2 vidutinių kiaušinių
50 g miltų
1 apelsino žievelės
¼ arb.š. druskos
Maskarponės sluoksniui:
250 g maskarponės sūrio
40 g cukraus
1 vidutinio kiaušinio
½ apelsino žievelės
1/5 arb.š. druskos
Gaminimo instrukcijos
• Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros.
• Pasiruoškite 20x20 cm dydžio kepimo skardą. Ją išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį.
• Į indą sudėkite sviestą ir šokoladą. Įtarkuokite apelsino žievelę.
• Indą statykite ant garų vonelės ir viską pakaitinkite virš garų, kol sviestas ir šokoladas ištirps.
• Indą nukelkite nuo garų vonelės ir suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite.
• Pamažu supilkite kiaušinius ir šluotelės pagalba lengvai išmaišykite iki vientisos masės.
• Suberkite miltus ir lengvai išmaišykite, kol viskas susijungs.
• Maždaug 2/3 tešlos supilkite į kepimo formą.
• Ant viršaus supilkite maskarponės sūrio masę ir sudėkite likusią dalį tešlos ant viršaus.
• Iešmelio ar kito įrankio pagalba sumaišykite abi mases.
• Kepkite apie 30-35 minutes.
• Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
• Supjaustykite gabalėliais ir skanaukite 🙂
• Į kombaino indą (antgalis mentelė) sudėkite maskarponės sūrį, suberkite cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir įtarkuokite apelsino žievelę. Viską išmaišykite iki vientisos masės.