Silkė su mėlynėmis ir šilauogėmis | Sumuštiniai su silke, ridikėlių daigais, kanapių sėklomis ir juoda duona su saulėgąžomis

Autorius Svajojantis Olandas

Vakar snigo!… Ir taip! Vis dar vasara… Bent jau šiuo metu! Keista, tiesa? Tai parodo, koks oras gali būti permainingas ir nenuspėjamas. Nors tai žino tikriausiai visi ir ne kartą yra tuo įsitikinę!

Ir ne! Dar ne žiema! Iškritus sniegui susimaišiusiam su lietum, nepuoliau gaminti 12 patiekalų Kūčių stalui! Silkė – gana retai atsirandantis patiekalas ar užkandis ant mano stalo. Net nežinau kodėl? Skanu. Bet nei per dažnai perku, nei gaminu. Tikriausiai per žiemos šventinį laikotarpį tiek atsivalgau, kad nelabai ir norisi. Arba ji taip siejasi su šventėmis, kad tik per jas ir gaminu. Tačiau…

… kartais būna ir išimčių! Praėjusį savaitgalį taip norėjosi silkės, kad net du vakarus iš eilės važiavome jos nusipirkti! Ir net ne dieną, o jau vakare! Nes, kai norisi sūrumo, tai jau niekas nesustabdys! Ir tai yra užkrečiama, nes, kai matai skaniai valgančius kitus, nejučiomis ir pats užsimanai!

Taigi… Ir nors galime būti ramūs dėl žiemos, kuri dar nežada pasirodyti. Ei, juk dar vasara! Pasidžiaukime ja! Bet silkės patiekalai gali atsidurti ant Jūsų stalo, nes VIČI surengė konkursą, kuriame galima laimėti išskirtinio dizaino lentelę ir 40 eurų vertės VIČI produktų. Ir jame nusprendžiau sudalyvauti ir aš!

Galvojau, ką įdomaus būtų galima pagaminti… Turėjau du variantus ir iš vieno jų „gimė“ silkė su mėlynėmis ir šilauogėmis. Pati idėja tikriausiai kilo iš „kažkur kažką mačiau ir patiko“. Maniau, labai nustebinsiu, nes tikrai niekas nieko panašaus dar negamino. Bet kur tau!…

Kai Kristina keliauja su šaukštu aplink pasaulį, gali nustebinti ne tik skaniais, bet ir originaliais receptais. Daugybė įdomių istorijų slepiasi jos receptų lobynuose. Taip galima ne tik gaminti, bet ir labai daug sužinoti apie pačius receptus ir jų istoriją. Tad, jei norite sužinoti daugiau, užsukite… O aš dalinuosi savo recepto versija ir skaniais sumuštiniais su silke. Nes, jei gaminti, tai, kad būtų #SkanuIšKarto

Patį receptą sugalvojau šiek tiek pakeisti pagal save. Kai ką pridėjau, kai ko atsisakiau. Jei įdomu, galite išbandyti ir originalų receptą ir nuspręsti, kuris labiau patiks. O gal išbandysite ir įnešite savo skonių. Taip pat kviečiu paskaityti mano pastabas ir patarimus po receptais ir pasirinkti Jums labiausiai tinkantį variantą.

Apie receptus: toks silkės paruošimo būdas gali šiek tiek nustebinti ir atbaidyti. Bet nereikia išsigąsti, nes viskas čia labai dera! Lengvas saldumas ir uogiškas skonis persipina su sūrumu, kurio galvojau gali pritrūkti, nes į receptą papildomai nededama druskos. Bet bent jau man jos užteko nuo pačios silkės.

Apie silkę:

  • Aš naudojau ne juoduosiu serbentus, bet mėlynes ir šilauoges. Uogų naudojau daugiau nei originaliame recepte.
  • Jei norite ryškesnės spalvos, rinkitės vien tik mėlynes. Arba jas visas sutrinkite, o šilauoges palikite sveikas. Aš dėl uogų dydžio ir struktūros rinkausi skirtingas uogas.
  • Jei nemėgstate, raudonujų svogūnų nedėkite. Jie per parą laiko nesuminkšėja ir išlaiko savo traškumą, kas kitiems gali nepatikti. Kitas variantas – rinkitės silkę jau su svogūnais. VIČI turi ir tokios silkės.
  • Aš silkę puošiau petražolėmis.

Apie sumuštinius:

  • Rinkitės savo mėgstamą duoną, bet man duona su saulėgrąžomis labai derėjo.
  • Nepadauginkite padažo, kad duona neprisigertų ir neištežtų.
  • Pirmą kartą paragavau ridikėlių daigų. Man skonis buvo per aštrus. Nepatiko. Labai graužė gerklę. Tad atsargiai! Geriau rinkitės kitus daigus, ne tokio intensyvaus skonio.
  • Kanapių sėklas galima ir pakepinti, jei tik norisi. Aš šį kartą rinkausi paprastesnį variantą ir tiesiog pabarsčiau ant sumuštinio.


Silkė su mėlynėmis ir šilauogėmis | Sumuštiniai su silke, ridikėlių daigais, kanapių sėklomis ir juoda duona su saulėgąžomis

Vakar snigo!… Ir taip! Vis dar vasara… Bent jau šiuo metu! Keista, tiesa? Tai parodo, koks oras gali būti permainingas ir nenuspėjamas. Nors tai žino tikriausiai visi ir ne kartą… Silkė silkė, uogos, mėlynės, šilauogės, raudonieji svogūnai, užkandis, grietinė, graikiškas jogurtas, juoda duona, saulėgrąžos, kanapių sėklos, sumuštiniai, ridikų daigai European Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

2 silkių puselės
100g grietinės
100g graikiško jogurto
75g mėlynių
65g šilauogių
20g (1valg.š.) agavų sirupo
½ raudonojo svogūno
¼ arb.š. pipirų (arba pagal skonį)
saujelė krapų

Sumuštiniams ( vienam sumuštiniui ):

1 riekės juodos duonos su saulėgrąžomis (arba tokios, kokią mėgstate)
1 valg.š. silkės su mėlynėmis ir šilauogėmis
Ridikėlių daigų (pagal norus)
Kanapių sėklų (pagal norus)

Gaminimo instrukcijos

Silkei:

• Silkę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
• Mėlynes ir šilauoges suberkite į indą, kuriame gaminsite padažą.
• Dalį uogų sutrinkite šakute, kad išleistų savo sultis ir suteiktų padažui spalvą.
• Agavų sirupą užpilkite ant uogų.
• Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
• Grietinę ir graikišką jogurtą sumaišykite su uogomis, smulkintais krapais, raudonuoju svogūnu ir pipirais.
• Į padažą sudėkite silkės gabaliukus ir išmaišykite.
• Uždenkite ir šaltai laikykite mažiausiai parą.
• Per tą laiką, porą kartų silkę pamaišykite.
• Prieš patiekdami, paruoštą silkę, perdėkite ją į serviravimo indą ir pagal skonį papuoškite.

Sumuštiniui ( 1 porcija ):

• Ant juodos duonos išdėliokite silkės gabalėlius su uogomis ( nepadauginkite padažo, kad duona neprarastų savo formos).
• Uždėkite ridikėlių daigų.
• Pabarstykite kanapių sėklomis.
• Viskas! Sumuštinis pagamintas.
• Skanaus!

Recepto šaltinis: idėją pamačiau Su šaukštu aplink pasaulį

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą