Turkiški kiaušiniai (Çılbır)

Autorius Svajojantis Olandas
Turkiški kiaušiniai

Turkiški kiaušiniai (Çılbır). Kai pirmą kartą juos pamačiau, mane nustebino šis derinys. Valgau kiaušinius. Mėgstu ir jogurtą. Bet kiaušinių ir jogurto sąjunga vienoje vietoje, tai skambėjo lyg valgyčiau mėsos kotletą ir dar užsikąsčiau tortu. Suderinama sunkiai ir kažin, ar skanu… Bet labai gerai, kad aš neturiu nusistatymo prieš maistą ir drąsiai bandau ir ragauju. Ir visiems visada sakau, kad bent jau paragauti visada galima, o vėliau jau galima nuspręsti patinka ar ne 🙂

Šiuos kiaušinius gaminau jau labai seniai. Įamžinta viskas taip pat seniai. Tik kodėl visa tai dar neišvydo dienos šviesos, aš negaliu atsakyti. Galbūt dėl to, kad viskas čia gana paprasta ir didelės sensacijos nei pasakysiu, nei parašysiu. Visi gamino, gamina toliau, o aš tik dar kartą pabandysiu prisiminti skonį.

Ir, kadangi jau pavasaris, tai verta viską traukti į dienos šviesą, tiesa? 😉

Kiaušiniai su jogurtu

Apie receptą: nors turiu pripažinti, kad šis derinys mane šiek tiek stebina, bet tai nereiškia, kad nėra skanu. Gaivu, šiek tiek aštru, pikantiška ir subtilu. Šalta, šilta… Bet kažkokiu būdu skaniai viskas suskamba. Galiu tik pasakyti, kad išbandyti verta.

Pastabos ir patarimai:
• Naudoju sviestą ir aliejų, nes man labiau patinka toks derinys. Sviestas mažiau atsparus karščiui, o naudojamas aliejus šiek tiek labiau viską suderina. Bet visada galite rinktis kaip Jums patinka labiau. Galite naudoti tik sviestą, nes vis dėlto mums reikalingas tas stipresnis pakaitinimas, kad atsiskleistų sviesto aromatai. Svarbu tik nesudeginti.
• Prieskonių kiekį galite pasiderinti pagal save. Jei mėgstate aštriau, galite naudoti daugiau. Aš nelabai mėgstu aštrų maistą, tai nepersistengiu. Todėl ir aitrios paprikos dribsnius naudoju saikingai. Juos galite naudoti kepinant su sviestu ir aliejumi arba galite užbarstyti ant jau paruošto maisto.
• Ruošiant tokiu būdu kiaušinius, svarbu:
1. Kad vanduo nekunkuliuotų, o tik ramiai virtų.
2. Padaryti vandenyje sūkūrį. Tokiu būdu baltymas apsisuks aplink trynį ir turėsite dailų kiaušinį.
3. Taip pat kiaušinius iš pradžių įmušu į dubenėlį, o tik vėliau perkeliu į puodą. Pasistenkite kiaušinius įleisti kuo arčiau vandens.
4. Ir žinoma nepervirkite kiaušinių! Vidus turi būti dar skystas.

Turkiški kiaušiniai

Turkiški kiaušiniai (Çılbır)

Turkiški kiaušiniai (Çılbır). Kai pirmą kartą juos pamačiau, mane nustebino šis derinys. Valgau kiaušinius. Mėgstu ir jogurtą. Bet kiaušinių ir jogurto sąjunga vienoje vietoje, tai skambėjo lyg valgyčiau mėsos kotletą… Kiaušinių patiekalai kiaušiniai, graikiškas jogurtas, paprikos milteliai, pusryčiai, prieskoniai, sviestas European Atsispausdinti
Porcijos: 1 porcija Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

2 kiaušinių
200 g graikiško jogurto
1 česnako skiltelės
1 arb.š. citrinos sulčių
šviežių arba džiovintų krapų (savo nuožiūra)
15 g aliejaus
15 g sviesto
½ arb.š. rūkytos paprikos miltelių
¼ arb.š. aitrios paprikos miltelių
¼ arb.š. druskos
¼ arb.š. pipirų
¼ arb.š. aitrios paprikos dribsnių (pasirinktinai)

Gaminimo instrukcijos

• Į jogurtą įspauskite česnako skiltelę, citrinos sultis, suberkite krapus ir viską išmaišykite.
• Viską sudėkite į dubenėlį.

• Plačiame puode užvirkite vandenį. Sumažinkite ugnį, kol vanduo nurims ir neburbuliuos.
• Vandenyje, šaukšto pagalba, padarykite sūkurį.
• Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinį ir jį atsargiai įleiskite į sūkurio vidurį. Tą patį padarykite su kitu kiaušiniu.
• Virkite apie 2-3 minutes.
• Kiaušinius ištraukite, leiskite nuvarvėti ir patiekite ant jogurto.

• Į keptuvę sudėkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Ištirpinkite.
• Suberkite paprikos miltelius ir dribsnius (jei naudosite) ir viską pakaitinkite, kol prieskoniai paskleis aromatą (apie kelias minutes).
• Viską apipilkite paruoštu padažu, apibarstykite druska ir pipirais.
• Skanaus!

Turkiški kiaušiniai  (Çılbır)

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą