Brinkinta avižinių dribsnių košė su moliūgais ir graikiniais riešutais

Autorius Svajojantis Olandas

Vis kartoju kaip man viskas patinka iš moliūgo! Arba ten, kur jis atsiduria… (nors gal aš čia apie vieną ir tą patį?). Deja… Bet šiais metais nespėju su moliūgų sezonu! Visko tiek daug ir visko taip noooriu! O gaminti noriu! Ir ragauti noriu! Tik arba laikas „išdavikas“ kaltas, arba moliūgų vietą užima kiti kepiniai ir patiekalai…

Liūdi… Mano vargšai moliūgai tyliai kamputyje, nes… dabar gi badmetis! Moliūgų nebus! Reikia pirkti! Ir tiek, kad užtektų viskam! Sriuboms, kurių bus ne viena! Skaniems pyragams ir minkštiems keksams ir keksiukams. Žinoma tortams (nes kaip gi be jų!). Dar ne pro šalį būtų vienas kitas troškinys. Tad prisipirkau ir su mintimi, kad kaip pašėlęs gaminsiu viską iš jų! Deja… Realybė šiek tiek kitokia.

Nėra nei badmečio. Nėra nei stebuklingų 24 valandų, kurios lėtai eina tik man (nes juk kitiems jos pralekia akimirksniu!) ir galiu ramiai ir atsipūtęs spėti visur! Nėra ir tiek valgytojų, kad galėčiau visus vaišinti! (per prievartą juk neįgrūsiu į burną!) (o gal pabandyti, a?)

Tad nenustebkit, jei moliūgų sezonas bus pasibaigęs, o aš vis dar dalinsiuosi receptais su moliūgais! Būsiu nepopuliarus ir nepaisysiu sezono! Na, nebent tyliai ir ramiai viskas bus suvalgyta nuo pašalinių akių… Juk gali būti ir taip!

Bet, jei ir Jūs šį sezoną žadat būti nepopuliariai madingi žmonės, tai aš už Jus!

Apie receptą: kitoks pusryčių ir avižinės košės paruošimo būdas, tačiau ne mažiau skanus. Prieskonių aromatai puikiai papildo ir suteikia šildančio jaukumo jausmą. Tad viduje atsiranda noras dar ilgiau mėgautis ramiais ir skaniais pusryčiais.

Pastabos ir patarimai:
• Puikiai tinka neturintiems laiko. Iš vakaro pasiruoškite, o ryte turėsite naudingos ir maistingos košės.
• Valgykite tiek šiltą, tiek šaltą.
• Originaliame recepte naudojami 3 valg.š. medaus. Aš naudojau tik 1 valg.š. ir saldumo man užteko. Jūs saldumą derinkite pagal save.
• Riešutus naudokite tokius, kuriuos labiausiai mėgstate.


Brinkinta avižinių dribsnių košė su moliūgais ir graikiniais riešutais

Vis kartoju kaip man viskas patinka iš moliūgo! Arba ten, kur jis atsiduria… (nors gal aš čia apie vieną ir tą patį?). Deja… Bet šiais metais nespėju su moliūgų sezonu!… Košės pusryčiai, košė, moliūgas, tyrė, avižiniai dribsniai, pienas, graikiškas jogurtas, medus, prieskoniai, graikiniai riešutai European Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Ingredientai

Košei:
1 stiklinės (120-140g) stambių avižinių dribsnių
1stiklinės (250ml) pieno
¾ stiklinės (190ml) graikiško jogurto
¼ stiklinės (55g) moliūgų tyrės*
1 valg.š. medaus
½ arb.š. malto cinamono
¼ arb.š. malto muskato
¼ arb.š. malto imbiero
1 arb.š. vanilinio cukraus
¼ arb.š. druskos

Patiekti:
saujelės mėgstamų riešutų
medaus

Gaminimo instrukcijos

Košė:
• Dubenyje sumaišykite visus produktus: avižinius dribsnius, pieną, graikišką jogurtą, moliūgų tyrę, medų, cinamoną, muskatą, imbierą, vanilinį cukrų ir druską.
• Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
• Kitą dieną išimkite košę iš šaldytuvo.
• Patiekite ją šaltą arba, jei norite, porą minučių pašildykite virš vidutinio dydžio ugnies.

Patiekimas:
• Patiekite su mėgstamais riešutais ir medumi.

*Moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas ir šiek tiek patepkite aliejumi. Dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Tai gali trukti apie 45 – 50 minučių. Bet visada galite patikrinti šakutės pagalba. Jei šakutė lengvai įsminga į moliūgo gabalėlius – viskas, moliūgas iškepė. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės.
Jei norite ir, jei reikia tirštesnės moliūgo tyrės, galite į kiaurasamtį, ištiestą marlės audeklu, sudėti jau sutrintą moliūgo tyrę ir leisti per naktį nuvarvėti skysčiui.

Recepto šaltinis: Saulėtos virtuvės „Pusryčių knyga“ 149psl.

2 Komentarai
0

Jums taip pat gali patikti

2 Komentarai

Dalia 13 rugsėjo, 2023 - 3:55 pm

Oi kaip tikslai taip ir buna, uzgriuna nesuvaldomas noras visko daug bandyti , gaminti ir megautis. Man tai paprastai pasibaigia receptu spausdinimu ir laiko gamint neturejimu. Bet kaip gera netgi pasvajot i receptus ziurint. Dabar stai jusu puslapyje ikvepimo radau ir niezti viska isbandyti. Aciu uz receptus ir ju istorijas. Receptai su isorijom mano megstamiausi, tarsi leidzia prisiliest prie kito zmogaus, recepto kurejo pasaulio ir jo emociju tuo momentu 🙂

Atsakyti
Svajojantis Olandas 15 rugsėjo, 2023 - 2:48 pm

Oi, tai Jums ačiū už tokį šiltą ir gražų komentarą 🙂 Smagu, kad randate įkvėpimo ir norisi ką nors išbandyti. Jei ir ne visada yra laiko, galima tik pažiūrėti 🙂 Tai irgi tarsi sava terapija. Svarbu nežiūrėti pernelyg vėlai, kad nesukeltų per didelio alkio jausmo, nes kartais taip būna 😀

O su receptais, tai labai panaši situacija ir pas mane. Ir pas mane jų visa galybė! 😀 Bet puikiai suprantu, kad ne visada yra laiko, o kartais ir noro. Džiaugiuosi, kad jei ne receptas, tai bent jau istorijos sukelia emocijas ir patinka. Nors ir ne pernelyg atvirai, bet vis tiek noriu dalintis mintimis ar kitais dalykais, kad bent truputį papasakočiau apie save 🙂

Tad dar kartą labai ačiū ir skanių atradimų! 🙂

Atsakyti

Palikite atsiliepimą