Sūrio tarta su ožkos sūriu ir lašiša

Autorius Svajojantis Olandas

Kad ir kaip mėgstu saldžiai, bet esu gyvas ne vien tuo. O, kai nenoriu saldumynų, kepu štai tokias tartas. Barstau miltus, kočioju tešlą, šaldau, dar kartą šaldau, pjaustau ingredientus, plaku, maišau… Viskas taip įsuka į procesą, kad vėliau belieka tik palaukti ir ant stalo galima tiekti karštą ir garuojančią tartą.

Tik neapsigaukite! Leiskite jai dar šiek tiek pailsėti ir tik tada pjaustykite, skanaukite arba pasilikite kitai dienai.

Apie receptą: švelnaus skonio tarta. Purus, lengvas įdaras ir trapus pagrindas. Ožkos sūris suteikia savo skonio, o sūdyta lašiša suteikia papildomo skonio ir daugiau sotumo. Jei turite laiko ir noro, galite išmėginti.

Pastabos ir patarimai:
• Įdarui galite naudoti tik pieną arba grietinėlę, jei neturite kurio nors vieno ingrediento.
• Prieskonius naudokite pagal savo norus ir tokius, kokius mėgstate.
• Galite naudoti ir rūkytą lašišą, bet skonis bus šiek tiek kitoks.
• Ožkos sūris ne visiems patinka dėl savo specifinio kvapo. Tai šiek tiek jaučiasi ir čia, nors man tai tikrai netrukdė.

Sūrio tarta su ožkos sūriu ir lašiša

Kad ir kaip mėgstu saldžiai, bet esu gyvas ne vien tuo. O, kai nenoriu saldumynų, kepu štai tokias tartas. Barstau miltus, kočioju tešlą, šaldau, dar kartą šaldau, pjaustau ingredientus, plaku,… Karštieji patiekalai tarta, nesaldus pyragas, antrieji patiekalai, sūdyta lašiša, ožkos sūris, pienas, grietinėlė, krapai, čiobrelis European Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 gabalėliai Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

Pagrindui:
230 g miltų
130 g sviesto
6 valg.š. šalto vandens
1 valg.š. sezamo sėklų

Įdarui:
5 kiaušiniai
300 g tepamo ožkų sūrio
160 g sūdytos lašišos
250 ml pieno
150 ml grietinėlės
½ arb.š. džiovinto čiobrelio
½ arb.š. druskos
½ arb.š. česnakinės druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
ryšelis krapų

Gaminimo instrukcijos

Pagrindas:
• Miltus, sezamo sėklas ir druską sumaišykite vidutinio dydžio dubenyje.
• Sviestą supjaustykite kubeliais ir suberkite į miltus.
• Švariomis rankomis trinkite šaltą sviestą tarp pirštų, kol neliks sausų miltų.
• Įpilkite po šaukštą šalto vandens ir minkykite tešlą, kol neliks sausų ingredientų, bet nepersistenkite ir neleiskite tešlai per daug sušilti.
• Iš tešlos suformuokite apskritimą ir įvyniokite į plėvelę.
• Padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.

• Po 1-2 valandų ištraukite ir, jei reikia, palaikykite kambario temperatūroje, kol tešla bus tinkama kočioti.
• Ant miltais pabarstyto paviršiau iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei 26 cm dydžio tartos forma.
• Tešla išklokite formą.
• Vėl padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui atvėsti.

Įdaras:
• Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
• Kiaušinius, minkštą ožkų sūrį, pieną, grietinėlę ir visus prieskonius išplakite iki vientisos masės.
• Krapus susmulkinkite ir įmaišykite į bendrą masę.

• Po pusvalandžio, kepimo formą su tešlos pagrindu, ištraukite iš šaldytuvo.
• Supjaustytus lašišos gabalėlius išdėliokite ant tešlos pagrindo ir supilkite įdarą.
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite apie 40-60 minučių arba, kol įdaras sutvirtės.
• Iškeptą tartą perkelkite ant grotelių ir leiskite šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti.
• Vėliau pjaustykite ir skanaukite su šviežiomis daržovėmis arba vieną.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą