Spaghetti makaronai su triušiena

Autorius Svajojantis Olandas

Šiandien taip greitai pavyko paruošti pietus, kad negaliu nepasidalinti ir su Jumis! Net man tai pavyko labai greitai!… kas tikrai ne visada pavyksta. Ir net susimąsčiau, ar nereikia sulėtinti tempo, nes valgyt dar nelabai noriu!

Patiekalo paprastumas nesudėtingi ingredientai. Papjaustai, pamaišai ir žiūrėk – jau pietūs garuoja ant stalo!

Tik, kol veiksmas vyko keptuvėje ir puode, aš ruošiausi įamžinti šį patiekalą kitur.

Aha… Jums nepasigirdo! Juk reikia ir Jums ką nors parodyti. Ir tai trunka daug ilgiau nei paruošti šiuos skanius spaghetti makaronus. Fotoaparatas tik „pykšt pykšt“. Makaronai iš keptuvės į lėkštes „tekšt tekšt“ ir fotosesija baigta!

Viskas labai paprastai skamba, tiesa? Bet taip tikrai nėra… Kol patiekalas visas „puošėsi“ – jis ėmė ir atšąlo. Žinoma, ne iki minusinės temperatūros kaip dabar už lango… Bet vis tiek. Man toks šiltas maistas jau „Ne, ne, ne!“.

Ir nežinau… Spaghetti rūšis ar šildymo sezonas kaltas, bet skanusis padažiukas, kuriame murkdėsi makaronai – nebeliko! Ėmė ir (beveik) visas išgaravo…

Ką gi… Beliko tik pasišildyti pravėsusius makaronus ir vis tiek skaniai pavalgyti!

Sakiau „beliko“? Tai ne… Dar liko pedantų siaubas! Aš jau matau kaip jie klykia iš siaubo pamatę viską po mano maisto gamybos ir fotosesijos!

Tikiuosi čia nėra pedantų…

Apie receptą: paprastas, greitas ir skanus receptas. Ar gali būti geriau? Mažai darbo, o skonis garantuotas. Visi ingredientai laiko patikrinti, tad ir skonis negali nuvilti.

Pastabos ir patarimai:
• Makaronus galite keisti ir naudoti, kokius tik norite ar turite namuose.
• Šviežių pomidorų įpjausčiau pačioje pabaigoje. Taip jie išlaikė savo formą. Tuo pačiu jie suteikė patiekalui spalvos ir papildomo skonio. Bet, jei nenorite, galite jų ir nedėti.
• Baltąjį vyną, galite keisti sultiniu ar tiesiog vandeniu. Bet tuomet druskos kiekį pasireguliuokite pagal save.
• Jei nepatinka čiobrelis, galite naudoti kitas žoleles. Arba keisti šviežiomis. Taip patiekalas bus dar aromatingesnis.


Spaghetti makaronai su triušiena

Šiandien taip greitai pavyko paruošti pietus, kad negaliu nepasidalinti ir su Jumis! Net man tai pavyko labai greitai!… kas tikrai ne visada pavyksta. Ir net susimąsčiau, ar nereikia sulėtinti tempo,… Karštieji patiekalai karštieji patiekalai, triušiena, mėsos patiekalai, makaronai, čiobrelis, špinatai, kietasis sūris, baltasis vynas, saulėje džiovinti pomidorai, vyšniniai pomidorai, svogūnas, česnakas, dižono garstyčios, saldžioji paprika, European Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 porcijos Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 3 Balsavo )

Ingredientai

250 g triušienos (naudojau „Lapino puota“)
250 g spaghetti makaronų
100 g špinatų
100 g saulėje džiovintų pomidorų
100 vyšninių pomidorų
200 ml grietinėlės
100 ml baltojo vyno
60 g kietojo sūrio
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 arb.š. Dižono garstyčių
1 arb.š. saldžios maltos paprikos
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
2 valg.š. alyvuogių aliejaus

Gaminimo instrukcijos

• Triušieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
• Apibarstykite druska, šviežiai maltais pipirais, saldžios paprikos milteliais ir viską gerai išmaišykite.
• Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų.
• Į gerai įkaitintą keptuvę sudėkite mėsos gabalėlius ir šiek tiek apkepkite (apie 4-5 minutes).
• Suberkite pjaustytą svogūną ir česnako skilteles.
• Šiek tiek pakepkite (apie 2-3 minutes).
• Supilkite vyną ir suberkite džiovintą čiobrelį.
• Kelias minutes leiskite pasitroškinti (4-5 minutes).
• Supilkite grietinėlę, garstyčias, tarkuotą sūrį ir špinatus.
• Viską gerai išmaišykite ir leiskite masei užvirti.
• Tuo metu, vidutinio dydžio puode, užkaiskite vandenį ir išvirkite makaronus, pasūdytame vandenyje, pagal gamintojo instrukcijas.
• Išvirtus makaronus nukoškite.
• Paruoštus makaronus sudėkite į padažą (arba atvirkščiai), viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite.
• Patiekite į lėkštes, apibarstykite kietuoju sūriu, pagardinkite šviežiais pomidoriukais ir valgykite.
• Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lapino puota“.

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą