Šiandien taip greitai pavyko paruošti pietus, kad negaliu nepasidalinti ir su Jumis! Net man tai pavyko labai greitai!… kas tikrai ne visada pavyksta. Ir net susimąsčiau, ar nereikia sulėtinti tempo, nes valgyt dar nelabai noriu!
Patiekalo paprastumas nesudėtingi ingredientai. Papjaustai, pamaišai ir žiūrėk – jau pietūs garuoja ant stalo!
Tik, kol veiksmas vyko keptuvėje ir puode, aš ruošiausi įamžinti šį patiekalą kitur.
Aha… Jums nepasigirdo! Juk reikia ir Jums ką nors parodyti. Ir tai trunka daug ilgiau nei paruošti šiuos skanius spaghetti makaronus. Fotoaparatas tik „pykšt pykšt“. Makaronai iš keptuvės į lėkštes „tekšt tekšt“ ir fotosesija baigta!
Viskas labai paprastai skamba, tiesa? Bet taip tikrai nėra… Kol patiekalas visas „puošėsi“ – jis ėmė ir atšąlo. Žinoma, ne iki minusinės temperatūros kaip dabar už lango… Bet vis tiek. Man toks šiltas maistas jau „Ne, ne, ne!“.
Ir nežinau… Spaghetti rūšis ar šildymo sezonas kaltas, bet skanusis padažiukas, kuriame murkdėsi makaronai – nebeliko! Ėmė ir (beveik) visas išgaravo…
Ką gi… Beliko tik pasišildyti pravėsusius makaronus ir vis tiek skaniai pavalgyti!
Sakiau „beliko“? Tai ne… Dar liko pedantų siaubas! Aš jau matau kaip jie klykia iš siaubo pamatę viską po mano maisto gamybos ir fotosesijos!
Tikiuosi čia nėra pedantų…
Apie receptą: paprastas, greitas ir skanus receptas. Ar gali būti geriau? Mažai darbo, o skonis garantuotas. Visi ingredientai laiko patikrinti, tad ir skonis negali nuvilti.
Pastabos ir patarimai:
• Makaronus galite keisti ir naudoti, kokius tik norite ar turite namuose.
• Šviežių pomidorų įpjausčiau pačioje pabaigoje. Taip jie išlaikė savo formą. Tuo pačiu jie suteikė patiekalui spalvos ir papildomo skonio. Bet, jei nenorite, galite jų ir nedėti.
• Baltąjį vyną, galite keisti sultiniu ar tiesiog vandeniu. Bet tuomet druskos kiekį pasireguliuokite pagal save.
• Jei nepatinka čiobrelis, galite naudoti kitas žoleles. Arba keisti šviežiomis. Taip patiekalas bus dar aromatingesnis.
Ingredientai
250 g triušienos (naudojau „Lapino puota“)
250 g spaghetti makaronų
100 g špinatų
100 g saulėje džiovintų pomidorų
100 vyšninių pomidorų
200 ml grietinėlės
100 ml baltojo vyno
60 g kietojo sūrio
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 arb.š. Dižono garstyčių
1 arb.š. saldžios maltos paprikos
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
Gaminimo instrukcijos
• Triušieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
• Apibarstykite druska, šviežiai maltais pipirais, saldžios paprikos milteliais ir viską gerai išmaišykite.
• Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų.
• Į gerai įkaitintą keptuvę sudėkite mėsos gabalėlius ir šiek tiek apkepkite (apie 4-5 minutes).
• Suberkite pjaustytą svogūną ir česnako skilteles.
• Šiek tiek pakepkite (apie 2-3 minutes).
• Supilkite vyną ir suberkite džiovintą čiobrelį.
• Kelias minutes leiskite pasitroškinti (4-5 minutes).
• Supilkite grietinėlę, garstyčias, pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, tarkuotą sūrį ir špinatus.
• Viską gerai išmaišykite ir leiskite masei užvirti.
• Tuo metu, vidutinio dydžio puode, užkaiskite vandenį ir išvirkite makaronus, pasūdytame vandenyje, pagal gamintojo instrukcijas.
• Išvirtus makaronus nukoškite.
• Paruoštus makaronus sudėkite į padažą (arba atvirkščiai), viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite.
• Patiekite į lėkštes, apibarstykite kietuoju sūriu, pagardinkite šviežiais pomidoriukais ir valgykite.
• Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Lapino puota”.
4 Komentarai
Sveiki. Saulėje džiovintus pomidorus kokiu metu dėti gaminimo instrukcijoje lyg ir nepaminėta?
Sveiki 🙂 Ačiū už pastabumą. Tikrai buvau praleidęs… Pasitaisiau.
Jei gaminote, tikiuosi, radote kur juos įterpti 🙂 Bet didelio skirtumo nėra, kuriuo metu juos įmaišysite. Aš įpjausčiau juos ir sumaišiau su grietinėle ir kitais ingredientais (tame žingsnyje). Manau tokiu būdu pomidorai „išleidžia” daugiau skonio. Bet, jei norite galite ir pabaigoje. Kaip jau Jums labiau patinka 🙂
Dėkoju už atsakymą. Dar negaminau, bet receptas atspausdintas ir greitu laiku bus išbandytas 🙂
Ačiū, kad dalinatės nuosekliai surašytais receptais ir labai skaniai nufotografuotais patiekalais 🤗
O man tikrai džiugu, kad skaitote ir radote laiko parašyti 🙂 Tikrai stengiuosi surašyti, kad viskas būtų kuo aiškiau ir lengvai suprantama. Bet kartais ir pats ką nors praleidžiu ( kaip, kad nutiko su tais pomidorais 😛 ).
Tikiuosi receptas patiks 🙂 Nors mielai laukčiau ir pastebėjimų, jei kas nors nepatiks ar galėtų būti kitaip 😉
Smagu, kad ir nuotraukos patinka bei sužadina ne tik apetitą, bet ir norą gaminti.
Jei dar apie receptą, tai toks mažytis pastebėjimas dėl druskos. Verta ragauti ir atitaikyti savo skoniui. Juk kas vienam žmogui sūru, kitam gali pasirodyti visai be skonio. Tad šiam kartui tiek 😉