Bananų duona su šokoladiniu kremu

Autorius Svajojantis Olandas

Tegul pirmadienis būna saldus! Tikiuosi jūs nieko prieš? 😉

Nors gaivūs desertai pamažu užima vietą, bet neverta pamiršti ir kepinių. Bent jau bananų duonos išsikepti nereikia laukti nei tinkamos progos, nei laiko, nei tinkamo oro. Ji skani visada! Bent jau taip norisi tikėti… 😀

Pastaruoju metu tokie kepiniai, mano virtuvėje atsiranda ne taip jau dažnai. Todėl ir bananų duonos receptų mano tinklaraštyje nėra tiek jau daug. Tiesą sakant vos keli receptai… Kadaise ją kepdavau daug dažniau, nes kiekvieną kartą norėjosi paragauti kažką naujo. Eksperimentai, ragavimai, pakartojimai. Visko buvo tikrai daug daugiau. Bet aš bandau ištaisyti šią padėtį ir dalinuosi nauju receptu. Būna dienų, kai apie bananų duoną kas nors primena ir tuomet tik belieka pasiraitoti rankoves ir išsikepti.

Apie receptą: kvapni, minkšta ir labai paprastai bei lengvai pagaminama. Tokie receptai patinka ir man pačiam, nes neužima daug laiko. Šiek tiek daugiau saldi nei įprastai, nes naudojamas šokoladinis kremas, kurio galima rasti duonos viduje. Bet juk taip dar skaniau, tiesa? 😉

Pastabos ir patarimai:
• Cukraus kiekį galima pasireguliuoti pagal save.
• Šokoladinį kremą galite naudoti bet kokį, kuris tik jums skanus. O galite ir visai jo nedėti.
• Prieskonius atsirinkite pagal savo norus. Gali būti tiek prieskonių mišinys, bet gali būti tiesiog vanilė. Eksperimentuokite 🙂

Bananų duona su šokoladiniu kremu

Tegul pirmadienis būna saldus! Tikiuosi jūs nieko prieš? 😉 Nors gaivūs desertai pamažu užima vietą, bet neverta pamiršti ir kepinių. Bent jau bananų duonos išsikepti nereikia laukti nei tinkamos progos,… Duona šokoladinis kremas, kepiniai, saldumynai, bananų duona, bananai European Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 gabalėlių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

250 g trintų bananų
140 g cukraus
190 g miltų
120 g saulėgrąžų aliejaus
80 g kefyro
2 kiaušinių
1 arb.š. sodos
¼ arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. druskos
1 arb.š. cinamono
½ arb.š. muskato
½ arb.š. imbiero
200 g šokoladinio kremo

Gaminimo instrukcijos

• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
• Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius, druską, muskato riešutą ir cinamoną.
• Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų, kefyrą ir trintus bananus.
• Viską gerai išplakite ir sumaišykite su sausais ingredientais.
• Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir pusę paruoštos masės supilkite į formą.
• Ant tešlos paskleiskite šokoladinio kremo ir supilkite likusią tešlą.
• Paviršių išlyginkite.
• Kepkite 45-60 minučių arba tol, kol į kepinio centrą įsmeigtas pagaliukas bus švarus.
• Skanaus!

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą