Meduolinis tinginys su sausainių kremu

Autorius Svajojantis Olandas
Meduolinis tinginys su sausainių kremu

Šventės baigėsi, o desertai-NE! 🙂 Bet kol dar juntama viso to dvasia ir šventinė nuotaika, noriu pasidalinti deserto receptu.

MEDUOLINIS TINGINYS SU SAUSAINIŲ KREMU.

Mums įprastą šio deserto versiją šiek tiek pakeičiau. Jei turite nesuvalgytų sausainių ar meduolių, šis receptas puikiai tiks juos sunaudoti 🙂

Sklandant žiemiškiems orams, nepagailėjau įmaišyti ir sausainių kremo, kurį kvapais ir aromatais papildo kava ir švelnus pieniškas šokoladas. Manau, visi skoniai puikiai susijungė. Tad suvalgyti gabalėlį tokio deserto tikrai norisi 🙂

Pats tinginys gana minkštas, tad atsipjaukite gabalėlį, dar ką nors pavaišinkite ir tegul desertas toliau leidžia laiką šaldytuve 🙂
Skanaus! Ir leiskite sau kartais patingėti… 🙂

Meduolinis tinginys

Apie receptą: šiek tiek kitokia tinginio versija. Minkštas, saldus ir tirpstantis burnoje. Pagardintas kvapniais sausainiais ir kavos aromatais, saldžiu sausainių kremu ir švelniu pienišku šokoladu. Kitoks tinginys, kitoks skonis, bet vis tiek tai desertas, kuris pasaldins kiekvieno smaližiaus širdį 🙂

Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Galite naudoti tik vienos rūšies meduolius ar sausainius.
• Pienišką šokoladą būtų galima keisti ir juoduoju šokoladu. Bus mažiau saldus.
• Aš naudojau dar vos vos šiltą kavą, bet galite atvėsinti ir iki kambario temperatūros. Svarbu, kad kava nebūtų per karšta ir sviestas nepradėtų tirpti.
• Glazūros galite ir nenaudoti.
• Glazūra negali būti per šilta, kitu atveju viskas nubėgs.
• Jei nenaudosite glazūros, šaldyti nebūtina.
• Tinginys yra tikrai gana minkštas, todėl rekomenduoju nelaikyti ilgai ant stalo. Atsipjaukite po gabaliuką ir vėl perkelkite į šaldytuvą.

Tinginys su meduoliais

Meduolinis tinginys su sausainių kremu

Meduolinis tinginys su sausainių kremu

Šventės baigėsi, o desertai-NE! 🙂 Bet kol dar juntama viso to dvasia ir šventinė nuotaika, noriu pasidalinti deserto receptu. MEDUOLINIS TINGINYS SU SAUSAINIŲ KREMU. Mums įprastą šio deserto versiją šiek… Desertai saldumynai, desertai, tinginys, sausainių kremas, meduoliai, sausainiai, pieniškas šokoladas, aliejusSpeculoos, kreminis sūris, kava, sviestas, European Atsispausdinti
Porcijos: 12-16 gabalėlių Paruošimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

300 g meduolių
200 g Speculoos sausainių
300 g sausainių kremo
200 g sviesto
200 g kreminio sūrio
150 g pieniško šokolado
80 g paruoštos stiprios kavos
¼ arb.š. druskos

Glazūrai:
250 g pieniško šokolado
50 g aliejaus

Gaminimo instrukcijos

• Dalį sausainių ir meduolių sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki smulkių trupinių. Viską suberiame į didelį indą.
• Likusius sausainius ir meduolius sulaužome ir sudedame į indą prie trupinių.
• Šokoladą suberiame į indą ir ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės. Paliekame šiek tiek atvėsti.
• Į kombaino indą sudedame kambario temperatūros sviestą, sausainių kremą, suberiame druską ir labai gerai išplakame iki purios ir minkštos masės (aš plakiau bent 10 minučių).
• Sudedame kambario temperatūros kreminį sūrį ir lengvai išplakame, kol įsimaišys į bendrą masę.
• Toliau plakame ir pamažu supilame kavą (kava gali būti vos vos šilta arba kambario temperatūros).
• Nustojame plakti, įmaišome tirpintą ir atvėsintą šokoladą ir mentelės pagalba viską išmaišome iki vientisos masės.
• Paruoštą masę sudedame prie sausainių ir viską labai gerai išmaišome.
• Pasiruošiame 30x12 cm dydžio pailgą kekso/duonos formą ir išklojame maistine plėvele. Sudedame masę, paviršių išlyginame, užklojame maistine plėvele ir labai gerai suspaudžiame, kad neliktų tarpų.
• Formą perkeliame į šaldytuvą ir paliekame per naktį.
• Kitą dieną, tinginį ištraukiame iš šaldytuvo ir perkeliame bent 30 minučių į šaldiklį.
• Tinginį apverčiame, (kad paviršius būtų lygus) ir perkeliame ant grotelių (po apačia patiesiame silikoninį kilimėlį).
• Apipilame pasiruošta glazūra. Leidžiame pertekliui nuvarvėti ir perkeliame ant padėkliuko.
• Kol šokoladas dar nesustingo rekomenduoju tinginį papuošti (arba galima palikti tokį, koks yra).
• Desertą laikome šaldytuve ir tik prieš patiekiant supjaustome gabaliukais.
• Skanaus! 🙂

Glazūra:
• Pienišką šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės.
• Supilame aliejų ir viską labai gerai išmaišome. Leidžiame atvėsti, kol šiek tiek sutirštės.

Tinginys su sausainių kremu

Meduolinis tinginys su Specullos

0 Komentarų
1

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą