Biskočiai su pekano riešutais ir aguonom

Autorius Svajojantis Olandas
Biskočiai su pekano riešutais ir aguonom

Tik praeitais metais atradęs biskočius, negaliu nustoti stebėtis kur aš buvau anksčiau? Taip viskas paprasta, o taip skanu! (atsiprašau, jei kas nors su šiuo teiginiu nesutiktų 🙂 ). Taip jau sutapo, kad praeitais metais taip pat kepiau žiemos sezonu. O šiandien ateinu su dar vienu skoniu, kuris mane užbūrė ir dėl kurio negaliu nustoti jų valgyti! Žodžiu, tikra priklausomybė 😀 Jei ir Jums gali būti sunku sustoti, traukite juo kuo toliau nuo akių, nes kitaip nieko neliks 😀

Biskočiai su kepintais pekano riešutais ir jų nuostabiu skoniu ir aromatu. Čia daugiau nieko ir nereikia apie juos sakyti. Negalėjau jų taip palikti vienų, tad į jų draugiją prisijungė aguonos. Tai lyg kūčiukai tik kitu pavidalu 🙂 Susijungę du ingredientai, sukūrė dar vieną naują skonį, kuris labai džiugina 🙂

Rekomenduoju išbandyti ir Jums! 🙂

Biscotti su pekano riešutais ir aguonom

Apie receptą: trapūs, traškūs ir nuostabaus skonio biskočiai su pekano riešutais ir aguonom. Man atrodo, jų neįmanoma atsivalgyti, nes tik paragavęs nori dar!

Pastabos ir patarimai:
• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Alyvuogių aliejų galite keisti riešutų aliejumi.
• Kiaušinius atskirai lengvai išsiplaku ir pamažu supilu į masę.
• Jei neturite kukurūzų miltų, juos pakeiskite įprastais miltais.
• Pekano riešutus rekomenduoju pakepinti ir laikyti juos šiltai prieš įmaišant į tešlą. Bet jokiu būdu neįmaišykite į tešlą dar karštų! Taip daryti nereikia.
• Pekano riešutus nuplaukite ir kepkite iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (režimas-konvekcija) apie 10 minučių.
• Pekano riešutus galite keisti ir kitais savo mėgstamais riešutais.
• Pekano riešutų nereikia stipriai susmulkinti. Arba galite visai to nedaryti.
• Mano kiekvienas kepaliukas tešlos svėrė maždaug 230 g.
• Aš visus kepiau ant vienos skardos.
• Nesupjaustykite per plonomis riekelėmis. Tai bus sunku padaryti ir viskas labai trupės.
• Kepimo laikas gali skirtis, tad atraskite savo kepimo laiką.

Biskočiai su riešutais

Biscotti su aguonom

Biskočiai su pekano riešutais ir aguonom

Biskočiai su pekano riešutais ir aguonom

Tik praeitais metais atradęs biskočius, negaliu nustoti stebėtis kur aš buvau anksčiau? Taip viskas paprasta, o taip skanu! (atsiprašau, jei kas nors su šiuo teiginiu nesutiktų 🙂 ). Taip jau… Desertai saldumynai, kepiniai, pekano riešutai, aguonos, biskočiai, biscotti, desertas, sausainiai, apelsino žievelė, kukurūzų krakmolas European Atsispausdinti
Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Įvertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Ingredientai

110 g sviesto
180 g cukraus
2 vidutinių kiaušinių
15 g alyvuogių aliejaus
1 apelsino žievelė
350 g miltų
70 g kukurūzų miltų
1 ½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
1 valg.š. aguonų
100 g kepintų pekano riešutų

Gaminimo instrukcijos

• Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
• Orkaitę įkaitinkite iki 150°C temperatūros (režimas-konvekcija).
• Į kombaino indą sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Plakite iki purios masės (mažiausiai 5 minutes).
• Toliau plakdami supilkite alyvuogių aliejų, pamažu supilkite kiaušinių masę. Suberkite apelsino žievelę ir plakite toliau, kol viskas gerai susimaišys.
• Atskirame inde sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius, druską. Persijokite. Įmaišykite aguonas.
• Miltų mišinį suberkite į kombaino indą ir viską gerai išmaišykite. Suberkite smulkintus pekano riešutus ir dar kartą išmaišykite.
• Suformuokite minkštą, tolygią ir prie rankų nelimpančią tešlą. Ją perkelkite ant kilimėlio ir perpjaukite į 4 dalis.
• Iš kiekvieno tešlos gabaliuko suformuokite 4 pailgus maždaug 18 cm ilgio ir 5 cm pločio kepaliukus ir perkelkite ant kepimo popieriaus (arba perforuoto kilimėlio).
• Kepkite apie 35 minutes.
• Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 10 minučių.
• Perkelkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis.
• Visas riekeles perkelkite atgal ant skardos ir kepkite apie 10-20 minučių.
• Ištraukite iš orkaitės, leiskite atvėsti ir galite skanauti 🙂

Biskočiai su pekano riešutais ir aguonom

Biscotti su pekano riešutais ir aguonom

0 Komentarų
0

Jums taip pat gali patikti

Palikite atsiliepimą